Jeżeli zagłosujemy przeciwko emisji 1:6 ,to później bedzie można wnosić protest podparty przcież słusznymi argumentami.
Nie będzie im tak prosto tego uchwalić.
ja pisałem o tym w dzień ogłoszenia walnego
zgłosiło się 5 gosci razem pół miliona akcji
żeby coś wypalił trzeba zgłosić wolę uczestnictwa na walnym w biurze maklerskim
a poźniej wypisać i wysłać do midasa formularz uczestnictwa
http://midasnfi.pl/resources/document/walne_zgromadzenia/17.10.2011/Formularze_pelnomocnictwa_ZWZ_NFI_Midas_SA_2011-10-17.pdf
ja i tak jade chociaż wiem że solorz nie przyjdzie bo się bedzie bał tak jak na elektrimie w czerwcu.
zawsze można spróbować
pozdrawiam
jeśli chce Pan się dołączyć na walne lub aby ktoś mógł głosować w Pana imieniu to:
1. trzeba się zgłosić samemu i przyjechać
2. zglosić swoje uczestnictwo w walnym w biurze maklerskim a później przeslać wypełniony formularz do midasa z danymi pełnomocnika
czas najpóźniej do ponniedziałku
mnie to zajeło 10 min przez telefon do multibanku i 30 pln
pozdrawiam
czy ma ktos orientacje ile ilosciowo moze byc akcjonariuszy mniejszosciowych bo mieszkam niedaleko biura poselskiego i mozna przejac naprawde spory elektorat za pomoc w naglosnieniu sprawy
tego nie jestem pewien
ale jak wiekszość rzeczy ktore konczy sie w sobotę to się przesuwa na następny roboczy
więc teoretycznie do poniedziałku ale fakt najlepiej jutro
elzor to sie dorzuc do pełnomocnictwa i juz bedzie z 650 tys
zawsze to wiekszy procent na nie
napisz na simon.fr@windowslive.com to ci wyślę swoje dane i wzór pełnomocnictwa
Postaram się załatwić co potrzeba aby wejść Jak nie załatwię na czas to czy tak jadę na walne ze znajomym.Nie wpuszczą to i tak transparenty i nagłośnienie szykujemy.Będzie dym.
Mamy trochę czasu na ustalenie miejsca i godz.spotkania.Jakie wysuwacie propozycje?Czy spotkanie w miejscu medialnym i przejście pod siedzibę czy spotkanie już pod siedzibą?
Dnia 2011-09-30 o godz. 21:53 ~wkur.....ny napisał(a):
> surowy ja tez bede i tez szykuje sie na wielka pikiete z
> transparentami a prlnomocnictwo dam szatanowi
Aby potem pokazywać ludziom ich wykręty.
Organizujcie powoli transparenty jak największe odpowiedni opisane po jednym na parę,klaksony,tuby,zabierać to co na mecze byle głośno,coś co ,,dymi,,parę jajek jak ktoś napisał.Tylko warunek-wszystko na poważnie i trzeżwo.
kolejne osoby piszą maile już jest 7 które chca przesłać pełnomocnictwa
dawaj elzor dołaczaj sie nie gadaj tylko nie nazekaj
coś trzeba zrobić
ma ktos może konto na stock watchu??
i pisze na parkiecie??
jakby tam jeszcze zanieść nasze poslanie
i może goście z elektrimu by wpadli ??
z elka tez ale dobrze by byli z banku staropolskiego,ostatnio ktos na forum sie odzywal.powinnismy powiadomic stacje telewizyjne ze cos takiego organizujemy.tyle mejli wyslalismy do cnbc czy ktos dostal jakas odpowiedz lub mowili cos na antenie bo ja nic nie widzialem
Dołączam swoje ponad 130 tyś. akcji do pełnomocnictwa w moim imieniu dla Szatana, napisałem do niego mai'l, namawiam innych do przyłączenia się. Mam nadzieję, że uzbiera się tego kilka może nawet kilkanaście mln a to już jest coś.
kur.. bym pojechał ale mam robote a wolnego mi nie dali ja bym zabrał jeszcze kumpli ilu się da więc dawać na innych forach trzeba pisać nie tylko bankierze ja zaczynam rozpowszechnianie
Zawrzało i zaczyna się solidarność.Żarty się skończyły.Niech zarząd w końcu pomyśli.Nie tędy droga.Nie odpuszczajcie mają nasze pieniądze a nas za głupków.Wpisujcie się na listę chętnych.Jeśli chodzi o mnie nikt z mediów nie odpisał czyli nie jest im na rękę podnosić tego tematu a dlaczego?
Zwracam się do wszystkich ,którzy czują się oszukani bądż manipulowani aby nagłaśniać temat tam gdzie mogą,tel,maile,Facebook,interwencje w tv,znajomi,wpisy na forach.itp.Przecież ludzie to czytają i wyciągają wnioski.Ktoś może dołączy ze starych oszukanych.Nie opuszczajcie rąk.
Ja mam 76000 akcji,również przyłaczam sie do protestu przeciw emisji-jest to b.nieuczciwr w stosunku do mniejszosciowych akcjonariuszy.Na walne nie mogę przyjechac-dam upoważnienie drogą e-mail.
Zróbmy protest na skalę całej Polski w stosunku do nieuczciwości p.Solorza i jego świty!!!!Czas skończyć z ludzmi którz dorabiają się kosztem manipulacji w stosunku do ludzi ,którzy w dobrej wierze powirzają im ciężko zapracowane pienadze!!!Są to p.R.Krauze,Patrowiz cz/oni i tak żle skończa/a teraz dołacz p.Solorz/na pewno p.Solorz nie dorobisz się na ludzkiej krzywdzie/
mam 30000 sztuk maly pakiet ale warto sie przylaczyc, jak to powiedzial Nikodem Dyzma:
" Nie bedzie tu takich machlojow ". Komu mozna wyslac upowaznienie i skad je wziac ? dzieki pozdrawiam
Jade na walnr oraz ogółnopolski protest!Najwyższy czs skonczyc z ludzmi nieuczciwymi którzy próbuja wykorzystać drogą manipulacji akcjonariszy,którzy uwierzyli !!!P.Solorz pieniądze wyciągnięte od ludzi w sposób nieuczciwy "obrócą się w stosunku do Pana w sposób negatywny!
Nie idż P.drogą p.R.Krauzego!
Nie okradaj Pan ludzi uczciwych!
To sie obróci przeciwko Panu p.Solorz-krzywda ludzka będzie nekac Pana do końca życia!!!!
Poczytajcie tekst gościa o nicku KA.EN,EF. z naszego forum dobry jest,czytajcie .Witam Państwa
Sprawa przybiera charakter dramatyzmu ! Dla posiadaczy akcji od czasu zapewnień, i emisji wiosenno-letnich 2011
Coś z tym wszystkim jest NIE TAK !!!
Spółka zachowuje się jak widmo..Nie można absolutnie w żaden sposób się z nią skontaktować.Nie odbiera telefonów "firmowych". Nie odpowiada na podane oficjalnie adresy poczty e-mail?
Uczestniczy w jakiś nie jasny sposób, o czym piszą na forach bankiera i parkietu( co pokazała poprzednia emisja ) w spekulacyjnych działaniach na kursie akcjonariatu?celem uzyskania własnych kożyści majątkowych? ( emisje na wyjątkowych warunkach dla Pana Solorza, a następnie ubieranie w te akcje akcjonariatu mniejszościowego! )Jakieś dziwne przekazywanie pakietów akcji po 1,24 do Cypru???
Nie równy dostęp do poufnych informacji.Tzw.inside-trading!? BYĆ MOŻE?
Gdyż nie informuje akcjonariatu o planach, natomiast ktoś z insiderów przeprowadzać "MOŻE?" zmasowany "trading"(zwiększone obroty,spekulacje,itd)?To winno być natychmiast sprawdzone przez komisje weryfikacyjną KNF, jak i również jakiś nadzór spółek akcyjnych. A do czasu wyjaśnienia wszelkie transakcje ZAWIESZONE. Skoro powstała na forach taka wżawa.
Poza tym jestem bardzo ciekaw czyje NAZWISKO znajdzie się na dokumencie zatwierdzającym "działaność emisyjną-celem sprzedawania samemu sobie" spółek akcyjnych za pieniądze akcjonariatu mniejszościowego. I to kilka razy w ciągu roku ?
Można je było wnieść aportem, lub w jakiś mniej agresywny sposób kosztem mniejszościowych
Moim zdaniem sprawą powinna zająć się np. "PIS" oraz może również inni politycy?. Między innymi prezydent miasta, w którym spółka ma siedzibę,i się znajduje?
Dobrze by było żeby jakiś prawnik, czy to z forum bankiera, czy parkietu, zaczął zbierać w naszym imieniu, upoważnienia do reprezentacji. Na posiedzeniu NWZA w październiku(za 2tygodnie!!)
Po takie upoważnienie wystarczy iść do biura maklerskiego,i wyciągnąć dla akcji midas.
Tylko najlepiej żeby nas reprezentował PRAWNIK !!!
Wtedy można by było oficjalnie zaprezentować głos akcjonariatu mniejszościowego, i powiedzieć stanowcze NIE. Dla emisji o tak dużym charakterze ! A skoro są tak wspaniałe perspektywy ,to niech Banki sfinansują budowę sieci. Podobnie jak to uczyniły gdy Pan Solorz składał ofertę na zakup Polkomtela !
Można również pisać merytoryczne listy, do wszelkiej maści instytucji, i jednostek powołanych do badania takich dziwnych spraw: ABW , CBA, itd Co oni na to?
mam 50000 akcji .Protestuje przeciwko nieuczciwości p.SOLORZA!!!Dam pełnomocnitwo.
Sprawe będe prowadził do końca tj. do ewentualnego zgłoszenia K.NF.,organów ścigania tj PROKURATURY,C.B.A.,A.B.W.!!Należy nagłosnić sprawe w środkach masowego przekazu!!!/CNBS/
jeśli jesteście zainteresowani przesłaneim pełnomocnictwa proszę pisać na adres simon.fr@windowslive.com
informacji udzielę w mailu zwrotnym
pozdrawiam