Gromadzić kasę,trzymać kasę i Czekać !!! Determinacja do stopniowego spychania kursu jest bardzo duża. Z uporem maniaka jest realizowana strategia zjeżdżania z kursem. Dać jemu tą możliwość , a nawet pomóć . Pomóć tzn. od czasu do czasu troszkę skubnąć,bo on wtedy jeszcze bardziej spycha.Przeliczyłem arkusz sprzedaży,do 22 zł ustawił ok 12 k akcji (ponad 95 % to jego )Akcje ma i niech topi jak najtaniej. Po co teraz przepłacać (chociaż i tak jest niesamowicie tanio ),jak można będzie za miesiąc kupić taniej (liczę 9-11zł). On z stratami nie liczy się realizuje ogólnie przyjętą strategię na gpw w Wa-wie. Dodam ,robi to program. Gotówkę mieć przygotowaną i cz ekać !!! Kto tym steruje to duża zagadka ? . Napewno nie zarząd i nie BGK ?
Kasiarz -Na mojego nosa :::))) to zarząd nie ma z tym nic wspólnego. Zauważ,on nie liczy się z stratami (są duże), zarzad na takie coś nie mógłby sobie pozwolić i te dywidendy za 2010 i 2011. Jemu minimum 2 x zabrakło akcji ,raz zbierał prawie do 30zł i dużo po 24 zł.Teraz tym sypie i blokuje.Tutaj kto zaryzykował to mógł 2x wyskoczyć i wskoczyć. Na innych spółkach takiej możliwości nie było. Co do programiku,zgadza się , może być z BOS tylko kto inny za to ich opłacił ?? Liczę to jakaś instytucja finansowa,może i z zagranicy ?? Trochę jeszcze czekam i patrzę,ale jak zacznie ustawiać S poniżej 13 zl to skubnę,ostatecznie liczę ,że znowu zbraknie im akcji i zacznie zbierać.Wyniki są dobre i następne kwartały też powinny być dobre ??::)))
Doświadczenie z innych spółek wskazuje,że nie zgadza się ??Np " Lena" - prezes kupuje i to dużo bo ponad 100 k akcji ,a sypacz i trzymacz kursu (program ) nie reaguje tylko robi swoje (podobnie jak na fasingu). Wychodzi na to,że oni nie czytają nawet oficjalnych info ??? Tu to znak zapytania bo na Fasingu to na info reagują. Inne spółki też robią to samo,a kursy są trzymane.Zresztą okolo - górnicze wszystkie są trzymane.Kilku prezesów to już nawet do KNF zgłaszało manipulację i nic, bo wszystko jest zgodne z prawem. " Mam akcje i co z nimi robię to moja sprawa"::)))
"Orion"-to gdzie ta twarda spółdzielnia na Patentusie , Moj, Lena ,Fasing ?? Na "Moj" to pamiętam jak przed dwoma laty gonili prawie do 5zł - tu założyłem siedzi spółdzielnia. Na "Lena " prezes kupuje i trzeba jemu pomóć (ale nikt nie pomaga ? )Teraz koncentruje się na Fasingu .Na tego trzymacza to warto już taktykę __"partyzancką"__,doskoczyć trochę łomot spuścić i dać spokój,niech dalej z ceną zjeżdża. Dziś gdy 596 po 12,6 stało na sprzedaży , to czekałem,żeby ktoś ruszył, planowałem doskoczyć jako trzeci. Niestety póżniej program jedną zabrał i przesunął wyżej i po promocji.(chyba też się boi ) Zuważyłem,że on powoli przesuwa całą podaż na niższe poziomy, 2000 po 20zł dziś już przesunął na 18,95 zł i zostawił dużą dziurę w arkuszu sprzedaży. Z tego wynika,że wszyśtkie akcje są wystawione na S ??Zobaczymy jutro, ale poniżej 13 zł to już warto trochę jego połaskotać.::)))) Pozdr.
Może być ? Wody nie lejesz ?Przeliczałem dziś po południu arkusz sprzedaży,to mi jakby ---2 tys. z tych 12 wystawionych brakowało ??. Czekam na pobory i....swoje zrobię ::)))). To ten programik ogołocimy ???Zobaczymy po wynikach za trzeci kwartał ???Ważne,żeby akcje znowu szybko nie trafiły do obrotu !!!!
Tam zebrać ?? Wyrażnie widać,że przekłada program "Sponsora". Niech tylko dłużej przełada na tym poziomie, to niektórzy jeszcze dobiorą ??? Wyniki to zna księgowość,ale i tak to nie pomaga. Kilka tys. utopi zaraz po wynikach i dalej robi swoje ??Czy tym razem będzie tak samo to nie wiadomo. ?? Mnie dziwi trochę większa aktywność w żonglerce transakcjami i zleceniami niż normalnie !!!!
Dnia 2011-10-13 o godz. 15:27 ~kk napisał(a):
> Tam zebrać ?? Wyrażnie widać,że przekłada program
> "Sponsora". Niech tylko dłużej przełada
> na tym poziomie, to niektórzy jeszcze dobiorą ??? Wyniki to
> zna księgowość,ale i tak to nie pomaga. Kilka tys. utopi
> zaraz po wynikach i dalej robi swoje ??Czy tym razem będzie
> tak samo to nie wiadomo. ?? Mnie dziwi trochę większa
> aktywność w żonglerce transakcjami i zleceniami niż
> normalnie !!!!
Przestan prosze wypisywac te bzdury o jakims programie ktorym steruje sztuczna inteligencja,po prostu ktos ma zbyt duzo akcji tego gniota(mam na mysli zachowanie kursu w okresie ostatnich 5 lat) i slusznie czy nie obawiajac sie krachu na rynkach finansowych ,pozbywa sie akcji ,starajac sie z determinacja robic to w sposob powodujacy. jak najmniejsze spadki(co pare dni podbija kurs paroma akcjami).Gdy tylko pojawi sie prawdziwy popyt,bez skrupulow karmi frajera(sam nim pare razy na roznych poziomach zostalem).Ta spolka tak po prostu ma ze niezaleznie od wynikow finansowych ,wykazujac odrobine cierpliwosci mozna taniej akcje kupic i przewaznie jeszcze taniej sprzedac.Ja kupuje akcje na roznych poziomach i traktuje inwestycje bardzo dlugoterminowo i albo to bedzie super dodatkowy fundusz emerytalny albo wtopa.Nie dziwie sie ze wielu nie wytrzymuje cisnienia i sprzedaje nie patrzac na cokolwiek(obecne wskazniki,wyniki no i moim skromnym zdaniem calkiem niezle perspektywy),po prostu to jest gielda i rozne strategie inwestowania i nie trzeba do tego dorabiac zadnych teorii spiskowych.Pzdr.
Dnia 2011-10-13 o godz. 18:51 ~NEMO napisał(a):
> Dnia 2011-10-13 o godz. 15:27 ~kk napisał(a):
> Tam
> zebrać ?? Wyrażnie widać,że przekłada program
>
> "Sponsora". Niech tylko dłużej
> przełada
> na tym poziomie, to niektórzy jeszcze
> dobiorą ??? Wyniki to
> zna księgowość,ale i tak to
> nie pomaga. Kilka tys. utopi
> zaraz po wynikach i
> dalej robi swoje ??Czy tym razem będzie
> tak samo
> to nie wiadomo. ?? Mnie dziwi trochę większa
>
> aktywność w żonglerce transakcjami i zleceniami niż
> > normalnie !!!!
Przestan prosze wypisywac te
> bzdury o jakims programie ktorym steruje sztuczna
> inteligencja,po prostu ktos ma zbyt duzo akcji tego
> gniota(mam na mysli zachowanie kursu w okresie ostatnich 5
> lat) i slusznie czy nie obawiajac sie krachu na rynkach
> finansowych ,pozbywa sie akcji ,starajac sie z determinacja
> robic to w sposob powodujacy. jak najmniejsze spadki(co
> pare dni podbija kurs paroma akcjami).Gdy tylko pojawi sie
> prawdziwy popyt,bez skrupulow karmi frajera(sam nim pare
> razy na roznych poziomach zostalem).Ta spolka tak po prostu
> ma ze niezaleznie od wynikow finansowych ,wykazujac
> odrobine cierpliwosci mozna taniej akcje kupic i przewaznie
> jeszcze taniej sprzedac.Ja kupuje akcje na roznych
> poziomach i traktuje inwestycje bardzo dlugoterminowo i
> albo to bedzie super dodatkowy fundusz emerytalny albo
> wtopa.Nie dziwie sie ze wielu nie wytrzymuje cisnienia i
> sprzedaje nie patrzac na cokolwiek(obecne wskazniki,wyniki
> no i moim skromnym zdaniem calkiem niezle perspektywy),po
> prostu to jest gielda i rozne strategie inwestowania i nie
> trzeba do tego dorabiac zadnych teorii spiskowych.Pzdr.
Nie opierajmy się tylko na transakcjach z ostatnich tygodni. Siedzę tu od pierwszych fixów i nie raz i nie dwa widać było grę na zbicie (zatrzymanie) kursu. Ten kto ma akcje do wywalenia nie trzyma kursu na smyczy. A nie jest to jedyna górnicza spółka w kagańcu.
Na Fasingu jestem gdy starował z 2 fixow (pierwszy raz). Robi tą przekładankę program -tu nie ma wątpliwości. Sprawdzam przekładanie akcji ,analizuję nawet sekundy. Gdyby on sprzedawał to za tyle czasu sprzedałby duzo ponad milion. Nemo - co do analizy transakcji i polskiej giełdy musisz dużo poduczyć.Program w ciągu 1s wykona transakcję i jeszcze przesunie kilka zleceń. (wykluczając ukryte i koszyki )Pozdr. Rozumiem ,że niektórym nie pasuje jeżeli piszę prawdę. Podam jeszcze przykład. dziś na MOJ pierwsze zawieszenie +40% i wszystko zrobione kupnem 2 akcji ?? Jak to z twojego punktu było zrobione ?? Tu jest duże prawdopodobieństwo,że rządzi ta sama drużyna !!!
Yamnik " -nareszcie sie człowiek odezwał :::))))) o,o,Pamiętam twoje wpisy z przed ho,ho, sprzed lat (dużo się z poduczyłem) i w wielu sprawach mamy jednakowe poglądy. Na ostatnim dołowaniu troche jeszcze dobrałem ..Mnie ciągle dziwi,że on ma akcje do przekładania i obstawienia arkusza sprzedaży (ale już skromnie największa poz . 2000 szt po18,95 ??),? Pozdr.
,,Rozumiem ,że niektórym nie pasuje jeżeli piszę prawdę."
Opisujesz tu tylko swoje przypuszczenia,czy tez wizje , wiec ta Twoja ,,prawda" to rowniez iluzja.Ja tez tu jestem od pierwszych fixow i nie jedno widzialem (przezylem),jednak w odroznieniu od piszacych tu mitomanow ,staram sie trzezwo i zdrowo rozsadkowo oceniac sytuacje .Na pocieche dla inwestujacych w ta spolke(w tym dla mojej skromnej osoby) napisze ze kosmici tez jak ludzie podazaja w roznych kierunkach.Pzdr.
NEMO- wiem ,że długo jesteś ,inaczej nie wdawałbym się w dyskusję.Też stram sie trzeżwo i rzeczowo oceniać sytuację.Mam czas ,dużo siedzę przed komputerem i widzę co się dzieje. Mam też inne spółki i nieraz osobiście sprawdziłem jak programy działają i reagują.Mi zagadkowy był ten dzisiejszy ruch na Moj (wywołanie tej fazy równoważenia +40%)
Nemo - jakże pięknie ten nick koresponduje z wiedzą na temat spółki F. Nie czuję się mitomanem, a mechanizmy opisane przez KK - którego serdecznie pozdrawiam - są widoczne dla każdego kto przegląda arkusz w trakcie sesji. Chyba że percepcję utrudnia obserwacja kosmosu....
Dnia 2011-10-13 o godz. 21:44 ~Yamnik napisał(a):
> Nemo - jakże pięknie ten nick koresponduje z wiedzą na
> temat spółki F. Nie czuję się mitomanem, a mechanizmy
> opisane przez KK - którego serdecznie pozdrawiam - są
> widoczne dla każdego kto przegląda arkusz w trakcie sesji.
> Chyba że percepcję utrudnia obserwacja kosmosu....
O moja wiedze na temat fasingu sie nie martw,nie przypominam sobie zebym cie spotkal na którymkolwiek walnym spolki,zreszta nie chce sie w tym temacie licytowac.Co do arkuszu zlecen kazdy widzi co chce,ty jestes o stopien wiecej , widzisz czego nie ma,moja percepcja moze jest oslabiona(wiek robi swoje),nie mam odwagi oceniac twojej bo mam za malo danych.A tak na koncu to powiem tylko tyle ze pomimo roznych pogladow co do notowan,w sumie gramy do jednej bramki(mam nadzieje).Pzdr.
Poza różnym postrzeganiem przebiegu sesji przyznam Panu rację - rzeczywiście grunt to przetrwać, dobrać w dobrej cenie i pójść chociażby śladem Polnej.... Pzdr.