• lena,a notowania Autor: ~j23 [95.48.249.*]
    włodek [nic nie mogę]
  • Re: lena,a notowania Autor: ~Gracz [83.26.17.*]
    Jest moc roczne minimum sesyjne w taki dzien. Spolka nie dosc ze z zerowym zaintresowaniem zerowymi obrotami gdzie tylko animator obraca i sporadyczne wlodarze zawyzaja srednia obrotow to na domiar zlego musi miec tajemniczego sypacza ktory ma setki tys akcji do wywalenia kazdemu nieswadomemu chetnemu ktory sie pojawi na tym walorze.
  • Re: lena,a notowania Autor: ~lenoczka [195.210.60.*]
    tajemniczego?
    sprawa jest prosta ING schodzi. Pytanie czy będą chcieli zostawić lekko powyżej 5%, wtedy wkrótce przestaną sypać czy mają zamiar się stopniowo wyczyścić całkowicie z leny, wtedy nie ma sensu tykać tej spóły przez dobre 4-6 miesięcy.
    Zbliżamy się do kluczowego poziomu 1,4-1,42 i tam kurs musi dotrzeć, bo to wsparcie przyciąga jak magnes. Oby nie zostało przełamane, bo poniżej jest czarna dziura i droga ku historycznym minimom 2009
    Przez wsparcie 1.40 PLN przejdzie jak by go nie bylo w porywach szczescia ubierze paru technicznych spekulantow. Perspektywy sa tak fatalne ze zaryzykuje stwierdzenie iz 0.80 PLN sie nie obroni. Dojscie tam zajmie jakies 2-3 kwartaly. Jak sobie pomysle co by sie musial stac by ta spolka mogla rosnac to to zakrawa o fantastyke zyczeniowo marzeniowa.
  • Re: lena,a notowania Autor: ~lenoczka [195.210.60.*]
    weź człowieku wyluzuj i nie pisz bzdur czy kłamstw (w zależności czy robisz to świadomie czy nie).
    spółka rozwija się normalnie, nie ma praktycznie zadłużenia, przychody utrzymują się na wysokim poziomie, rentowność rośnie. Bez żadnych fajerwerków, ale też bez żadnych min.
    poważnym minusem jest akcjonariat: jeden główny, którego giełdowe notowania niezbyt interesują + fund, który sypie w zależności od potrzeb powodowanych umarzanymi jednostkami, nie patrząc na zysk/stratę.
    reasumując w przypadku silnej drugiej fali kryzysu na pewno zobaczymy minima z 2009 roku. Jeśli jednak czeka nas tylko spowolnienie myślę, że 1,29 będzie dolną granicą.
    W każdym razie technicznie lena zbliża się do mega ważnych poziomów.

Ps. sypać może jeszcze pan Gubała, który ma parę procent w dość atrakcyjnych cenach.
    Ps2. rating lenki na stockwatch: AAA
    OFE umarzanie jednostek ?!@#@!. Koncze dyskusje.
    Ps Czas pokaze kto mial racje.
  • Re: lena,a notowania Autor: ~sADAM [31.60.92.*]
    A ja się spodziewam świetnych wyników
    za trzeci kwartał.
    Już za pierwsze półrocze znacząco poprawili rentowność, a przy ostatnich kursach walut LENA jako eksporter powinna zanotować dodatkowe bonusy. No i zawsze druga połowa roku jest lepsza.
    Dobra po spekulujmy ktora lepsza / gorsza w srod badziewi gieldowych bez obrotow.
    tak zeby nie szukac branza i profil dzialalnosci ten sam akcjonariat podobny FF tez zachowanie kursu tez.

ESSYSTEM Vs LENA ??
  • Re: lena,a notowania Autor: ~sADAM [31.61.77.*]
    Witaj.

Ja wybrałem Lene.
    Wskaźnikowa tańsza o połowę: c/wk, c/z
    Łapie znowu rentownosć wystarczy spojrzec na pierwsze półrocze. W drugim półroczu dodatkowo Lenę będzie wspierać kurs walut. Stąd wyniki powinny być ... -))no niech kazdy sam sobie je oszacuje -)
    Wejscie w inwsetycje kolejowe.
    Duże zakupy akcji - w drugim półroczu 2011- ze strony władz spółki.
    Technicznie- silne wsparcie poziom 1,4 do 1,5 ... wczoraj na intra było juz 1,51.

Mam nadzieje, że Twoje ES przyniesie Ci duze profity A która znich lepsza ... niedługo sie okaże. Pzdr
[x]
LENA -0,37% 2,70 2025-11-19 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.