• Wyniki Autor: ~Piotr [109.243.23.*]
    jak obstawiacie wyniki?
    oh oh moze blysniesz prognoza?
    ajwaj geszeft sie szykuje
    Piotr
  • Re: Wyniki Autor: jaro73 [46.113.9.*]
    coś miedzy 38 a 46ml netto
  • Re: Wyniki Autor: ~waldi [83.24.3.*]
    To jest jedyny kwartał w każdym roku gdzie nie jest obciążany kosztami i zysk powinien byc bardzo dobry 37-44mil.zł
    Według mnie ważniejsza będzie decyzja Sądu na powołanie biegłego rewidenta to zmieni diametralnie sytuację na Dębicy.
    Od przyszłego roku nie które spółki będą chciały wypłacać dywidendę z zysku co kwartał tak jest w Stanach od dawna u nas dopiero teraz się do tego przymierzają.
    Być może ogłosi to Dębica w przyszłym roku zobaczymy.
  • Re: Wyniki Autor: ~Piotr [46.112.105.*]
    ja obstawiam 44
  • Re: Wyniki Autor: ~br [194.106.193.*]
    no jak tak dalej pójdzie to taki kurs jest całkiem realny.... :)
    co z tego czy bedzie 44 czy 70, jeżeli zadecydują że wypłacą np. tylko 25 procent z tego dywidendy a nie np. 75 procent. ta spółka już mi się znudziła panowie. Jest wiele innych lepszych okazji do podwojenia kapitału. Żegnam.
  • Re: Wyniki Autor: ~Olo [85.89.171.*]
    Znów ktoś testuje poglądy .. no cóż, powtórzę jak będzie dobry wynik to Dębica spadnie 1% , jak będzie zły wynik spadnie 3 % . Ale jak zabawa to zabawa , stawiam na 15 mln :) . Choćby Dębica miała zysk i 50 baniek kwartalnie, to i tak przegłosują jakieś inwestycje czy coś podobnego , aby doić PAŃSTWO,aż do bólu.Zgadzam się z Tobą br, to ch nie spółka , umoczone fundusze i zarząd, redaktorzyny itd, itp
  • Re: Wyniki Autor: ~oh oh [84.205.27.*]
    sprzedaż pewnie rekordowa i to wszystko.
    5% marży +- 1,8% z tego co pamiętam to za mało by tu zabłysnąć.
    Wynik obciążony stratami na pozycjach zabezpieczających.
    gdyby nie ten idiotyczny numer z marżą mogłoby być nawet 60-90 mln. a tak obliżecie się po 30(+ -) 5 mln.
    oh oh
    Ps. bardziej martwiłbym się na waszym miejscu słabą kondycją firm motoryzacyjnych.
  • Re: Wyniki Autor: ~Piotr [188.33.241.*]
    dzieki za odpowiedz, pierwsza w miare konkretna;)
    ale jesli rosnie wolumen sprzedazy lub nawet jest taki sam to 5 procent oznacza nominalnie wiecej przy rosnacym koszcie. paradoksakcyzy.
    pozdrawiam

Piotr
  • Re: Wyniki Autor: ~waldi [79.191.37.*]
    Rynek sobie poradzi,bardziej bym się martwił naszymi Sądami ,znów cofnęli nas do tyłu o 4 lata wyrok SN ostatni był bardzo polityczny i chroni dowolność orzeczeń Sądowych i ich przywilejów- myśleć towarzystwo a nie biadolić.
    Ci dwaj panowie co uzyskali mandat poselski a Schetyna i SN im wygasił ten mandat na posła, może by nie zmienili ustawy jak mają orzekać Sądy prawidłowo bo nie mieli by większości ale by otworzyli oczy w Sejmie co nie którym tu mało rozwiniętym w rozumieniu prawa jak mają Sądy orzekac aby tego typu nie miały miejsca jak obecnie mozna wydawać wyroki-dotyczy to również Dębicy.
    Wejście tych dwóch Panów do Sejmu było bardzo duzym zagrożeniem dla Sędziów,prokuratorów,prawników i grup mafijnych więc zrobiono wszystko by nie weszli- przywileje własne były ważniejsze niz dobro Państwa.

Jeśli tego ktos nie rozumie to nie powinien grac na giełdzie a jak juz gra to powinien wyprzedzać umysłowo zamierzenia gangów na spółkach jak mogą się zachowac, to wtedy osiągnie jakiś sukces a tak będzie chłopcem do dojenia.
  • Re: Wyniki Autor: ~tom [188.95.28.*]
    28- 32 mln no bo przeciez kryzys jest sami wiecie,
    goodyear musi troszke wiecej z debicy wycisnac ,jakis patencik im sprzeda
    jakas stara maszyne i goodyear zarobi rekordowo a debica nie .

pozdrowka
  • Re: Wyniki Autor: ~adrian [91.150.181.*]
    Do tej pory rentowność operacyjna DĘBICY była o 1,5-2,00 % wyższa od rentowności GT Europa.
    Jeżeli pokażą rentowność zbliżoną do GT Europa to przy obecnie niewilkim zadłużeniu dębicy i wzroście przychodów o +30 %
    Dębica 14 listopada powinna pokazać najlepszy wynik netto w histori firmy.

Rentowność skoczyła z 4,5............. na +11,7 %.................zobaczymy co pokaże dębica 14 listopada.

- ceny kauczuków ( zjazd w dół od stycznia o -50% )
    - kurs euro 4,30-4,40

przychody +650 mln
    zysk operacyjny +75
    zysk netto..................................50-55 mln

• Re: Wyniki Autor: ~waldi [83.24.5.*]
    Biją naszych i to w Święto Niepodległości pałkami niemieckimi a nasi dziadowie i ojcowie za tą wolność przelali krew do czego to doszło.
    Tak to jest jak magistratem rządzi żydówka Waltz a krajem rządzi wnuczek dziadka z wermachtu a bolszewików zastąpili rodzimi lewacy wstyd i hańba -Tom

Szczerze mówiąc to myśmy im ostro dali popalić chociaż policja puściła tą zarazę na nas prawdziwych Polaków ale daliśmy sobie radę, najwięcej ucierpieli masoni i lewacy - Toma a my nie znacznie bo byliśmy u siebie.

Nie będzie nas Niemiec bił pałkami więcej !!!
  • Re: Wyniki Autor: ~młody16 [82.115.70.*]
    Waldi daruj sobie te przemyślenia.
    Napisz coś na temat i o spółce a nie zaśmiecaj forum
    Wg mnie 40 mln
    pozdr. akcjonariat
  • Re: Wyniki Autor: ~adrian [91.150.181.*]
    To miał do powiedzenia Pryczek z dn 19.10.2010r.
    Zysk netto za 3 kw 2010r......................+36 mln

Wyniki całego sektora oponiarskiego, w tym Firmy Oponiarskiej Dębica będą w trzecim kwartale 2010 roku ponownie obciążone wzrostem kosztów produkcji m.in. z powodu rosnących cen surowców, w tym przede wszystkim kauczuku - poinformował we wtorek prezes Dębicy Jacek Pryczek.
    Kontrakty na kauczuk notują rekordowe poziomy - w Szanghaju historyczny poziom prawie 5 tys. USD za tonę, a w Tokio nieco ponad 4,2 tys. USD za tonę (najwyższy poziom od lipca 2008 roku). Na rynku kasowym cena kauczuku sięga rekordowego poziomu 4,02 USD za kilogram.

Dzisiaj.......kauczuk na giełdzie w Tokio....spadek od stycznia o -50%.............śr.
    2,5 tys.USD za tonę.
    Kurs euro 4.30-4.40

- MARŻE MUSIAŁY PÓJŚĆ W GÓRĘ

To będą rekordowe wyniki DĘBICY
    Nic nie daruj, tobie wystarczy darmowa miska z ryżem mi nie, ja wole sobie kupić sam taka jest różnica pomiędzy nami.
    Nikt na świecie się nie liczy z nacją której wystarczy darmowa miska ryżu, przykład masz na Dębicy jak Jankesi Cię doją w biały dzień a Ty ich wybierasz na następną kadencję aby Cię nadal doili.
    W czasie wojny 20lecia z bolszewikami za Piłsudskim było 51% społeczeństwa a 49%nie sympatyzowało z bolszewikami i przegrali ale w tym okresie w Polsce mieszkało 4,5 mil. Ukraińców, 2,5 mil. Żydów, 1,5mil. Białorusinów, 1mil. Rosjan itd. więc się nie dziwię ze te 49 %było przeciw Polsce.
    Ale teraz w XXI wieku żeby tak wyprać mózgi takiej części społeczeństwa i wyłączyć ją praktycznie z życia politycznego, gdzie praktycznie niema dużej ilości innej narodowości,to przekracza ludzkie pojęcie.

Każdy inwestor jak inwestuje w naszym kraju np. Goodyear sprawdza dokładnie i przeprowadza analizy jakie to jest społeczeństwo na ile można się posunąć,więc nie miej pretensji do mnie tyko sam do siebie bo mi wstyd jest za takich ludzi.
  • Re: Wyniki Autor: ~waldi [79.191.39.*]
    Rentowność spółki Dębica zależy od intelektu społeczeństwa im wyższy będzie intelekt tym rentowność spółek i Dębicy będzie wyższa a odwrotnie niższa, to wszystko jest ze sobą bardzo ściśle powiązane,kto myśli inaczej jest w błędzie i jego pozycja w społeczeństwie będzie mierna i zacofana.
    Podam przykład jak akcje Dębicy spadły poniżej 45zł kto miał odrobinę intelektu i był wolnym człowiekiem nie zatrutym krzyżem i o. Rydzykiem tak jak ja to widział dokładnie wycie pewnych tu osób a szczególnie Ola i Toma miałem wrażenie ,ze oni są torturowani przez Jankesów tak się zachowywali.
    Przecież mogli tą komorę opuścić swobodnie i by się nie męczyli,dlaczego tego nie zrobili bo na zewnątrz był krzyż i o. Rydzyk i nie mogli wyjść z tej komory bo tak mieli wyprany mozg nienawiścią do tych symboli ,ze woleli wyć w komorze a nie ratować siebie to jest już uraz trwały.
    Gdybym to ja tak się dusił jak oni,to bym nie patrzył czy na zewnątrz jest krzyż czy Rydzyk skoczył bym mu na grzbiet a ratował bym siebie haha. niż wyć w komorze, tak zachowuje się zdrowy człowiek.
    Dobrze ,ze im z pomocą przyszedł fundusz OFE POlsat i podbił cenę akcji Dębicy do 58 zł bo by pewnie zwariowali,chociaż ten pierwszy to nadal jeszcze wyje i nie może się pogodzić ze swoim losem.
    Tak to można krotko streścić zachowanie takiego społeczeństwa.
  • Re: Wyniki Autor: ~waldi [79.191.39.*]
    Wcześniej czy później z takich ludzi może się narodzić seryjny morderca jak z Norwegii,Breivik ja to widzę gołym okiem ,ze to będzie tylko kwestia czasu bo takich juz wyjących osób jest na pęczki,tego nie da się już opanować a dopiero teraz nam masoni zacisną pas tak na serio.
  • Re: Wyniki Autor: ~tom [193.138.241.*]
    tak jak pisalerm 28-32
    bo wiecie sprzedaz wieksza no ale roznice kursowe tez wieksze

dymaja nas ile wlezie
  • wicie,rozumicie Autor: ~Olo [217.172.254.*]
    naganiacze, łysy i konsensus = jutro -2%
    to robota umoczonych gnoi
  • Re: wicie,rozumicie Autor: ~waldi [83.24.5.*]
    Super wyniki są czego wyjesz tak juz będzie w każdym kwartale od tego roku w granicach 30mil kwartalnie. Teraz aby tylko to łysy potwierdził ze tak będzie rozliczany kazdy kwartał i jedziemy z akcjami na 150zł.Musi być potwierdzenie.
    To Dębica na koniec roku będzie miała śmiało 100mil. zł zysku
    Po raz pierwszy w tym roku Dębica przekroczy 100mil zł zysku. IV kwartał Dębicy będzie lepszy od III kwartału zysk może być w granicach 40mil zł jest super
  • Re: wicie,rozumicie Autor: ~Olo [217.172.254.*]
    waldi, czy Ty wierzysz w co mowisz? Jeśli chodzi o łysego to zapewniam Cię,że NIGDY nie powie ,że będzie dobrze, bo płacą mu cięzkie pieniądze,aby rolował ile się da. I tak będzie tym razem, czekam na program typu " Walka z plagą biedronki chińskiej" w latach 2012-2015 - koszt ok.100mln zł
    Wierze im ze tak będzie,Jankesi tez patrzą na to ile jest u nas prawych ludzi i od tego uzależniają zyski Dębicy. Nikt w świecie nie będzie płacił dobrze lewakom. Gdzie byleś 1 listopada jak ja z Korwinem Mike musiałem odpierać ataki zarazy czerwonej haha.
    Nie wiedziałem ze taki Korwin Mike jest dobry do zadymy musieliśmy się dobrze maskować jak do tej pory nikt nas nie rozpoznał.
    Patriotyzmu trochę i każdy będzie się z nami liczył i będzie kasa w wtenczas.
    Za rok mają juz się dowiedziałem przeciwko nam sprowadzić ze wschodu 500 bolszewików, mysle ze poradzimy tez sobie .
  • Re: Wyniki Autor: ~tom [193.138.241.*]
    no w koncu oh oh zrozumial to co pisze

a jak nie chinska stonka to w kolejce jest pirania z amazoni

koszty coraz wieksze s[rzedaz cpraz wieksza

zysk coraz mniejszy
    koszty były bo 13,3 mil. zł. poszło na inwestycje tak zysk byłby w III k. 47mil zł.
  • Re: Wyniki Autor: ~Piotr [62.50.197.*]
    Mowilem ze warto inwestowac w wóde
    sprzedalem troche debicy i mam jutro minimum 30 procent
    zainwestuje znowu w debice
    pzdr
    piotr
  • Re: Wyniki Autor: ~waldi [83.31.244.*]
    Zgadzam sie tak tu z częścią puli kasy trzeba grac obecnie i wyprzedać myślenie gangów jak się mogą zachować a wszelkie nadwyżki kasy lokować w Dębice bo jest bezpieczna jak na te czasy.
    W spółkę CEDC mozna wchodzić bezpiecznie jak kurs akcji będzie w przedziale 6-8 zł to mozna brać tonami te akcje,to duzo się zarobi w przyszłości albo grac na krótko tak jak dzisiaj. Zagrożeniem dla tej spółki jest Rosja wystarczy tylko jedno słowo jakiegoś prominenta niet i kurs leci na łeb na szyje.
  • Re: Wyniki Autor: ~Piotr [62.96.6.*]
    Wszystko sie moze zdarzyc, zobaczymy za tydzien ile shortow na tym wisi i bedzie jasne.
    Trzeba miec na wzgledzie, ze obecna cena wynosi 250 mln S, tak jewrieje wycenili rynek 2 liderow w piciu Polski i Rosji oraz węgier. Ktos chce przejac te spolke przy wyraznej aprobacie zarzadu. Nie wierze w wycene na poziomie 1-2 dolary, ale trzeba byc czujnym.
    Obecna wycena CEDC to mniej niz zaplacili za Polmos Bialystok.
    Pzdr
    Piotr
  • Re: Wyniki Autor: ~waldi [83.24.7.*]
    W przyszłym tygodniu to moze byc masakra na giełdzie bez chirurga strefa euro niema szans wyjść na prostą. Tu jest potrzebne wejscie takie jak to zrobił Balcerowicz na poczatku przemian w naszym kraju.
    Jesli by Goodyear zrobił wezwanie szybko to mozna wszystką kasę jaką się będzie miało wpompować w akcje CEDC ale po kursie nie większej niz 10zł na obecne czasy i czekac na swoj dzień. Akcje tej firmy wcześniej pójdą mocno do gory niz cały rynek i tu moze byc zysk nawet do 1000% w ciągu roku,ale jeszcze pół roku będą na tym poziomie co teraz bez dwóch zdań.
    Sąd apelacyjny powinien wydac postanowienie najpóźniej do połowy grudnia w sprawie rewidenta BDO,jeśli tego nie zrobi to będzie zle i świadczyć będzie o korupcji. Takie odwlekanie w czasie to szukanie głupiego ja to juz przechodziłem,to samo było w Sądzie Rejonowym odwlekanie w czasie i szukanie uzupełnienia sprawy było tylko fikcją ,czym to się skończyło przegranym PZU. Ja te sztuczki to znam bardzo dobrze.
    Sąd zawsze się zbiera co 2tygodnie i wydaje postanowienia,teraz moze byc pod koniec listopada a pozniej w połowie grudnia więc czekamy.
    Jesli będzie postanowienie Sądu pozytywne dla PZU to swiętowac będziemy bardzo szybko i bedzie okazja jeszcze kupic akcje tanio CEDC.
  • Re: Wyniki Autor: ~waldi [83.24.2.*]
    Po tym co zrobiono na KGHM to mam duze teraz wątpliwości na zażegnanie szybko sporu na Dębicy-czeka nas jeszcze 4 lata fikcyjnego sporu i dojenia firmy.
    Uczyć sie matoły jak się wynagradza swoich którzy przyczynili się do wygrania wyborów.
    Miedz nie poszła do gory a była podbitka na 174 zł akcji KGHM ci co mieli cynk wyskoczyli z akcji,przy tym kursie to miedz powinna kosztować co najmniej 9 tys $ a nie 7tys $.
    Wnuczek robi normalne kpiny z oszołomów najpierw ich truje nienawiścią do Kaczyńskiego a później robi z nimi co chce bo wie ze są bezradni.
    Juz teraz wiem ze nie jeden tu pójdzie z torbami bo chyba juz lepszych czasów na dojenie oszołomów nie będzie.
    Nic nam juz nie zostało tylko łykać ślinę i życ nadzieją,kto bedzie sprytniejszy to moze zarobić ale większość to się mocno przejedzie przez te 4 lata
  • Re: Wyniki Autor: ~ad [91.150.181.*]
    Produkcja wraca z Chin do Polski
    2011-11-21 07:25

PAP

Rosnące koszty transportu z Chin powodują, że wielu firmom nie opłaca się wytwarzanie tam towarów i wracają do Europy, a więc i do Polski. Również przedsiębiorstwa niemieckie chcą wytwarzać w naszym kraju – informuje „Dziennik Gazeta Prawna”

Przeniesienie fabryk z Chin do Polski negocjuje już kilkadziesiąt renomowanych marek odzieżowych, głównie z Niemiec, Francji i Włoch. To także wynik zarówno rosnących kosztów pracy w Chinach, jak i niskiej jakości wytwarzanych tam produktów, co ważne jest z racji coraz większej konkurencyjności na rynku.

W Polsce inwestują też firmy niemieckie. I tak np. Whirpool przeniósł z Niemiec do Wrocławia fabrykę zmywarek, a Philips do Pabianic produkcję lamp samochodowych.

[x]
DEBICA 0,47% 85,40 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.