może dlatego że
-inne firmy budowlane i deweloperskie odbiły
-spółka ma zarobić w tym roku prawie 9mln a wyceniana jest na ok 35mln
-akcjonariusze Protea Development obejmą akcje po cenie 11,5(lokapy do30.06.2015) choć na rynku są po ok 5 więc sobie dobierają
-ktoś doszedł do wniosku że są tanie i zbiera
Najwyraźniej ktoś skupuje akcje z rynku, może fundy a może któryś z głównych akcjonariuszy. Fakt jest taki, że drobni z IPO narobili w gacie, każdy jeden sypał żeby ratować kapitał. Teraz przyszedł czas, że tłuściochy odbiorą towar z rynku.
pewnie myśli, że wsadzeni na minę inwestorzy mu wybaczą. w wywiadzie mówił o rekordowej sprzedaży we wrześniu, no to niech pokaże te wyniki, z pozwem trzeba troche poczekać, bo papuga nie ma czasu na przeczytanie całego prospektu i pozostaje kwestia wynagrodzenia za usługi. mimo niesmaku zawsze to tydzień wzrostowy. do cen zakupu ponad 100% (sic!). jak widzę gościa w TV to gęsiej skóry dostaję. widać, że to przewalacz. jest uchwała RN o skupie akcji i gdzie jest ten specjalista od zarabiania milionów.? będzie skupował (od siebie) po 11, a teraz bierze na słupy?
Nie no mnie też szlak trafia jak widzę go i słyszę, ale Ciebie kolego glina to chyba jeszcze mocniej on wkur...a, trochę nietaktem byłoby zapytanie ile jesteś w plecy, ale chyba jest to dużo, bo aż kipi na tym forum. Głowa do góry, może się ruszy, mimo wszystko liczę na poprawę w dłuższym czasie, poczekajmy do następnego roku.
Anioła sprzeniewierzył się inwestorom i to będzie mu zapamiętane. umarza akcje i gdzie są transakcje?. połowa firm skupuje, jedne mądzej inne mniej mądrze. Anioła liczy na to, że wyłudzi akcje za pół ceny od swoich dobroczyńców z IPO bez których już by popłynął i dlatego mnie wkurza. Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć. do tego przypadku nalezy zmodyfikować powiedzenie, że lepiej nie inwestować w zyskowne spólki prowadzone przez naciągaczy i oszustów (Polnord, Bioton, Gastel, no i właśnie PBO). Wiem jedno,rynek takie rzeczy pamięta i przypomni wtedy gdy Aniole powinie się noga. w budowlance to kwestia max roku dwóch i gość będzie na noszach. po prostu nie lubię szkodników.
Za numer z IPO Aniołą i Amerbrokersami powinien zając się KNF.