W listopadzie lekko akcje Dębicy przebiją 100zł bo jest bardzo dużo gotówki teraz na rynku.
Tom teraz juz będziesz miał płynność akcji Dębicy do konca roku i to bardzo mocną.
Moze pokrzyżować to tylko największy złodziej i śmieć który idzie przebojem bo jest w tej dziedzinie zawodowcem jak wygra wybory P.....t
Oh oh
zamurowalo cie chlopie?
Mialem racje stracisz tozsamosc (zreszta ci sie nie dziwie ekspercie z bożej łaski)
Albo fundamentalnie sie myliles albo podpuszczales, obydwie hipotezy stawiaja cie w niekorzystnym swietle
No coz w Pioneer pojawil sie nowy boss, wyniki najgorsze z mozliwych to i porzadek trza robic
bez pazdrawu
Piotr
br to drugi oszołom co sprzedał po 41zł i myslał ,ze odkupi po 32 zł miał 500akcji a teraz jak będzie chciał miec Dębicę to kupi tylko 300akcji rynek niema litości dla takich ludzi i dobrze mu tak moze się nauczy rozumu, tylko głodem mozna takich cos nauczyć innego sposobu niema tak jak Bush to zrobił w Afryce dzikusów najpierw zagłodził i musieli wyjśc na ulice unas by to się przydało,moze by nie było tyle oszołomów.
W niedzielę juz będę wiedział po 21 godz .w ktorą stronę pójdą akcje Dębicy jak wygra PIS to goodyear będzie w biegu robił wezwanie,jeśli nie to będą tylko fikcyjne przepychanki w Sądach między PZU i goodyearem a akcje Dębicy na koniec roku będą tylko po 72 zł najwyżej.
Tom jak Twój śmieć ten Palikot wygra to zgadzam się ze moze byc te 12 lat za mało nawet.
Zobaczysz ,ze w biegu Jankesi będą wykupywać akcje Dębicy jak PIS wygra jak to zrobili w 2007 roku w lutym PZU czekało tylko na wezwanie akcji Dębicy 2 tygodnie a jak masoni wygrali wybory to czekamy na wezwanie na resztę akcji Dębicy juz 4 lata i nic.
Wiesz co to oznacza Pan Ziobro dobrze się o tym przekonali mafiozi z pod warszawy wszyscy musieli opuścić kraj przebywali na Białorusi i Ukrainie przez ten czas a jak masoni wygrali to wszyscy na drugi dzien wrócili do kraju i są do dzisaj.
Od tej niedzieli zalezy wszystko czy będziemy mieli kieszenie pełne czy nadal puste jak przez te 4 lata. Ja przez 2 lata panowania Ziobry zarobiłem mase pieniędzy na GPW bo nie było takiego złodziejstwa jak za masonów a przez 4 lata rządów ryżego tylko straciłem lub wszyłem na zero to o czymś mówi
zmiana prawa-można już legalnie działać na szkodę swojej spółki ale zrobili wrzutkę masoni przed wyborami teraz juz PZU nigdy nie wygra z Goodyearem.
musimy się bronic mamy ostatnią szansę tylko w niedzielę aby to naprawic bo w innym przypadku trzeba uciekać z akcji Dębicy bo PZU nie będzie miało żadnych szans wygrania.
bydłem i dziadem jest łatwiej rządzić masoni wiedzą co robią.
Ta wrzutka nielegalnej zmiany prawa przez MS.Kwiatkowskiego dla Krauzego aby nie odpowiadał za działanie na szkodę spółki moze dotyczyć dotyczy tez Dębicy, ze goodyear tez nie odpowie za działanie na szkodę spółki z lat poprzednich wszystko zostanie umorzone na to wychodzi.
Nowe prawo weszło w życie od 16lipca 2011r za które będzie można ścigać Prezesów lub Zarząd spółki za działanie na szkodę spółki dopiero od tego momentu na to wychodzi, to i tak byłoby niezle dla firmy Dębica.
Tom zgadzam się teraz z Tobą będziemy chyba spadać ale należy poczekac do 10listopada jak III kwartał wypadnie zyskami jak będzie w przedziale 37-44mil. zł to lecimy do gory na 74 zł.
Wróciliśmy do stanu sprzed 20laty do Stana Tyminskiego to jest nie mozliwe aby taki śmieć XXI wieku wszedł do sejmu jak Palikot Tom to tylko Twoja wina cofnąłeś nas w cywilizacji do tyłu haha taki jest elektorat lewicowy wszystko kupuje.
Masoni ładnie wyłączyli ponad 50% społeczenstwa z podejmowania decyzji w głosowaniu gdyby poszło do wyborów ponad 60% to taki oszołom by nie wszedł do sejmu
Z jakiego Ty świata pochodzisz chyba ze Stana Tyminskiego polityka i GPW to jeden obieg bo politycy tworzą prawo jak ma przepływać kapitał w spółkach np.Dębicy też.
To była celowa zagrywka PO z tym Palikotem bo było wiadomo juz od roku ze będzie osób niezadowolonych bardzo dużo od 1,5 do 2,0 mil osób tak wskazywały badania i trzeba było to bardzo szybko okiełznać i trzymac w ryzach żeby to nie rozlało się bez kontroli i dlatego stworzono im partie Palikota i udało się ich zebrac w jedną grupę między innym tam jestes i Ty.
Nad tym pracowało bardzo duzo naukowców za miljardy zł i cel został osiągnięty.
Ja mogę sam przeprowadzić analizę za darmo bez naukowców i psychologów jest w Polsce ludzi bardzo bogatych i zamożnych prawie 700 tyś osób ,którego dochód brutto wynosi miesięcznie ponad 20tys zł to pomnożyć przez 4 osoby bo tak mniej więcej liczy średnio kazda rodzina to daje prawie 3mil głosów dla PO pewne 100% reszta 2 mil osób mają za zadanie załatwic psychologowie i naukowcy za miliardy zł. bo za darmo tego nie będą robic przez straszenie inną partią jak wygra i co się moze wydarzyć w kraju jak wygrają stwarzają fikcyjną psychozę ale na pierwszy rzut oka bardzo rzeczywistą i realną i to musi dac wynik pozytywny bo tak mówi rachunek prawdopodobieństwa ,ze pozyska się dodatkowo 2 mil.osób.
Dokładnie wiedząc ze frekwencja w wyborach nie przekroczy 50% i tak się wygrywa wybory unas
Nie zauważyłem Cię przepraszam.
Tu wszystko zalezy od polityki jaką rząd prowadzi ci co mają ogromną kasę śledzą każdy ruch polityków w rządzie i wiedza jak moze kapitał przepływać w spółce i od tego zalezy wartosc akcji danej spółki
Dlatego się zabezpieczyłem wcześniej przed wyborami i kupiłem bardzo spekulacyjną spółkę jaką jest Petrol na wypadek wygrania PO bo cena była bardzo atrakcyjna poniżej 3zł. Tu wystarczy teraz jedno info bardzo pozytywne i do tego rząd sprzyjający tej spółce i mamy mega wzrosty powyżej 10zł.
Informacja na temat ropy z Kazachstanu powinna byc podana nie długo w tych warunkach jakie mamy trzeba grac na dwie strony jak chce się odnieść sukces.
Dębica to jest dobra przystań na gromadzenie kasy bo ryzyko straty tu jest bardzo znikome ze coś się straci na innych spółkach trzeba grac juz tylko na krotką jak Petrol.
Teraz kto ma spółki Krauzego,Kulczyka, Karkosika,Solorza i jeszcze tam innych to będzie zbierał żniwa i zarobi kokosy czasy na te spółki idą wyśmienite bo tym spółką sprzyja prawo i rząd tylko trzeba wiedzieć kiedy z nich wyskoczyć tak jak z kobietą haha jak w porę nie wyskoczysz to będziesz bulił całe życie.
Pozostanie Ci tylko wtenczas jedyny ratunek jaki Ci stworzą np. partie Palikota i tam bedziesz miał tylko schronienie na pewien czas tylko na dłuzej juz nie zeby zaspokoić na początku głód haha
No proszę jak akcje idą do góry Krauzego,Kulczyka i Karkosika wszystkie powyżej 10% na plusie i będą nadal szły co dzien do góry.
Jak ktoś tu pisał ze polityka nie ma nic wspólnego z biznesem to jest "łosiem" albo powinien byc w partji Palikota lub krowy powinien paść a nie grać na giełdzie.
Nie radzę Ci teraz pozbywać Dębicy bo jest świetnie chroniona przez prawo które weszło 16 lipca tego roku najwyzej PZU przegra tylko wstecz spór z Goodyearem ale przyszłośc dla Dębicy jest dalej swietlana i bezpieczna niż na innych spółkach.
Ktoś tu spanikował i wystawił do sprzedaży 1400 akcji Dębicy i pod koniec notowan ktoś szybko połkną tą ilość akcji teraz jak będzie chciał odkupic to zapłaci więcej.
Było wiadomo ,ze biznes wygra wybory a biedny przegra tak jest na całym swiecie.
Ci co mają ogromne przywileje w profitach bronili się nogami i rękoma aby tego nie stracic bo są zorganizowani a biedni są w rozsypce i dlatego przegrywają.
W tym lub przyszłym tygodniu powinna byc informacja podana przez firmę o wpłynięciu apelacji od PZU
Tom nie masz racji któryś z funduszy bardzo się wypłukał z akcji po tej podbitce z 48 do 65zł jakaś konkurencja przejęła im ze 100tys. akcji Dębicy tylko jednego dnia skupili ponad 40tyś. coś wiedzą
Teraz to widać gołym okiem jak pakiety większe są na sprzedaży to szybko łykają tak zeby nie podbijać kursu i sprzedane akcje Debicy w miarę po tej cenie odkupić od leszczy.
Wystarczy teraz 30tys kupna akcji Dębicy i jedziemy na 80zł rynek akcji Dębicy jest bardzo wykupiony.
Tom co dostałes od Palikota w nagrodę zato co na niego głosowałes, chyba wiesz ,ze teraz są takie czasy ,ze za frajer głosu się nie oddaje.
Kto głosuje za frajer teraz to jest oszołomem.
Myslę ze CI Palikot zafundował tą w okularach transferzystkę haha myslę ,ze to jest cos jak nic
jaki palikot
jakie 30 tys akcji
jaki fundusz sie wyprztykal
o czym ty chlopie piszesz ? ,fakty sie licza a nie majaki wariata.
dopoki pzu jest w akcjonariacie nie bedzie wzrostow to pewne ,i to pokazuje ostatnie 5 lat
kursu debicy ,wiec nie wymyslaj tylko pomysl kto spowodowal spadki debicy ??
Tom Ty chyba jesteś w amoku po Palikocie wiec Cię rozumiem ,ze tak piszesz inaczej nie mozesz bo tak mowi rachunek prawdopodobieństwa ze bedziesz się zachowywał.
Tam jest kilku biznesmenów co stworzyli i sponsorowali Twojego Palikota po pól roku to się rozpadnie a Palikot pójdzie na bruk przejmą Ci co włożyli kasę.
Po 10listopada akcje Dębicy będą chodzic w przedziale 72-80zł jak nie wiecej bo akcje Debicy w dużej mierze są teraz rękach powaznych inwestorów a nie leszczy, przejeli dodatowo od leszczy około 200tys akcji Dębicy w ostatnim okresie jak na tą spółkę to jest bardzo dużo i dodatkowo na akcjach Dębicy siedzi 12 funduszy ktore mają w granicach 30% akcji Dębicy to o czyms mówi Tom
Tom pisze sensownie chyba żeś na głowę upadł to jest człowiek skaleczony przez komunę trwale mysli po staroświecku i bez i nowacji tylko cofa Cię do tyłu w rozwoju.
Nic nie osiągniesz w życiu będziesz tylko przynęta Palikota.
Ja juz raz Tomowi zrobiłem zestaw funduszy ile posiadają akcji razem ,szybko zapomniał nie dziwię mu się tego to było w granicach rok temu 28% akcji Dębicy w rekach tych funduszy az był zdziwiony ,ze tak jest.
Jeszcze w tym tygodniu śmiało przebijemy 60zł na akcjach Dębicy to widać juz gołym okiem rynek jest bardzo wykupiony i do wyników za III kwartał do podania możemy sie zbliżyć nawet do 70zł za akcje. Tu juz zostali tylko sami normalni inwestorzy,ktorzy wiedzą naczym czapke noszą aczkolwiek mozna sie spodziewac sporadycznie spłaszczonych jeszcze tu inwestorów.
Tu bedzie niedługo jazda na maksa jak otrzymamy wyniki za III kwartał i informację z Sądu Rejestrowego o wpłynięciu apelacji PZU bo im wyzsza instancja Sądu tym mniejsza korupcja.
Jedziemy z Dębicą na północ Tom w pazdzierniku osiągniemy 70zł i to bez bata jedyna pewna spółka na kryzys w razie krachu na GPW to Dębica najwyzej moze stracic od 10do 15% a na innych spółkach bedzie od 100 do 200%.
Jutro i w piątek przewiduję bardzo silna korektę na GPW.
Gdzie jest ten Tom tu sensowny co pisałeś jestes taki sam jak on nieokrzesany i nie masz pochodzenia szlachetnego tylko pewnie tatarskie bo poznaje po wpisie haha jaki jestes.
waldi ja bym chcial debice po 200 zł
ale patrze realnie
i zadne zaklinanie rzeczywistosci nie pomoze,
to przez pzu kurs spadl,
to pzu uwalalo kurs
to pzu nie pozwalalo na podbicie kursu ,podpisujac umowe o nie
podbijaniu kursu przez ostatnie 4 lata.(zawsze przedluzalo to o 12 miesiecy)
Wiec nie pierd... za przeproszeniem ze pzu cos zrobi
bo nic nie zrobi .
ps)a po wyroku sadu mam nadzieje ze te pieprzone fundy wyjda z debicy bo i tak h.. moga .
Tom PZU robi co moze i tak sie dzielnie trzyma jak do tej pory.
Chciałes Sądów Palikota to masz i miej pretensje do siebie tylko a nie do PZU.
Kaczor pierdolony nie chciał i nie chce nadal ustąpić Panu Ziobrze gdyby P. Ziobro był przywódca byśmy dzisaj świętowali zwycięstwo podwójne.
Przez te 4 lata uzbierało się 2,5 mil. nowych wyborców co jeszcze nigdy nie głosowało z uwagi na wiek młody to był bardzo łatwy elektorat, ktory z łatwością by najwięcej przyciągną P. Ziobro do swojej partii co najmniej 3/4 tego elektoratu i to mu by dawało zwycięstwo w tych wyborach a nam w Dębicy
A tak ten oszołom Palikot zagarnął 1/3 tego elektoratu bo to był łatwy łup.
To jednak Polsat fundusz emerytalny skupował akcje Dębicy ostatnio to jest super wiadomość dla nas jak będzie nawet krach na giełdzie a będzie to jest nieuniknione w najbliższej przyszłości bo idzie duze zagrożenie z Rosji i Chin ropa i gaz muszą sporo spaść aby powstrzymać te kraje, fundusze emerytalne uciekają do spółek ktore są mało płynne a będą płacic przez najbliższe lata dywidendę w granicach 10% i nie stracą w najbliższych latach na wartości bo wszystkie akcje danej spółki będą miały fundusze.
Tom to mamy juz na Dębicy 13 fundusz ale jaja z tego wynika ze ponad 30% akcji Dębicy jest w rękach funduszy i krachu nie mamy się czego obawiać i nadal powoli akcje dębicy są przez te fundsze skupowane.
W tej chwili drobny akcjonariat ma może tylko ze 2% akcji Dębicy jest super warto te akcje trzymać dla dywidendy bo przez najbliższe 2 lata bedzie bessa na GPW i rynkach zagranicznych
Waldi ma racje
w rekach drobnicy jest tylko pare procent, reszta to fundusze,
samo pzu ma ponad 12, ofe ok11, pko pb orazpioneer po ok 3procent. zsumujcie i policzcie. nie uwzglednilem innych fundow.
po ostatnich zakupach polsatu wyprzedaly slabe rece i sprzedawczyk, ktory juz nie odkupi akcji..... powinni zarzadzajacych tym fundem pewno domyslacie sie o kim mowie podac do prokuratury. w najlagodniejszym wymiarze straca klientow a zatem wkrotce bye....
pozdrawiam
Piotr
Tom ofe to inwestor, ktory nie musi umarzac jednostek pod presja, moze czekac latami, czyli kupily silne rece. to chyba dobrze nie uwazasz? wychodzi na to, ze nasz kanciarz zostal wykiwany, czego nalezalo sie jednak spodziewac.
KNF dostrzegla manipulacje wynikiem ofe a nie dostrzega kilkumiesiecznej wzorcowej manipulacji kursem spolki. Klucha uber alles. Urzedasy jak zwykle niedouczone, leniwe lub wziely w lape. Nie trzeba byc specjalista wielkiej klasy by dostrzec to czego klucha&company nie dostrzegl, przyznajcie sami.
Trudno oczekiwac solidarnej transparencji ze strony pzu, ktora wylacznie rozgrywa wlasny interes, trwa celowa dezinformacja.
Mam satysfakcje, ze indywidua typu oh oh i graf znikneli. \no bo coz moga powiedziec. \sorry pomylilismy sie, myslelismy schematycznie szablonowo i powierzchownie (jezeli dzialali w dobrej wierze). Inaczej jezeli podpuszczali specjalnie sa zwyklymi .......ami.
Pozdrowka
Piotr
Ps, Zobaczcie na wyniki funduszy akcyjnych Pioneera. Ale zenada co? Klienci moga miec sluszne pretensje. Wiecie dlaczego? Zgadnijcie. hahahahahha
Ten oszust Tusk szybko zaraz po wyborach mianował swego szefa do KNF to tylko swiadczy ,ze prawo będzie interpretowane i w prowadzane w zycie w dowolny sposób wygodny dla rządzących.
OFE Polsat juz dostał ostrzezenie, ze nie moze kupowac akcji w dowolny dla siebie sposób bo będzie posądzony a nawet ukarany za manipulacje kursem akcji.
Tyle lat jestem na GPW i jestem przez mafię rządzącą cały czas zaskakiwany, myslałem ze juz znam jej wszystkie tajniki działania i dobrze do tego przygotowany okazało się ze nie jestem bo nie wziąłem pod uwagę zachowania pewnej grupy społeczeństwa i tego ,ze to jest rządząca juz mafia miedzynarodowa.
Zachód stworzył fikcyjny kryzys przed wyborami i wszystkie giełdy poszybowały na swiecie ostro w duł i w ten sposób pomógł wygrac wybory naszej mafii rzadzącej bo wszyscy myśleli ze jak kto inny dojdzie do władzy ze bedzie jeszcze gorzej.
Juz Rydzyka nikt by nie kupił to stworzono partie Palikota dla odwrócenia uwagi aby nikt nie patrzył na ręce rządzącym.
Oj jeszcze się muszę duzo uczyć tylko nie wiem czy mi zycia starczy haha teraz trzeba brac pod uwagę kazdy szczegół jak chce się osiągnąć jakiś sukces innego wyjścia niema w takim państwie
Urzedasy sobie moga pogwizdac. na szczescie jest to pod kontrola sadow i zareczam, ze porykiwanie kluchy zda sie na nic. zadziwiajace, skad te przecieki??
urzedasy uber alles
ofe moze kupowac co chce, kupowalo okazyjnie na spadkach, wiec co tak zdenerwowalo kluche, moze pokrzyzowalo to komus plany???
haaaahaaaaha oh oh oh jak bardzo.