4 zł to 1 zł na akcję z czterech więc tak też będą spekulanci zadowoleni. 3 x 4 + 2 (przypuszczalna cena akcji H ) = 14 : 4 akcje = 3.5 za akcje. Reasumując ni jak nie opłaca się w stosunku 1 za 4 kupować akcji serii H. Tylko w posiadaniu dużej ilości akcji będzie to się opłacać. Przy tak śmieciowej cenie kupowanie akcji serii H to jest irracjonalne. Dlaczego skok do góry o 50 gr to jest jeden dzień. Więc poco pchać się w akcje serii H po 2 zł. Tak jak już wcześniej pisałem 50 gr za akcję serii H to wygląda tak 3 x 4 + 0.5 = 12.5 : 4 = 3.125. To już bardziej staje się opłacalne oczywiście jeżeli ma się bardzo dużo akcji.
wydaje mi sie ze bedzie 4 zl jak przy mega super wzrostach smiec ledwo co idzie a ktos tylko goli przeciez jak by mu zalezalo zarobic to by zgolil po wyzszej cenie a nie blokowal odswiezanym zleceniem gdy byl popyt. ale tutaj jest wal od 2 miesiecy obserwuje szkoda ze smiecia nie odrazu sprzedawalem bo mozna bylo zarobic sporo kasy. Smiec jak cholera cwaniak przyszedl i blokuje a jak delikatna korekta to ludzie co kupili od niego za 4.75 panikuja i wypierda ja jak powaleni coz taki drobny akcjonariat trzeba sie dostosowac do warunkow bo inaczej to puszcza z torbami
jak przyjdzie sesja - 2 % procent na Wigu to sie posraja i Rovese czy jak mu tam spadnie 7 - 10 % co widac jak jest maga up to ledwo co idzie!!! delikatna czerwien on potrafi dawac price move na - 5 % . Ludzie to jest walek jak nie wiem co za takie cos to pownni wieszac..... oszustow
Nie wiem.... wiem ze jest masa ludzi uwalona co bila po 4.75 juz kilka razy byl ustawiony refresch na tej cenie lub w jej okolicach to nie skonczy sie dobrze dobrze chyba ze bedzie cud, juz nie mowie o ludziach co brali po drodze od 8 zl o reszcie wole zapomniec nastpeny przystanek wedlug mnie to 4 zl
Chcą doprowadzić do 3 zł bo wtedy cena za H będzie może 50 gr za sztukę. Ktoś odgrywa się na Właścicielu za całokształt. Szkoda bo tylko my na tym stracimy. Właściciel czy będzie mieć na koncie 1 miliard czy 0,5 miliarda to i tak będzie bogaty i ustawiony. Szkoda nas prze su-ów spekulantów. To Opoczno odbija się już czkawką.
czemu naganiasz na spadki ? wogole jestes jakos dziwnie pobudzony od ponad 3tyg.
sleczysz caly dzien przed PC ? na czyje zlecenie ?
jakos wczesniej wogole nie bylo o tobie ani slychu ani widu a teraz codziennie kilka postow.
no coz mamy kryzys i kazdy lapie robote jak widac... robisz to troche malo umiejetnie.
jedynie wprowadzasz maly zamet dla tych poczatkujacych na spolce.
powinna już dawno, szczególnie gdy przy której sesji o godz 17 jazda +13%, by opaść o 17:20 do +3% bodajże i parę innych "rajdów" w obu kierunkach ... ale skoro nie KNF tym nie zainteresował to chyba już się nie zainteresuje
oooo ... znowu było ,, weźcie mi wytłumaczcie co to za transakcje po akcji o grosik w dół??? kilkanaście razy to dziś widziałem (przypadek? ... nie wierzę)
Jak na GPW (Cersanit )nie może być normalnie to chociaż na forum pośmiejemy się.
My się nie cieszymy tylko płaczemy. Ja mam akcje po 40 zł za sztukę... Teraz to jest 10 % więc 90% na minusie.
Nie lepiej sprzedać walor i mieć spokój?
Przecież zawsze można sobie kupić PP na giełdzie albo kupić akcje serii H po wprowadzeniu do obrotu.
Historia lubi się powtarzać , ja jestem na tej zgniłej giełdzie 8 rok i nie pamiątam ani jednego przypadku by drobny akcjonariusz zyskał na emisji z PP .
Po co się kopać z koniem?
Ja już się nauczyłem - jak tylko jest temat dodruku akcji natychmiast sprzedaję .
Kupiłem Opoczno, nie zauważyłem że szykuje się przekręt z kupieniem przez Cersanit Opoczna a gdy się zorientowałem było już tak . Cersanit wywindował cenę na ~50 zł i kupił Opoczno ze stosunkiem 4 akcje Cersanitu za 3 Opoczno. Gdy mogłem już sprzedać akcje Cersanitu po wszystkim spadły na 22 zł . Czekałem na odbicie . Okazało się że to g...o cały czas leciało na łeb na szyję . Postanowiłem czekać. Okazuje się że w tym kraju Wałęsy jednego można być pewnym przekrętu w każdej dziedzinie. Popłynąłem i straciłem ogromne pieniądze. Prokurator powinien zainteresować się Cersanitem a właściciel siedzieć i inni za kratami. W Polsce PO , Solidarności oraz SLD jest gorzej ze sprawiedliwością niż za czasów PZPR. Nikt nie zmieni mojego poglądu na obecną sytuację. Za PRL poszedłem do sądu cywilnego i zostałem załatwiony jak należy . Gdy teraz pójdę do sądu cywilnego to dowiem się że do sądu idzie się po wyrok a nie sprawiedliwość. Masz kasę to masz wyrok taki jaki cię interesuje. Demokracja made in Poland. Przykład reżyser który zgwałcił nastolatkę i kto się wstawił za gwałcicielem. Gdyby to moją córkę zgwałcił to pieniądze by mu nie pomogły.
Cóż , nie zazdroszczę sytuacji w której się znalazłeś , bo podejrzewam że Cersanit nie zobaczy poziomu 40 zł za papier bardzo długo.
Trzeba było sprzedac Opoczno. ( choć po fakcie fajnie się gada)
Tak czy siak nie można dopuścić do straty więcej niż 10 - 15% na jednej transakcji bo później jest dramat.