• Nie polecam firmu euro-tax Autor: ~Zawiedziona221 [46.64.81.*]
    Teraz widze, ze firma euro-tax nie cieszy sie dobra opinia. I wiem rowniez, ze slusznie. Sama rozliczam sie w tej firmie z podatku z Holandii. Moja sprawa przedluza sie i trwa juz prawie 2 lata, poniewaz Urzad w Holandii ponoc pomylil numer konta, na ktory mial wyslac moje ciezko zarobione pieniadze. Ja mysle, ze to jednak firma euro-tax cos kreci z tymi pomylkami. Wiem kazdy moze sie pomylic raz. Ale teraz gdy Urzad w Holandii ponoc odzyskal moje pieniadze (sama dzwonilam by sie dopytac do Balastingu) znowu jest problem. Euro-tax nadal nie dostalo moich pieniedzy, poniewaz jak twierdza Urzad w Holandii pomylil sie ponownie i wyslal pieniadze na numer konta bylego wspolpracownika euro-taxu. Pytam zatem jak to mozliwe?? No jak mozna takie kity wciskac i za kazdym razem o podobnym brzmieniu. Ja sama podpisywalam papiery korygujace numer konta euro-tax, gdyz jak pisalam za pierwszym razem pieniadze byly wyslane na zly numer konta. I teraz znowu ten sam problem. A Pan panie Marcinie, nie odpowiada pan stricte na pytania tutaj zadawane. Dazy Pan swoja droga, zeby dalej wciskac ciemnote ludziom. Tak nie mozna. Nie przystoi to bowiem ludziom wysoko wyksztalconym, jesli Pan do takich nalezy.
  • Re: Autor: doradca_euro-tax.pl [90.156.25.*]
    Witam,
    jako osoba zajmująca się podatkami, powiem Pani, że podatek holenderski jest jednym z trudniejszych do rozliczenia, a jednocześnie wiele przy tym zależy od dobrej woli tamtejszych urzędników. Którzy przykładowo mogą opóźnić rozliczenie podatku do 36 miesięcy bez uzasadnienia takiego postępowania. Sprawy dodatkowo komplikują się kiedy zostały złożone niekompletne lub źle wypełnione dokumenty.
    Jak sama Pani zaznaczyła pomyłki wychodzą z winy urzędników, którzy przelali pieniądze na niewłaściwe konta, choć te poprawne zostały im wskazane.
    Proszę zadać pytanie urzędnikom holenderskim jak to możliwe, że pieniędzy Pani nie przelali na wskazane konto, a na inne będące w ich bazie, dawno nieaktualne jeśli chodzi o pracę euro-tax.pl, euro-tax.pl był tutaj tylko adresatem przelewu, który do nas nie dotarł.

Mam nadzieję, że na to jedno postawione przez Panią pytanie udzieliłem pełnej odpowiedzi.

Pozdrawiam,
    ------------------------------
    Marcin
    Doradca online Euro-Tax.pl

Zwrot podatku za pracę za granicą
  • Firma euro-tax nie polecam Autor: ~Re: Zawiedziona223 [46.64.81.*]
    Dobrze, w takim razie prosze mi odpowiedziec na pytanie: dlaczego zaden z pracownikow firmy euro-tax nie staral sie dowiedziec w mojej sprawie i to przez ponad pol roku. Jaki jest powod tego, ze moje pieniadze nie docieraja na Wasze konto z winy urzedu. Przeciez ja jako Wasz klient place Wam za wasze staranie sie o to, aby moj zwrot podatku dotarl wreszcie na poprawne konto. Sama po kilku miesiacach cierpliwego czekania zadzwonilam do urzedu holenderskiego, by dowiedziec sie, ze nikt w mojej sprawie nie probowal sie niczego dowiadywac. Okazalo sie rowniez, ze urzad holenderski nie ma Waszego poprawnego numeru konta, poniewaz ten bledny zachowal sie w bazie, a pracownicy euro- tax nie starali sie nic zrobic by dostarczyc ten prawidlowy numer konta. Dopiero po mojej inicjatywie, firma euro- tax wyslala mi potrzebne papiery do zmiany konta. Podpisem potwierdzilam "poprawny" numer konta. Znowu minelo ponad pol roku i okazuje sie, ze pieniadze nie dotarly. Tym razem nie chce mi sie wierzyc, ze to blad urzedu w Holandii. Ponownie zadzwonilam do urzedu w Holandii i urzedniczka powiedziala, ze wyslali pieniadze na numer konta, ktory widnial na dokumentach wyslanych przez firme euro-tax. Na tym dokumencie widnial moj podpis. Jak wiec to mozliwe, ze pieniadze nie dotarly?? Widze, ze nie jestem jedyna osoba, ktora ma problemy z euro- tax. I nikt nie wmowi mi, ze to tylko wina urzednikow holenderskich. To prawda, ze urzedy czesto popelniaja bledy, ale tak samo czesto je naprawiaja. Za to euro- tax liczy na pieniadze zarobione chyba za darmo. Bo nie wystarczy tylko wypelnic dokumenty i je wyslac. Prawda jest taka, ze zaniedbujecie klientow. Nie staracie sie w ich sprawie. Jesli nie potraficie nic zalatwiac nie bierzcie sie za takie rzeczy. A to takze Wasza wina, ze urzad w Holandii ma Wasze bledne dane. Widocznie nie potraficie sie dogadac z urzednikami.
    Witam,
    trudno jest odnieść się do zagadnień, które Pani przedstawia nie mając wglądu w dokumentację. W Euro-tax.pl rozliczyło się ponad 100tysięcy osób, i jedynie po Pani opisie nie jestem w stanie odnaleźć Pani sprawy.

Proszę o wskazanie numeru sprawy jaki został nadany Pani w naszym systemie, wówczas będziemy mogli szczegółowo odnieść się do sprawy. Ew. może Pani ten numer podać bezpośrednio na skrzynkę doradcy doradca.online@euro-tax.pl i wówczas będziemy się z kontaktować bezpośrednio w celu pełnego wyjaśnienia tej kwestii i doprowadzenia jej do zadowalającego efektu.

Pozdrawiam,
    Pozdrawiam,
    ------------------------------
    Marcin

• Re: Autor: ~Zawiedziona221 [46.64.81.*]
    Tak to Pan pisze tylko na forum, zeby oczyscic sie z zarzutow przed forumowiczami. A ja robilam juz tysiace telefonow i do Panstwa i do urzedu w Holandii i nikt mi nie pomogl, zwlaszcza euro- tax. Sama musialam sobie radzic. Taka jest prawda, a prawda w oczy kole. Jestem ciekawa co teraz, bo jak narazie nikt sie z panstwa do mnie nie odezwal. Teraz juz mija dwa lata jak nie wiecej od skorzystania z panstwa uslug, wiec pewnie nie mam sie co spodziewac. Ale ja juz uprzedzam, ze bede walczyc o swoje ciezko zarobione pieniadze, choc Wy byscie mieli przez to problemy, bo nie jestescie w zaden sposob pomocni. Wyparliscie mnie z pamieci czy jest tego inny powod, ze nie dostaje zadnych wiadomosci o mojej sprawie? Zadnego maila przez ponad pol roku nie mowiac juz o telefonach. Poza tym ktos z panstwa pracownikow obiecal mi wyslac daty wszystkich pism urzedowych, ktore panstwo wystosowali do urzedu w Holandii juz w maju i do tej pory nikt tego nie zrobil. To znaczy, ze macie cos do ukrycia. Tak sie nie robi, jesli sie jest kompetentna firma. Trudno, jesli Wy sie nie odzywacie ja tym bardziej. Ale sprawa i tak bedzie rozwiazana.
  • Re: Autor: ~verona [62.233.165.*]
    witam, ja również mam problem z firmą eurotax. od ponad roku staram sie o zwrot podatk z Wielkiej Brytanii i nie ma żadnych efektów!
    Witam,

średni czas oczekiwania na zwrot podatku z Wielkiej Brytanii to 4 do 6 miesięcy. Termin zależny jest m.in od rodzaju złożonych dokumentów czy ich kompletności, a ostatecznie także od pracy angielskiego urzędu.

W celu wyjaśnienia sprawy niezbędne są mi dane Pani, np numer sprawy, treść komunikatów jakie zostały do Pani ostatnio przekazane ect. Proponuję kontakt z biurem obsługi lub ze mną mailowo na doradca.online@euro-tax.pl, postaram się wyjaśnić zaistniałą sytuację.

Pozdrawiam,
    --------------------------------------------
    Marcin

Witam,

zapewniam Panią, że to co wypowiadam na forach internetowych znajduje pokrycie w moich działaniach w rzeczywistości jako doradcy online Euro-tax.pl
    I tak samo mnie jako przedstawicielowi Euro-tax.pl, jak i całej firmie zależy na wywiązaniu się z powierzonych nam obowiązków.

Niestety, nie umiem odpowiedzieć Pani, dlaczego jeden z pracowników nie przesłał Pani wskazanych dokumentów, nie jest to firma jednoosobowa, tym samym poszczególne osoby zajmują się innymi sprawami. Proszę o wskazanie osoby, z którą się Pani kontaktowała i numeru sprawy, a postaram się wyjaśnić tą sytuację.

Pozdrawiam,
    --------------------------------------------
    Marcin