z 3 na początku. Myślę, że może się tak stać patrząc na przebieg ostatnich sesji. Spółka jest chyba trochę za droga i zejście w okolicę 2,5-2,7 jej się należy jak nic.
stwierdzenie ze tup po tych cenach jest za drogi swiadczy o autorze.gratuluje tupetu i tak od kilku lat morduja akcjonariat tej spolki-leniwa kadra z moritzem na czele plus niektorzy forumowicze o wyjatkowo zlej woli w dodatku bez akcjii.brawo-jakie to polskie typowe zachowanie
dokladnie. tyle troski o los tupa wsrod osob, ktore w ogole nie maja i nie zamierzaja miec tych akcji to jeszcze na zadnej spolce nie widzialem. sami pewnie chca kupic tyle ze czekaja na totalna zwalke, ktora nie nastapi. szkoda tylko ze nie maja odwagi sie do tego przyznac...
A niby dlaczego kurs miałby rosnąć?jest choć jedna przyczyna?,są jeszcze osoby,które trzymają akcje zakupione za ponad 60 zł...tak,tak,kiedyś tak stał i czekają,czekają....
Akcje to takie ciekawe aktywo, które jest warte tyle ile ktoś chce za nie dać. Za akcje TUP dziś dają niewiele ponad 4 zł. Jak dawali 7 zł i pisaliśmy, że będzie 3-4zł to mówiliście, że jesteśmy idiotami bo niżej już nie będzie. Teraz prognozuję, że akcje tej spółki mogą zejść do 2,50 i tam chętnie trochę kupię. Takie jest moje zdanie - zobaczymy za pół roku kto miał rację. Przy tak zmiennym rynku i kiepskich perspektywach gospodarczych to będzie uczciwa cena.
Przeszłość lubi się powtarzać i to cyklicznie oczywiście nie zawsze tak samo.Odzyskanie Modeny, dokończenie projektu i jazda w górę.A konsekwentne czyszczenie grupy z innych jak przyszłościowe projekty .Coś mi podpowiada, że Nieporęt, potem Pagi koło której kręcą się inwestorzy.Firma kurierska też coraz lepsze wyniki.Oczywiście powrót na 60 zł to takie małe sf, ale dzisiejsza cena razy trzy to będzie kiedyś fakt.Tu trzeba być cierpliwym.
I za te 5-6 lat tylko pod warunkiem, że będzie taka hossa, że WIG-20 będzie 5000-6000 pkt. i ludzie nie będą już chcieli ładować w normalne spółki bo będą tak drogie. Wtedy może ktoś się pochyli na TUPem. Narazie na waszym miejscu popatrzyłbym na MSX i zastanowił się nad podobieństwami do TUPa.
po raz drugi gratuluje tupetu a porownywanie msx z tupem swiadczy o wyjatkowo swej woli.msx-nie prowadzi juz dzialalnosci operacyjnej.prezes skipietrow ja okradl-wyprowadzajac z niej spolki zalezne-budopol wroclaw.zremb chojnice.i elmontaz warszawa.a teraz ten dziadyga bierze jeszcze 2 mln rocznie a teraz jeszcze okazuje sie nie odbiera telefonow.wg mnie akcjonariusze msx powinni go odnalezc i wymierzyc kare bez sadow i prokuratur.tup sa ma majatek nie maly i probuje go nawet sprzedawac i daleko mu do bankructwa.chcesz kupic tup po 2.5-ale po co .odpowiedz nie sobie ale nam-po co tobie tup-jesli go porownujesz z msx.
Kupić chcę po to bo jak wiadomo nawet g..... jak spadnie to się odbije, a 2,5 jest dobrą ceną. Wracając do MSX to zobacz ile zarabia Pan Moritz i pomyśl jaką działalność operacyjną prowadzi TUP.
ale przynajmniej nie znikaja aktywa.koncze polemike z kibicami lokujacymi srodki na lokacie.powodzenia.i nie udzielajcie nam rad-bo my chociaz postawilismy na akcje jakas kase i mamy prawo zabierac glos
Jak nie znikają aktywa. Właśnie, że znikają jak myślisz gdzie są pieniądze z jedynego aktywa, które spółka sprzedała w ostatnich latach, mówię tu o Biedronce w Katowicach. Ja myślę, że poszły na dywidendę, która została wypłacona z papierowego zysku. A do kogo poszło najwięcej pieniędzy z dywidendy?
W ostatnich 4 latach. A ściślej to w ostanich 8-9 latach bo jak sprzedali Modenę w 2007 roku to chyba wiecie Za chwilę może znowu być ich własnością wraz z 35 mln. kredytem na karku, a chyba wiecie jak szybko rosną odsetki od takiego kredytu. Za 110 mln. które dostali od ludzi z emisji akcji w 2007 roku kupili trochę pola ornego, nabrali kredytów, złożyli wnioski o zmianę planu i bimbali 4 lata w Nieporęcie też za wasze pieniądze. To co zostało z emisji żywej gotówki zostawili sobie na wypłatę dywidendy jak zaksięgują zysk z droższych nieruchomości po zatwierdzeniu pzp. Na to, by było na wypłaty pensji wynajęli trochę nieruchomości i ot cały biznes spółki TUP. I gdzie tu działalność?
ostatnio takie firmy zostały mocno pognębione, swego czasu bum mieszkaniowy wywindował kursy zbyt wysoko ale teraz ceny wyjaowo atrakcyjne a segment wcześniej czy poźniej zaliczy dobry wzrost, jak na razie tego asortymentu ciągle brak
Koszty zarządu na poziomie niższym niż średnia w tego typu spółkach.Nie doi spółki i nie wyprowadza majątku a do projektów podchodzi bardzo uważnie, konserwatywnie i nieryzykancko .Nie bronię go, bo powinien bardziej dbać o akcjonariat, ale to jakby powoli się zaczyna zmieniać, bo widać większe zaangażowanie w polityce informacyjnej.Teraz trzeba czekać żeby rynek to docenił.Lub jak pojawią się pieniądze przegłosować skup.Wystarczy zakup do 1mln akcji żeby znacząco poszły do góry!
Nie bądź śmieszny, kto przegłosuje skup jak większość mają Moritzowie i po pierwsze nie mogą skupić akcji bo będą musieli wykupić wtedy wszystko z rynku, a po drugie nie chcą tych akcji bo przecież akcja to tylko papier i oni sami najlepiej wiedzą ile ten papier jest wart. A na twoim miejscu to modliłbym się żeby skupu nie było bo wtedy będziesz musiał oddać akcje w wezwaniu chyba po średniej z ostatnich 6 m-cy. Nie wiem czy byłbyś zadowolony z takiej ceny.
tup o tym co piszesz oczywiście wszyscy wiemy, myślałem, ze wciągniesz z rękawa jakiegoś trupa , nic nowego nie wniosłeś, wnioskuje że masz parcie na spadek tylko po co ? jesli jest zle to daj sobie spokój z kupowaniem i nie trac czasu na pisanie i naszego na czytanie
Nie trzeba być jakoś mocno rozgarniętym żeby zauważyć, że obroty są żadne, a po stronie K pierwszy kupujący jest w okolicach 4,2 bo te 1800 to wystawiane jest raz na sprzedaż raz na kupno, a do tego TUP zachowuje się od dłuższego czasu gorzej od każdego z indeksów GPW i podłębia dołki. Chyba nie świadczy to o jakimkolwiek kupowaniu akcji tej spółki. Ale może się mylę bo ostatnio poświęcam więcej czasu innym spółkom ponieważ trafiają się raz po raz niezłe okazje.
nie kupuja bo juz maja i czekaja na wsparcie.ale jesli to prawda co mowia kibice ze to bedzie drugi msx-to trzeba czym szybciej uciekac.ale pamietajcie-nie pogubcie kapci