Za ile groszy albo do ilu groszy przestraszeni potrafią oddać swoje akcje ?.- Za 1 zł to całkiem realne wszak 100 akcji za 100zł (25 Euro ) to dla nich atrakcyjna cena. Gdy będą po 1 zł i np: ktoś powie, napisze że Cersanit to ma 50 % straty to sprzedadzą za 20 gr. ?.
Tak dla normalnego myślenia to kiedy oni odzyskają swoją stratę . Widać akcjonariusze Cersanitu to grube ryby GPW i potrafią zarabiać 1000% rocznie. I tak z 1 zł zrobić 10zł. Czas aby oni udali się do lekarza. Ale Polacy to d....e .
spojrz na to tak ze nikt kursu nie broni ustawili by baton na kupnie 100k na kupnie i nkt by nie sprzedal wierzyl by w spolke oni sami ja pchaja na dol zlezeniami po pare sztuk
tak nie robi madry inwet5or chca skupic jak najwiecej nawet ma ga zejsc do zlotowki mam tego 2k i strate juz 3tys tez ludze sie ze w ciagu tygonia kurs moze byc np 8 zl jesli tylko oni zechca
cersanit jak rynek rosnie on spada jak rynek spada ona leci napysk
szmata i tyle
A przecież Tusk i jego bada ciągle mówi że w Polsce pod ich rządami jest pięknie, cudownie, normalnie. Zielona wyspa , kraj się rozwija, Polacy szczęśliwi uśmiechnięci pełni nadzieji na przyszłość i miejsca pracy kredytów i niskich cen w sklepach i na stacjach benzynowych, gazu i energi elektrycznej z zarobkami jak w Niemczech ~4000 euro brutto.
Ludzie uczciwi prawi sprawiedliwi. PZPRL be Pis be LPR i Samoobrona be. PO , PSL cacy.
Jeszcze nic w TV nie słyszałem na temat SLD jedynie że PO chce zrobić koalicje z partią z którą za socjalizmu walczyli. Dwa oblicza Solidarności a może tylko dążenie do władzy koryta.Raczej koryto. Jeżeli admin nie del to się chwali jej.
Witam,.
Czy Cersanit ogłosił upadłość czy jakieś inne katastrofalne info?
To co się wyprawia na tym papierze to jakiś żart chyba.
Umówmy się że nie grubasy sypia bo obrót żaden - ale NIKT tego nie kupuje.
Kurs jest chyba na historycznych minimach i nie odzwierciedla zachowania giełdy która czasem odbija a Cersanit nie. Jakiekolwiek odbicia sa negowane i podaż naciska.
Macie jakies przemyslenia co do zachowania kursu?
Liczyć na zakupy PO 4 ZŁOTE???
Pozdrawiam
Jak.
To jasne albo Cersanit skupuje swoje akcje i dlatego zamieszanie z zarządem nowego ni słychu albo zmowa kilku przy kasie i skupują akcje od dających się nabrać że ze spółką jest cienko. Jak patrzy się na transakcje to ewidentnie widać jaka jest manipulacja. Jak ktoś sprzeda po cenie kupna to natychmiast kurs dołuje w dół. Gdy np: brak na 30 min chętnych kurs rośnie ale tylko na tyle ile ci kombinatorzy pozwolą. Dlatego Cersanit już zaczął kisnąć od dwóch miesięcy. Jednak jak by nie było przyjdzie czas aby na zgromadzonych akcjach zarobić i tak jak ci kretyni zdołowali kurs tak go wywindują. Do póki idiotów sprzedających będzie tak długo będzie się kisił. Jak widać debili w kraju mnogo. Mnie zastanawia do jakiej ceny potrafią sprzedawać przestraszeni. Szkoda że ci kretyni nie zaglądają na fora cersanitu.
Info: jeżeli ktoś sprzedaje ktoś je kupuje i nie charytatywnie lecz by zarobić. Ot taka dygresja na temat. Jeszcze jedno jak widać chętnych do kupowania nie brakuje jak i tych drugich chorych umysłowo.
I niech nikt mi nie mówi że dzisiejszy fix nie był ustawiony - taki baton negujący wzrost - żeby nie było dyskusji - chamskie uwalenie kursu na minus kilkudziesięciotysięcznym pakietem...tu grają bardzo grubi tylko jeszcze nie wiadomo o jaką stawkę...
Jak by nie było - gdyby nawet ustawić zaporę to dopóki znajdą się idioci co sprzedają to ma rację bytu ku uciesze kupujących a stracie sprzedających. Żadna zapora nie miała by sensu gdyby nie nie było obrotów - może dzień dwa a tak puki się kręci to na każdej sprzedanej akcji kupujący zarabia około do ceny wyjściowej 150%. Im się nie spieszy . Czy zarobią swoje za tydzień czy pół roku to jest obojętne, bo gdzie można zarobić np: w pół roku 150%.