powiedz mi czy czerpiesz jakies korzyści finansowe z zamieszczania negatywnych wpisów na forum - jesli tak to zdradź mi patent, może choć trochę odkuję straty...
Czy też udzielasz sie na tym wątku zupełnie bezinteresownie, nie masz ani jednej akcyjki PBO a piszesz tutaj bo akurat ta spółka - spośród 400 innych, byc może ciekawszych - cię mocno interesuje?
a może sprzedałeś wszystko po 4,13-4,15 i teraz usiłujesz odkupić taniej?
lolek, dzisiaj zamieściłem post w którym przeliczyłem, że przy wynikach jak w ub. roku firma zarabia dziennie na około 2 K akcji, a przy realizacji prognoz na 4 K akcji. rozumiałbym, że pieniadze są potrzebne na rozwój ale nie w sytuacji, w której kogoś, umyślnie lub nie, pozbawiłem 60% kapitału w IPO. Więc skupowanie akcji, obojętnie czy do umorzenia, czy na pracownicze programy emerytalne wydaje się w tej chwili nie alternatywą ale obowiązkiem. Pomijam fakt, że przy założeniu realizacji prognoz, nie ma lepszej stopy zwrotu od zainwestowanego kapitału niż skup po obecnyc cenach.
Jak do tego się odnosisz, bo zdaje się, że wyłączyłeś opcję "krytycyzm" i zapominasz z ryzykiem związanym z głównym akcjonariuszem, który najwyraźniej ma interes w utrzymywaniu niskiego kursu (zaniechanie też jest działaniem).
PS.
Wyniki nienajgorsze, zwłaszcza, że kasę dostali w połowie kwartału.
skup akcji a po co ile tego zbiorą w tych cenach sami zbierajcie cena\zysk prognozowany chyba poniżej 4 więc w końcu to ruszy a problemem tej spółki jest komunikacja z rynkiem(nie podają komunikatów i raportów na głównej stronie gpwinfostrefy tylko trzeba tego szukać po zakładkach lub na ich stronie www) i brak płynności
nie każdy ma rezerwy i wolne środki. IPO ustawia sie tak, żeby cena rosła, nie musi dużo ale inwestorzy nie powinni tracić, ZWŁASZCZA NA IPO!!!!! A ten ekspert zaczął od grubego kantu (możliwe, że to Amer, bo jako agent emisji dużo wiedział o strukturze, a w historii Amerów, zdarzało się, że inwestorów odłączało (no) od dostepu do rynku. Tak czy owak, ta zakuta pała rządząca tym biznesem powinna otworzyć się na argumenty. Celem jest maksymalizacja zysku przypadającego na akcję. W tej konkretnej sytuacji najlepszym sposobem jest skup akcji do umorzenia lub, żeby nimi płacić za przejmowane podmioty, grunt albo pracownikom na pracownicze programy emerytalne. A ta dupa wołowa nie robi nic, żeby zwiększyć zainteresowanie papierem. Ciekawe, że Amery schowali łeb w piasek. Co powie nam pan Jaszczołt? Znowu, że nie ma sobie nic do zarzucenia? Już zwolnił analityka, który podpisał się pod rekomendacją? Ciekawa ta układanka. DArmowa reklama i gwóźdź to trumny Amerbrokers. Nikt przy zdrowych zmyslach u tych naciągaczy IPO robić nie będzie. W historii mają podobne IPOwe osiągnięcia.