Myślę ,że jak był by "przyzwoity" raport za IIIQ i w międzyczasie nie wyszedłby jakiś negatywny komunikat ze spółki mógłby być UP. Może nawet jakiś większy zawodnik pochyliłby się nad Cerabudem. Wszystko w rękach zarządu czy będzie potrafił uspokoić nastroje i zdementować pogłoski o "śmierci pacjenta" , "tego pacjenta".
Ostatni raz dałem się sprowokować plotce o upadłości na IMMO, kupiłem papier po 1,2 złotego, sprzedałem poniżej złotówki po plotce o upadłości giganta deweloperskiego i po ogłoszonej "analizie" przez holenderską sukę, że wartość IMMO wynosi równe ZERO!!!
Co było dalej zapewne wiecie, w przeciągu roku IMMO doszło do 18 zł... a ja już nie odkupiłem papieru wściekły, że poniosłem znaczna stratę.
Od tamtego czasu wszelkie plotki traktuję tak jak na nie zasługują...
Ten papier zbieracie Wy i naiwni przez Was nagonieni.
I Wy z tym papierem zostaniecie.
Na pamiątkę.
Chociaż nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - będziecie mieli namacalny dowód swojej inteligencji.
Czy Wy naprawdę nie widzicie, że to już koniec?
Redaktor to jest ktoś kto coś wie ale nie powie. Nagania tylko pod siebie. Otóż pomogę wyjaśnić dlaczego. Wie że od jakiegoś czasu prowadzone są negocjacje dotyczące "sprzedaży firmy" z inwestorem którego nie interesują cegielnie lecz spółka na giełdzie. A że idzie o miliony to się "cośkolwiek" wlecze. Pewnie zatem będzie sprzedaż cegielni. Pewnie będzie komunikak o nowym właścicielu. I pewnie przedtem ... mnóstwo ludzi sprzeda akcje Panu Redaktorowi. Jak myślicie co on z nimi zrobi. Ano zarobi na nich. Bo o co chodzi na giełdzie? Przecież nie o filantropię, podpowiedzi dla mniej wycwanionych itp. tylko o zarabianie. Brawo Redaktor. Tak trzymać.
P.S.
Trzymam za Ciebie kciuki. Obyś spowodował spadek kursu niżej. Ja też tam jestem.
Dziękujemy Ci Redziu za troskę i wyciągnięta rękę, jakże ważne są twoje przestrogi tak o nas dbasz i nie chcesz abyśmy stracili majątek i dobytek całego życia. O wielki redaktorze dzięki ci o dzięki.dobrze że są tacy jak ty tacy troskliwi, Będziemy Cie chwalić po wszystkich odpustach!
Dnia 2011-10-12 o godz. 20:35 redaktor napisał(a):
> Tylko, że jest jeden problem.
Powtórzę - jeżeli kurs
> spadnie na 3 grosze to już się nigdy nie podniesie.
======================================
...... albo brakuje Ci doświadczenia życiowego, albo jesteś mało rozsądnym człowiekiem........
Pomijając merytorykę, na GPW tak i w życiu słowo "nigdy"........ nie mów nigdy.........nigdy
Pozzdrawiam
Redzio , EPI , EPI , wężykiem....Krakałeś na 15-16 poszło na 26 i tam się Tobie oddało..... Teraz tez jest 15 na EPI i pewnie oddajesz.... A tu..... a co to ma za znaczenie co to za Spółka???? Wystarczy , ze jest publiczna i ..wszyscy "jom chcom". Jest 5 , może będzie 3 albo 1 ...Kupimy i oddamy Ci na 30 .... Tam kupisz i dalej będziesz ..............pisał.
Dnia 2011-10-12 o godz. 21:52 ~Ceelofan napisał(a):
.... A tu..... a co to ma za znaczenie co
to za Spółka???? Wystarczy , ze jest publiczna i ..wszyscy
jom chcom........
Tu się akurat nie do końca zgadzam. Jeśli firma robi cegły to robi cegły, jeśli handluje pietruchą to handluje pietruchą. Jeżeli od miesięcy czytam w raportach miesięcznych i kwartalnych ,że " nic się nie zmieniło i nikt nie przewiduje negatywnych zdarzeń" przyjmuję to do wiadomości. Oczekuję wyniku i efektów tego o czym pisał Zarząd.
Ale sfrustrowane towarzystwo, a będzie sfrustrowane jeszcze bardziej. Dużo bardziej i to już niedługo. A frustracja będzie permanentna - bo z 1 grosza już nie wyjdziecie. Takie są prawa giełdy.
A moje wpisy kieruję nie do nieudaczników ubranych w akcyjki Cerabudu, ale do tych, którzy niechcący chcieli by nabyć ten cenny walor. Ostrzegam nie idźcie tą drogą - to droga do zguby.
I jeszcze raz powtórzę - Nigdy, przenigdy akcje które spadły na 1 grosz nie dały zarobić.
Pozdrawiam.
Obawiam się, że już dzisiaj zasypiecie 3 grosze - czego Wam nie życzę - ale niestety koniec jest coraz bliższy.
Ale może to i lepiej, bo przejdziecie z resztką kapitału na lepsze spółki - i zaczniecie zarabiać.
Czego Wam życzę.