• Frontalny atak Autor: ~Boguś [89.231.243.*]
    Już widać frontalny atak. Pytanie w jakim celu ?. Mało już łyknęli akcji za free ?. Ale! jak jest podaż to dlaczego nie kupić za free. Kto to sprzedaje?, chciałbym wysłać ich na badania.
  • Re: Frontalny atak Autor: ~leszcz [178.36.33.*]
    co ty piprzysz Boguś ... interes jest wtedy gdy kupujesz pp taniej i dostajesz nowe akcje w korzystniejszym przeliczniku względem kursu starego. Tak? Więc po co teraz pompować ten kurs???
  • Re: Frontalny atak Autor: ~jarek [80.245.186.*]
    Debili nie brakuje !!!!!!!!!!!!!!!
    rozumiem że epitet debil odnosi się do mnie ...

jeżeli umiem dodawać to ... za 4 stare akcje (obecnie 4,8 powiedzmy) dosatnie się 1 nową akcję w cenie emisyjnej po 2 czy 2,1 zł za sztukę jak podaje parkiet.com .... cena niska by znaleźć chętnych ... no i co się dzieje znajdujemy tych chętnych, biorą akcje w zapisach, potem notowania pp i pda, które będą odnosić się do kursu akcji ... czyli przy nawet obecnym kursie zarbia sie kokosy o ile znajdzie się chętnych do kupienia ...

więc po co teraz kupować akcje Cersanitu , jeżeli za kilka tygodni, czy miesięcy będzie tego papieru po pachy

z tego co obserwuję to na Cersanit rzuciła się spekuła, ale czy są poważni inwestorzy którzy naprawdę wierzą w Roverse i w zyski i będzie im zależało na popmpowaniu kursu (bo duzym inwestorom chyba raczej zalezy na dywidendach)

więc tak czy siak ... życzę powodzenia tym którzy wierzą że akcje pójdą na 8 zł (skąd to liczenie???) ... powtarzam za 4 stare akcje (po kursie jakimkolwiek) przypadnie 1 nowa akcja w cenie emisyjnej 2 zł .... można odpowiedzieć ... bo im wyższy kurs starych akcji tym więcej zarobi się na nowych i ewentualnych przbitach na notowaniach pp ... tylko trzeba będzie znaleźć chętnych na te akcje ... SĄ CHĘTNI ???
  • Re: Frontalny atak Autor: ~Chyba nie [89.231.243.*]
    W stosunku 1 za 2 i cenie 0,50 gr duże Tak. Byliby chętni. Ale i tak Ci którzy obecnie kupują.
  • Re: Frontalny atak Autor: ~jarek [93.94.186.*]
    Chodzi mi o debili,ktorzy jezeli kurs spadnie o 5 groszy od razu wywalaja papier .To są DEBILE !!!!!!!!
  • Re: Frontalny atak Autor: ~DonTus [89.231.243.*]
    Obecna cena akcji ni jak się ma do realnej wartości. Obecnie akcja Cersanitu powinna kosztować nie ~ 5 zł tylko ~13.50 zł. To że jest tak jak jest to nic innego jak zasiana panika i spekulacja. Chętni na akcje znajdą się . Wszyscy ci którzy kupili akcję po tak śmieciowej cenie już zarobili. Wszyscy ci którzy mają stare akcje to nie rzucą się na nowe. Ilość nie jest odzwierciedleniem wartości. Dlaczego - popatrz ile było akcji gdy Cersanit przejmował Opoczno a co najważniejsze po ile chodziły. Na dokładkę popatrz jakie zyski miał Brutto i Netto. To jest giełda a many są wirtualne. Czy cena podskoczy na 10 zł to zależy od bardzo wielu czynników. Pierwszy czy ci którzy zdołowali kurs i go pielęgnują odpuszczą . Drugi ważny to jaki będzie zysk za III Kw. Żeby było jasne wartość akcji zależy o wartości księgowej - na dzień dzisiejszy to ponad 6 zł w/g raportu w II Kw.
    don tusk ... i to jest konkretna opnia ... masz rację 6zł wartość księgowa, dodajmy nową emisję ... to ile wyjdzie??? rozumiem że podejrzewasz że wyniki za III kwartał będą dobre ... tylko jeżeli byłyby dobre czy potrzebna byłaby nowa emisja??? .... powtórzę slogany " kasa za free dla Sołowowa", "wyciąganie kapusty od inwestorów" coś w tym jest ... spółek przecenionych i niedowartościowanych jest pełno na giełdzie ... dlaczego akurat wybrać Cersanit ...

reasumując ... nie mam nic przeciwko Cersanitowi, ale te naganianie na wzrosty jest tendencyjne i monotonne ... senior Kennedy który dorobił się na giełdzie głosił że główną zasadą jest kupić tanio i znaleźć głupca który kupi od ciebie drożej :-)

• Re: Frontalny atak Autor: ~DonTus [89.231.243.*]
    To już dawno napisałem.
    Co do GPW to wymyślił ja jakiś gnojek inni podkupili i do dziś my dorośli bawimy się pieniędzmi . Szafujemy i albo zarobimy albo stracimy. Myślę że GPW nigdy nie powinna istnieć w takim wydaniu..
    Pozostaje przestać i zacząć w inny sposób zarabiać. Tylko w Polsce to nie takie proste.
    Don ... a co powiesz na to, kilka razy mieliśmy niezłą jazdę na zamknięciu, podbijano, podbijano, przeważnie za chwilę spadało ... a dziś ??? powoluśku sprzedajemy sprzedajemy żeby nie wystraszyć ... a na koniec dnia jebudu na ... 4,50 powiedzmy :-)

przy okazji jednego z dołków na giełdzie w Paryżu i mediolanie próbowano wprowadzić zakaz sprzedaży krótkoterminowej ... nie wiem czy się to udało (chyba nie bo bym cos słyszał) ... to co się dzieje teraz to jest bezszczelne dojenie leszczy czyli zwykłych ludzi, którzy marzą by nie stracić, może zarobić lub zostać bogaczem, to marzenia ...

wydaje mi się że gdyby wprowadzic zakaz sprzedaży krótkoterminowej ... nie wiem ... co 3 dni ... sytuacja na giełdzie ustabilizowałaby sie w ciągu 2-3 tyg ...

ale to takie moje przemyślenia, iżeby nie było, nie jestem wrogiem wolnego rynku, jestem wrogiem ekonomicznego bandytyzmu (wow ale mi się powiedziało)

• Re: Frontalny atak Autor: ~max [195.137.161.*]
    Czyżbyśmy mieli dzisiaj wyjść na zielono ?
  • Re: Frontalny atak Autor: ~marta [83.24.50.*]
    dlaczego zmieniła się nazwa firmy ?
  • Re: Frontalny atak Autor: ~max [195.137.161.*]
    Ale dzisiaj tąpnie. Dzięki brudasom Grekom pijawkom i leniom żyjącym na kredyt mamy ogólnoświatową panikę. Ciekawe ile spełkuła zbije kurs korzystając z okazji ?
  • Re:TRZYMAM IDM SA za słowo, i czekam . Autor: ~marta [83.24.45.*]
    D.M. IDM SA w raporcie z 25 .10 sugerował ---kupuj , cena docelowa 8,00zł. mam nadzieję że pod koniec grudnia tyle będzie.
  • Re:TRZYMAM IDM SA za słowo, i czekam . Autor: ~max [195.137.161.*]
    Założyłem docelowo 8,8 zł pod wyjście. Mam nadzieję, że tak będzie, bo jak wiadomo na pewno to są tylko śmierć i podatki.
[x]
ROVESE -2,15% 2,00 2016-08-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.