tutaj jest wiele niuansów, które mogą rozwiać tylko prawnicy:
- czy rezygnacja Buczkowskiego jest prawomocna? (jest to czynność jednostronna, ale czy nie wymaga czasami przyjęcia rezygnacji przez zarząd?)
- jeśli prawomocna - to czy uaktywnia możliwość wykonania opcji PUT, skoro mandat nie wygasł, ale Buczkowski z niego zrezygnował?
- jeśli prawomocna - czy mogła być wykonana opcja PUT (teoretycznie 05.09) a ogłoszona 09.09 - w dniu wydania klauzuli wykonalności przez sąd
- kiedy klauzula wykonalności jest ważna? czy z momentem jej nadania (np. 09.09.2011 godz 15:30) czy np. od dnia następującego po dniu jej nadania?
i kilka innych.
Na mój mały rozumek - zobaczymy niedługo 1 z przodu, bo jak PUT jest ważna to za 5 dni 48 mln musi wpłynąć do pan Buczkowskiego - który zna się na rzeczy, przepisach i giełdowych niuansach.
Paszyńscy nie mają wyjścia i muszą przeciągać w czasie ile się tylko da wyjaśnienie sprawy i ewentualną wypłatę gotówki.
Po mojemu:
1. albo zaczną uczciwie i porządnie pracować w spółce, robić biznes i kurs akcji sam wzrośnie w krótkim czasie (buaaahahahahah :D :D :D )
2. albo doprowadzą do niebotycznych wzrostów kursu I wtedy będzie im się opłacało zapłacić 2,66 bo akcje będą wyżej na rynku, a i wy szanowni inwestorzy, koleżanki i koledzy - przestaniecie bredzić o wezwaniu ;-)
MOŻE PO PROSTU NA TO CZEKALI PASZYŃSCY? Żeby skupić te akcji a dopiero wtedy zacząć ostro działać?
Są 1-2 baaardzo proste sposoby i Paszyńscy mają takie możliwości - ale to zachowam dla siebie ;-)
(bron Panie Boże nie chodzi mi tutaj o jakiekolwiek manipulacje kursem).
my jeden z przodu. ....ale ja nie mam akcji. .chlopie zastanow sie kiedy piszesz prawde. .....wedlug mnie caly tekst do dywagacje i postawa zyczeniowa....a pozatym odnosnie wezwania sprawa w sadzie z tego co wiem jest wygrana a byc moze wiecej spraw i tego nalezy sie trzymac. a bankrut z jakiego powodu? loj kleksik ty normalnie tajny agent a te dwa sposoby to juz nie agent tylko bolek
Jaro czy ty nie widzisz, ze kurs jest celowo zanizany?? to jawna manipulacja nie zdziwie sie jesli bedzie tu taka sama jazda jak rok temu!!! TA spolka to jesden wielki przekret tu moga zrobic wszystko
widze widze delikatne zbieranie i trzymanie kursu za morde i licze na ten strzal i dlatego trzymam .spor jest tylko pod co bedzie?to zrobione..............