• transkacja pakietowa Autor: ~michu [213.241.7.*]
    dziś transakcja pakietowa z ceną 4,17 powoli jedziemy do tego poziomu. Pzdr dla cierpliwych
  • Re: transkacja pakietowa Autor: ~pinokio [178.56.197.*]
    no to jazda !
  • Re: transkacja pakietowa Autor: ~exe85 [84.10.25.*]

gdzie widziales taka transakcje za 4,17 ????
  • Re: transkacja pakietowa Autor: ~michu [213.241.7.*]
    np tu

http://stooq.pl/t/bt/

albo tu

http://www.gpw.pl/kursy_transakcje_pakietowe

.....???
    aha . no teraz widze - ale powiedz mi panie drogi jaki jest sens takich transakcji??? przeciez duzo taniej mozna kupic normalnie ???

wiem moze to i glupie pytanie ale gielda intersuje sie od niedawna i prosze o wyrozumialosc
    zazwyczaj są to wcześniej umówione transakcje. I to według mnie można odnieś do wcześniejszych gdzie handlowano "na okrągło" po 530 tys. sztuk. A tu ta stosunkowo niewielka ilość papiera w transakcji może zapowiadać że do tej wartości "ktoś" postanowił dalej robić zakupy. A po co wcześniej bujać tak mało płynny papier w górę? bo wiadomo że przy tej płynności zebranie nawet tych 72 tys sztuk popchnęłoby papier kilkanaście groszy za wysoko. Lepiej wciągać podaż z rynku stopniowo przesuwając progi po kilka groszy. Teraz mamy 3,20 za moment będzie pewnie 3,45, i tak powoli w górę. Apetyt zbieracza wydaje się duży. Zawsze znajdzie się ktoś mniej cierpliwy i odda papier...Jedno by mnie bardzo ucieszyło gdyby tym podmiotem który zakupił był manchester, a to chyba wiadomo dlaczego....
    wielkie dzieki za odpowiedz i wyrozumiałosc. Powiedz mi jeszcze dlaczego cchesz tak bardzo aby Manchester wykupił te akcje??? bo zrobi wtedywezwanie i odkupi twoje akcje za na4-5 zl ??? o co chodzi z tym wezwaniem???
    no ok. Bo jeśli teraz zapłacił (4,17) to będzie musiał w wezwaniu podać cenę minimalną 4,17 (w okresie 6 m-cy) a ta cena jest 25 % wyższa od obecnej- mnie zadowala..
    wiec mówisz ze za 4,17 oddasz mu swoje akcje ? no w sumie ja kupowalem za 3 wiec 1 zl na kacji to dobry zarobek. Ale pewnie nie masz calego portfela w jednej spolce octava . Myslisz ze mozna dokupywac akcje za wszytsko co sie ma bez ryzyka ???
    obecnie można powiedzieć że praktycznie posiadam tylko akcje tej spółki... bo te pozostałości na innych papierach nie można nazwać zaangażowaniem....A akcje octavy to prawie fundusz pieniężny... Teraz kolokwialnie siedzę na gotówce bo to bezpieczniejsze. Ja twierdzę że indeksy nie są jeszcze na minimach i będzie taniej. Mam na "celowniku" kilka spółek które cierpliwie monitoruję. Cierpliwość cierpliwość i czujność to na giełdzie płaci najlepiej. Pzdr
    to jeszcze mi powiedz kto w takim razie sprzedaje akcje manchesterowi skoro przed nami taka swietlana przyszlosc???
    jakbym znał odpowiedzi na wszystkie pytania które stawiasz myślę że byłbym dużo bogatszym człowiekiem. Na giełdzie jest tak że muszą być odmienne stanowiska. Innaczej nie byłoby handlu. Wiesz sprzedać walor po 4,17 który zakupiono po np 3 zl. to 30 % zysku a to nie śmierdzi..sam bym myślę sprzedał.
    DZIŚ KOLEJNA TRANSAKCJA ALE ZNÓW MAŁYM WOLUMENEM 30,5 TYS PO 3,30
  • Re: transkacja pakietowa Autor: ~michu [77.253.128.*]
    powoli sukcesywnie z rynku sprzątają co spadnie kolejna pakietówka prawi 70 tys sztuk po 3,25. Powoli po cichu bez dymów ściągają z rynku co potrzebują... Trzymać i być cierpliwym co jak co ale tego papier mnie doskonale nauczył
  • Re: transkacja pakietowa Autor: ~jc [145.237.123.*]
    a dleczego fundusz musi wzywać po co najmniej 4.17?
  • Re: transkacja pakietowa Autor: ~exe85 [84.10.149.*]
    bo po takim kursie zakupiła akcje - proste
  • Re: transkacja pakietowa Autor: ~jc [89.229.179.*]
    brawo za odpowiedź, ale przypuszczenia, że ktoś miałby ochotę ogłaszać wezwanie na octavę nie mają żadnego uzasadnienia, po co wzywać na te akcje po cenie powyżej 4 zł, skoro więcej się z tego nie wyciągnie, bo tyle są właśnie warte te akcje, bez gotówki spółka jest warta niewiele dlatego lepszy efekt osiągnie się odpowiadając po prostu na wezwanie samej spółki, a poza tym po co kupować w pakietach po 4.17 i podbijać tym samym ewentualnę cenę w wezwaniu jeśli ma się w planach wezwać na akcje a bez tych zakupów cena w takim wezwaniu mogłaby formalnie być poniżej 3 zł
    poczytaj caly ten wątek, a z drugiej strony to gdybym wiedzial rzeczy o których nie wie 99% inwestorów to bym tu nie pisal, wiec jesli ktos kupil po 4,17 to raczej nie po to zeby stracic
  • Re: transkacja pakietowa Autor: ~jc [145.237.123.*]
    chodzi tylko o to żeby trochę pomysleć, wcale nie trzeba wiedzieć wszystkiego, wątek czytam i co z tego, sam piszesz, że 99% nie wie wszystkiego, ja nigdzie nie napisałem że ktoś kupił po 4.17 to straci, nie straci bo będzie nieco drożej, ale nie będzie wezwania przez inny podmiot niż sama spółka Octava, gdyby miało być wezwanie to nie byłoby zakupów po 4.17 tak małej ilości, bo to automatycznie powoduje obowiązek wzywania po co najmniej tej cenie, na wysoki kurs trzeba poczekać do przyszłego roku i jeszcze jedno po wielu latach i złych i dobrych na gpw twierdzenie, że nie po to ktos kupił by stracić wywołać może tylko uśmiech
    twierdzisz ze nie oplaca sie kupowac po 4,17 tak malej ilosci ale wez pod uwage ze wczesniej byly inne duze pakiety sbierane z rynku po kilkadziesiat tys. pozdro dla wytrwalych akcjonariuszy i rozmówców tego wątku
    zasada jest taka: jeżeli kupisz nawet jedna akcję po 4.17 to wezwanie musisz robić po takiej cenie, jeżeli chcesz robić wezwanie to po prostu robisz a nie skupujesz poza rynkiem po wyższej cenie bo to automatycznie zawyża cenę w wezwaniu, ja nie pisze że to zła inwestycja, tylko że nie będzie teraz wezwania, trzeba cierpliwie czekać na wiosnę aż spółka sama skupi
    gdyby chciał taką ilość papieru ściągnąć z normalnych notowań to by kurs poszedł ostro w kosmos a tak to po cichu zbiera i nikt nie wie co się szykuje, a wg mnie to przesadziłeś z tą wiosną - trochę wcześniej
    obligacje mają termin wykupu w kwietniu, do tego czasu spokojnie czekamy
    Dnia 2011-10-11 o godz. 17:26 ~jc napisał(a):
    > obligacje mają termin wykupu w kwietniu, do tego czasu
    > spokojnie czekamy

to może lepiej kase na jakis maly % wrzucic do tego kwietnia ?
    za kupno zapłaciłeś prowizję za sprzedaż zapłacisz i jeszcze raz za kupno w kwietniu, być może to byłby dobry ruch, ale zapowiedź wezwania, projekty uchwał na walne, wywiady itd. publikowane w odpowiednich momentach mogą utrzymywać kurs lub go podnosić, także w odkupieniem może być problem, to giełda więc nic nie wiadomo, równie dobrze możesz mieć okazje odkupić po 2.70 za miesiąc, ja stawiam na cierpliwość i na notowania zerkam co kilka dni
[x]
08OCTAVA -3,79% 0,64 2026-05-26 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.