Na NC panuje dziwne zjawisko, spólki które maja kilkadziesiąt mln akcji oraz wpadaja w problemy prawie zawsze orbituja w kierunku 3 gr. Dlaczego akurat 3, a nie 5,7? I nie ma tu znaczenia czy spółka jest cokolwiek warta, każda i tak dąży do 3 gr i dopiero z tego poziomu nastepuje gwałtowny wzrost, kosolidacja przed wzrostem lub stagnacja.
btw.
a z tym kursem Cerabudu to juz lekka przesada, z zasady nie uśredniam w dół ale tu pokusa jest duza
Uśrednianie w dół to jak gra w ruletce na podwajane stawki, trzeba mieć duży zasób gotówki, duże wyczucie i silne nerwy. Cerabud chyba się wyłamie z "magiczne 3gr", za duzo mają majątku, trupów w szafie też raczej nie ma, wszystko wyczyścili w ostatnim bilansie. Jak zacznie rosnąć to dołączę 6,7 czy 8 gr to tez b. dobra cena
Masz racje ale jak wielokrotnie pisałem jestem tu za długo aby nie uśredniać. Po prostu przy wybiciu masz o wiele większy bonus i rekompensuje to zysk z kasy zamrożonej np.przed rokiem. Ot co cała filozofia a propo przy 5 gr zawsze są głosy bankrut.
Działa tu siła %, 1 gr warty jest 20% a nie 10 czy 5%, przy 3 gr to juz 1/3 kapitału a to poniżej progu wytrzymałości dla niektórych inwestorów. Stąd pewnie wynika magia tej 3, może Andrzej ma racje, że na NC należy uśredniać, przemyślę to.
To uśrednienie jest bardzo trudne tak na marginesie z powodów finansowych i psychologicznych brałem po 30 potem po 15 teraz po 6 i czekam może po 4 wezmę ale uwierz mi jest to ciężkie bardzo i męczące. Należy kapitał podzielić i pytanie kiedy dokupować i za ile kasy.
Jeżeli tak lubicie uśredniać straty, to poczekajcie na 1 grosz - po co znów przepłacać.
Chyba, że przyzwyczailiście się do drogich zakupów i ciągłych strat.
A wzrostów na tym walorze już nie będzie - NIGDY.
Niestety.
CYTAT:
"Poproszę o merytoryczne uzasadnienie wyceny Cerabudu na 1mln pln "
Masz rację w 100% - nie da się merytorycznie uzasadnić wyceny Cerabudu na 1 mln.
A gdzież tu brak logiki?
Stwierdzam, że nie da się merytorycznie uzasadnić tak wysokiej wyceny Cerabudu, o którą mnie poproszono - czyli 1milion.
Jaśniej już nie można.
A, że przewrotnie wykorzystałem intencję pytającego - to raczej inteligencja niż brak logiki.
Autor: redaktor [83.14.170.*], 2011-10-07 17:38
A gdzież tu brak logiki?
Stwierdzam, że nie da się merytorycznie uzasadnić tak wysokiej wyceny Cerabudu, o którą mnie poproszono - czyli 1milion.
-------------------------------------------
Przecież ta wycena jest TWOJA!
To Ty stwierdziłeś, że spółka wata jest 1mln złotych.
Kolego, zaczynałem już mieć o Tobie lepsze zdanie...
CYTAT:
"Kolego, zaczynałem już mieć o Tobie lepsze zdanie..."
Też tak zaczynałem.
Ale ad rem.
Cena nie spada poniżej 1 grosza, dlatego wycena 1 milion.
Ale dalej napisałem, że będzie resplit (np. 1:100) i wtedy cena spadnie dużo poniżej tego mitycznego miliona.
Concept - widziałes wczorajszy sondaż homohomini?
- dla mnie miodzio, różnica 2-2,5% (bedzie mocna opozycja-) )
-----------------------------------------
Ufff... Bałem się, że PISlamiści dorwą się do władzy.
Mam nadzieję, że te wszystkie celebrytki smoleńskie nie dostały się do Sejmu po trupach własnych mężów.
Mam nadzieję, że ci wszyscy funkcyjni aparatczycy z IV RP, którzy zarzekali się że są apolityczni a teraz startują z listy PIS również nie dostaną się do koryta na Wiejskiej.
Po prostu nienawidzę obłudy, już wolę zawodowych polityków, po niech przynajmniej wiem czego się spodziewać.
I dobrze , czyżbyś miał z tym jakieś problem intelektualny , Redziu???? Dlaczego bronisz inwestorom kupić sobie walor po 1 gr "walor" , który Ty kupiłes sobie po 10 ?? A fuj , ciociu!!!
jednak jest tu jakaś magia przyciągania na 3 grosze. wywalają na potęgę. tylko w dół leci a przedstawiciele spółki mają to w d...ie. tymczasem cena nominalna to 10 gr....żenada
A co przedstawiciele spółki mogą realnie zrobić. Skoro firma nie ma kasy , nie ma inwestorów przynajmniej nic o nich nie wiadomo, coraz mniej perspektyw. Szkoda ,że nikt nie odbiera telefonów potwierdzając tylko prognozę możliwej klapy.
No i mamy to magiczne 3gr, nawiązując do poprzedniego postu i pytania "co właścicele mogą zrobić" widze tu jeden poważny problem. Wg ostatniego raportu prezes Marciniak chciał sprzedac cegielnię, pomysł dobry ale RN nie wyraziła zgody, czyli właściciel chciałby "zjeść ciastko i mieć ciastko" ale tak sie nie da. Nikt nie wejdzie do tej spółki jeśli nie otrzyma pełnej władzy. W zdolności Mitrowskiego jakoś juz nie wierzę, liczę na ich rozsądek i przekazanie władzy w firmie inwestorowi który będzie miał pomysł jak zarabiać w obecnych czasach. Nie mając władzy a mając niewielki pakiet akcji można często zarobić więcej niz posiadając pełnię władzy ale bez pomysłu na spółkę. Obecna sytuacja finansowa spółki wymusza szybsze decyzje więc już nie trzeba czekać w nieskończoność na rozstrzygnięcia.
Brak reakcji na złożony wniosek uznałem za brak zgody, małe przejęzyczenie ale nie zmienia to istoty sprawy, że obecna rozgrywka toczy sie o przejęcie władzy w Cerabudzie. Wcześniej juz twierdziłem, ze na bazie tej spółki można zbudowac ciekawy i intratny biznes ale trzeba miec pomysł i przede wszystkim pieniądze. Obecnym właścicielom brakuje i jednego i drugiego. Do końca roku powinny zapaść kluczowe rozstrzygnięcia. Brak decyzji to drogą do samozagłady.
Ciekawe ilu z Was zostanie na zawsze z niesprzedawalnymi akcjami po 1 groszu?
Myślę, że na Św. Mikołaja będzie już po 1 groszu.
Ciekawe czy to też będzie można nazwać rajdem Świętego Mikołaja?
Dnia 2011-11-24 o godz. 09:54 redaktor napisał(a):
> Ciekawe ilu z Was zostanie na zawsze z niesprzedawalnymi
> akcjami po 1 groszu?
Myślę, że na Św. Mikołaja będzie już
> po 1 groszu.
Ciekawe czy to też będzie można nazwać rajdem
> Świętego Mikołaja?
Nowa siedziba spółki z godnie z raportem
http://www.newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=CER&id=24364&id_tr=1
to wirtualne biuro
http://www.biurowirtual.pl/biuro_wirtualne/
tylko do obioru korespondencji
Jeszcze trochę i zmianą adres na skrytkę pocztową. W kazdym bądź razie to kpina że siedzibą Zarządu spółki publicznej jest wirtualne biuro skoro tam nigdy nie będzie zarządu.
Ale z drugiej strony dobry sposób na ukrycie się przed wierzycielami i akcjonariuszkami. W Cerku chyba już gaszą światło