Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Czyżby ruszyło?

Pod dywidendę warto już skupować, bo jak wyjdzie raport za Q4 to będzie za późno. Ja z jednej strony na szczęście jestem zapakowany, a z drugiej strony nie sprzedam innych akcji z mojego portfelu, bo tam też sobie nieźle radzę. Wpadłem w małą pułapkę i nie mam kapitału. Brak kapitału to brak ruchu do wykonania. Z jednej strony dobrze....
... z drugiej strony jestem zdany na łaskę jakiegoś kowalskiego, nowaka, by kupili.

Swoją drogą fajna sprawa, wygląda na to, że do Polski idzie pieniądz z zagranicy. Ożywienie inwestycyjne fajnie zbiega się opadającymi innymi inwestycjami. Możliwe, że nasza giełda przez to nasza gospodarka/giełda będą lepiej prosperować od rynku.

Poprzedni cudo PKB w szalejącym kryzysie utrzymaliśmy przez popyt rynku wewnętrznego. Tylko cykl się kończy i ten wzrost słabnie, a dochodzi bezrobocie.

Może faktycznie ta fala wzrostu utrzyma kurs na górce i 2-3zł to kwestia miesięcy, a wakacje wrócimy do poziomu 3-4 zł.
Ja zakładam oba warianty 50-50%, dlatego nic nie robię i poczekam. Z jednej strony nie chcę rezygnować z takiego potencjału wzrostu. Z drugiej strony nie chcę spadku do 1zł.

Pewnie dokupię dopiero pod dywidendę o ile nie wyskoczy jakaś grecja/francja/włoych... jakiś skromny pakiecik/batonik.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.