• Czyżby ruszyło? Autor: peterluter [81.95.207.*]
    Ktoś chyba czeka na okres zamknięty. A potem...
  • Re: Czyżby ruszyło? Autor: ~macieja [46.204.95.*]
    wsiadamy panowie
    to dopiero początek
  • Re: Czyżby ruszyło? Autor: ~JurekQ [159.205.170.*]
    A ja się waham... Łatwo wydymać kogoś na takim papierze. Potem spadek do 1zł. Ojj waham się, taki niespodziewany ten wzrost, bo nic sie nie zmieniło.

Wiadome jest, że raport będzie świetny, wiadome jest, że desart zarobi górę pieniędzy. Sytuacja makro też się nie zmieniła w przeciągu ostatniego miesiąca...
    ... tylko PRD to spółka troszku wyłączona z trendu makroekonomicznego. Wystarczy spojrzeć w jakim "WIGu" jesteśmy :P
  • Re: Czyżby ruszyło? Autor: ~inwestor [46.113.161.*]
    Jurek ale ten papier jest dobry do łatwego podciągnięcia jaka jest tu płynność, jest on odleszczony, tylko aby nie było powtórki z lata krótki dynamiczny wzrost?
  • Re: Czyżby ruszyło? Autor: ~macieja [178.182.42.*]
    ja już dwa takie podjazdy przeżyłem
    pierwszy jak skupował merytoryk
    drugi ten ostatni w lato
    jak to mówą do trzech razy sztuka
    teraz może pozostaniemy na wyższych poziomach
    czego wszystkim życzę
  • Re: Czyżby ruszyło? Autor: ~JurekQ [159.205.170.*]
    Pod dywidendę warto już skupować, bo jak wyjdzie raport za Q4 to będzie za późno. Ja z jednej strony na szczęście jestem zapakowany, a z drugiej strony nie sprzedam innych akcji z mojego portfelu, bo tam też sobie nieźle radzę. Wpadłem w małą pułapkę i nie mam kapitału. Brak kapitału to brak ruchu do wykonania. Z jednej strony dobrze....
    ... z drugiej strony jestem zdany na łaskę jakiegoś kowalskiego, nowaka, by kupili.

Swoją drogą fajna sprawa, wygląda na to, że do Polski idzie pieniądz z zagranicy. Ożywienie inwestycyjne fajnie zbiega się opadającymi innymi inwestycjami. Możliwe, że nasza giełda przez to nasza gospodarka/giełda będą lepiej prosperować od rynku.

Poprzedni cudo PKB w szalejącym kryzysie utrzymaliśmy przez popyt rynku wewnętrznego. Tylko cykl się kończy i ten wzrost słabnie, a dochodzi bezrobocie.

Może faktycznie ta fala wzrostu utrzyma kurs na górce i 2-3zł to kwestia miesięcy, a wakacje wrócimy do poziomu 3-4 zł.
    Ja zakładam oba warianty 50-50%, dlatego nic nie robię i poczekam. Z jednej strony nie chcę rezygnować z takiego potencjału wzrostu. Z drugiej strony nie chcę spadku do 1zł.

Pewnie dokupię dopiero pod dywidendę o ile nie wyskoczy jakaś grecja/francja/włoych... jakiś skromny pakiecik/batonik.
  • Re: Czyżby ruszyło? Autor: ~MILO [46.134.20.*]
    Miałem wsiadac.. ale sie za nisko ustawilem. W sumie bylo wiadomo, ze pojdzie albo w górę albo w dół. Fajnie macie ja się wbiłem na Anti.. Tam tez 2-3 sesje wjedna lub druga poleci
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.