Nic nie daruj, tobie wystarczy darmowa miska z ryżem mi nie, ja wole sobie kupić sam taka jest różnica pomiędzy nami.
Nikt na świecie się nie liczy z nacją której wystarczy darmowa miska ryżu, przykład masz na Dębicy jak Jankesi Cię doją w biały dzień a Ty ich wybierasz na następną kadencję aby Cię nadal doili.
W czasie wojny 20lecia z bolszewikami za Piłsudskim było 51% społeczeństwa a 49%nie sympatyzowało z bolszewikami i przegrali ale w tym okresie w Polsce mieszkało 4,5 mil. Ukraińców, 2,5 mil. Żydów, 1,5mil. Białorusinów, 1mil. Rosjan itd. więc się nie dziwię ze te 49 %było przeciw Polsce.
Ale teraz w XXI wieku żeby tak wyprać mózgi takiej części społeczeństwa i wyłączyć ją praktycznie z życia politycznego, gdzie praktycznie niema dużej ilości innej narodowości,to przekracza ludzkie pojęcie.
Każdy inwestor jak inwestuje w naszym kraju np. Goodyear sprawdza dokładnie i przeprowadza analizy jakie to jest społeczeństwo na ile można się posunąć,więc nie miej pretensji do mnie tyko sam do siebie bo mi wstyd jest za takich ludzi.