Jak nikt tych batoników nie skupi to szykuje nam się ładna, tragedia :). Przełamanie jak na ZUE. Zarząd coś się nie kwapi, do podkupowania w górę, a więc zjazd może niedługo być:).
Te zbiory to jakoś słabo wyglądają w jego wykonaniu. Może niech się koleś tu sam męczy ze sobą na tej spółce jeśli na inncy nie mają podobnych problemów.
co poniektorych to pewnie mnie masz miedzy innymi na mysli, nam prezes niepomoze, pisalem pare razy ze prezes nie jest od tego zeby kurs akcji rosl w niebiosa, tzw niewidzialna reka rynku reguluje kurs, prezes ma dbac jesynie o rozwoj firmy, i wg mnie na tym sie skupia i w tym kierunku dziala, prezes przeciez nie bedzie krecil kursem zeby karsyk sobie przy 25 wyskoczyl z akcji on ma to gdzies po ile ty i podobni kupia czy sprzedadza akcje, dla mnie jest sprawa prosta, kurs akcji zalezy od popytu i podazy, a prezes odpowiedzialny jest za ciaglosc w produkcji, zamowienia itp. ja tez jestm zaintereresowany wyjsciem po zalozonej cenie ale nie łudze sie ze lipka podciagnie pode mnie kurs, ja bym tak na jego miejscu nie zrobil, on zna raptem kilku inwestorow kompapu, a jakis karsyk czy belagio (czyli ja) to jest jeden z 40 mln obywateli naszego kraju, pozdrawiam
tylko ciekawe ile ma funduszu i ile jest w stanie jeszcze tak po meczyc, bo takie meczenie zniechęca nie tylko posiadaczy, ale i kupujacych. Małe obroty mały FF to można pomanipulować. O Kompapie zadecydują najbliższe dni i nie chce krakać :).
z tą promocją to róznie moze byc, ale z drugiej strony oddałabyś swój pakiet teraz zeby dokupic ponizej 7 zł zaraz? masz tą pewność? równie dobrze za 2 dni moze byc 10zł, to jest własnie to z kompapem każde wejście większego inwestora podniesie kurs na nogi. A co do wypowiedzi belagia to stary zgadzam sie z toba w 100% ale uważam również że z tych swoich działań prezes powinien je eksponować podować częściej do wiadomości publicznej i swoimi działani zachęcał ludzi do inwestowania w kompap, jak o kompapie nie będzie sie mówić to niktw niego nie zainwestuje i nikt go nie kupi. A to że kompap jest silny i ma perspekty to mozna zobaczyc po prof. Knabe, cihcosza chichosza a tu w ostatnim czasie zwiększym zaangazowanie o prawie 100tys. skupie pocichu pod stołem, a po co skubie, no czuje pismo nosem, a synek akurat w tym przypadku poprzez rade ksy nie odbierze tak jak np. moze zrobi to lipka, zreszt anie tylko poprzez rade, jemu wystarcza odpowiednie umowy handlowe miedzy kompapem a grantem.... no ale to nie istotne jest bo niech robi co chce, mnie to akurat nie rusza, rusza mnie kurs a ten od kilkunastu miesiecy jest beznadziejny zeby nie powiedziec chu...y
Dnia 2011-10-17 o godz. 18:57 ~karsyk1980 napisał(a):
...
> A to że kompap jest silny i
> ma perspekty to mozna zobaczyc po prof. Knabe, cihcosza
> chichosza a tu w ostatnim czasie zwiększym zaangazowanie o
> prawie 100tys. skupie pocichu pod stołem
Czy Wy wszyscy jesteście ślepi? Czemu kurs jest tu a nie gdzie indziej można śmiało o to zapytać Pana Knabe. Jak wchodził robił dokładnie to samo. Uwalenie każdego sygnału na K, a potem odbieranie od 6,5 do 10 zł. gość robi to perfekcyjnie i teraz dobiera. jak dobierze tyle ile chce to i Lipka znowu zacznie dobierać. nagle po komunikacie Lipka się schował. mają nieformalną umowę, pewnie łącznie z Łaskawcem i WEI i tyle. zmniejszy się odpowiednio FF i wtedy semafor zostanie podniesiony. teraz jest czas na akumulację, a nie na marudzenie.
Jak by się ktoś interesował, to generalnie po rynku chodzą słuchy, że ozgraf bedzie wygaszany. Jest kupiec na działkę z budynkami za jakieś 30 mln. Zeby się ministerstwo nie czepiało nie będzie zwolnień, pracownicy dostaną oferty pracy w bzgrafie. Mogą sobie dojeżdzać. To raptem parę kilometrów. Przy wygaszaniu wyniki będą jakie będą i myślę, że kurs będzie równo szybował w dół. A oni sobie skupują bo gdy dojdzie do sprzedaży budynków to po co się dzielić.
no akurat w tą bajeczkę nie uwierzę, działek ozgrafu na pewno pójda pod młotek ale firma albo zostanie przeniesiona w inne miejsce albo po prostu sprzedadzą tylko grunty i nieruchomości im zbędne a produkcja będzie ograniczona do kilku hal,nie po to lipka wygasza kompap w Kwidzyniu i oddaje pole Łaskawcowi zeby zamykać ozgraf, wg. mnie totalna bujda, a dlatego robi nam nie potrzeby smród wokół spółki, ma jakieś zarzuty do prezesa ale wiem ze nie jest skonczonym osłem i takiej akacji jak opisąłeś z ozgrafem by nie zrobil
To nie plotka !
W Gazecie Olsztyńskiej na początku września był wywiad z Prezesem Lipką.
Rzeczywiście mówił o przeniesieniu zakładu Ozgraf pod Olsztyn i sprzedaży działki ale w przeciągu 2-3 lat. Co w tym sensacyjnego ?? nawet NIK w kontroli w 2009 roku zarzucał złe gospodarowanie środkami trwałymi -jest jeszcze na stronach Niku!
Wręcz obowiązkiem Zarządu jest przenesienie drukarni za miasto przecież Ozgraf był budowany w 72 rok! i koszty 10-cio piętrowego biurowca są potworne.
Jeśli ,jak piszecie ,nastapiła by sprzedaż za 30 mln a nową drukarnie można za 10-15 mln wybudować to zostaje minimum 3 zł na akcje .Może to jest plan ?? a i podobnie może być z Bzgrafem!
dobra cena na dobieranie od niecierpliwych-akcjii malo-u grubasow juz poparkowane.cwk 11.4 zl a drobni juz znieciepliwieni przebieraja juz nogami zniecheceni tym marazmem.i o o to grubasom chodzi aby odebrac ich akcje/pozdro