patrząc w jakim tempie następują debiuty tj. praktycznie każdego dnia mamy jakiś debiut ,aż strach kupić jakiś spory pakiet. Obroty na całym rynku robią się coraz bardziej mizerne, Szkoda bo to dobra spółka ale z takimi obrotami jak na straganie z watą cukrową trudno myśleć o jakimś sporym zarobku. Do końca roku pojawi się pewnie jeszcze ze 100 nowych spółek, a kapitału będzie tyle samo albo jeszcze mniej...
Dobra spółka wcześniej czy później zawsze zostanie zauważona przez rynek, a to jest dobra spółka, branża całkowicie odmienna od spółek istniejących bądź wchodzących na NC, takich jak usługi internetowe, producenci gier bądź finanse, których jest już multum i niektóre z nich obiecują gruszki na wierzbie. A tutaj jest konkret poparty dynamicznym działaniem.
Nikogo nie namawiam, ale sama dokupuję, zakopie, a za dwa lata będę liczyła zyski.
plany maja ambitne, narazie walcza dotacjami, bo kompletnie nie udala im sie emisja akcji. ale ja trzymam za nich kciukiu. jedna sprawa mnie martwi. wiecie co to jest przymusowy wykup? moze byc tak, ze jak im wypali (re. znajda inwestora typu PGE, KGHM) to zrobia przymusowy wykup po 1 pln (ponizej nominalu nie moga) i sciagna firme z NC i sami zamkna transakcje ze strategiem. popatrzcie na MMPL... to jest jedno z wiekszych ryzyk tego projektu. wiec zakupy do 1 pln bezpieczne a pozniej roznie moze byc.
Może tak być, ale wcale nie musi; na tym etapie nikt ich nie chce przejąć, a jak sie rozwiną, to gdyby doszło do squeeze-out, to cena nie musi wynosić przecież 1 zeta, tylko ma to byc cena ustalona przez biegłego na podstawie realnej wartości.
Musimy się jednak liczyć z tym, że jak już będą na regulowanym, to ktoś kiedyś ogłosi wezwanie na te spółkę.
i tego obecnym wiekszosciowym i mniejszosciowym akcjonariuszom życze. spolka fajna ale inwestycja dlugoterminowa.
zreszta obecni akcjonariusze sa slabej wiary. bo dzisiaj wisialo 3.2k sztuk po 85 gr i jakos chetnych nie bylo a to jest dyskonto 15% od nominalu i 26% od ceny emisyjnej (1.15pln)... he he chyba ze czekacioe na bernake's speech
mnie sie spolka podoba bo jest malo spolek, ktore sobie zabezpieczaja surowiec do produkcji OZE a ta akurat ma duzo ziemi i bedzie miala wlasne plantacje
Nie chcą brać, bo jak piszesz, jest to inwestycja długoterminowa, a jak dokoła inne spółki rosną, a ta stoi w miejscu, to wiadomo, że chce się wyrzucić ze stratą i na innej odrobić i właśnie tacy sprzedają.
Spółka jest na początku swojej drogi i do dużych zysków jeszcze jej daleko, chociaż już za dwa lata obiecują dywidendę.
Dałeś mi do myślenia z tym przymusowym wykupem akcji, ale miejmy nadzieję, że do tego nie dojdzie, a raczej kiedyś kiedyś do przejęcia po przyzwoitej cenie.
Ja jestem ciekawa jak zdecydują we wrześniu o kasie i czy dodrukują akcji, czy raczej wyemitują obligacje, teraz to będzie najważniejsze info w najbliższych tygodniach.
nie ma co kupowac drozej jak chca sprzedawac tanio, wiec lepiej sobie czekac moze komus puszcza nerwy i bedzie sprzedawala ponizej 70 groszy, osobiscie uwazam, ze powinni zrobic emisje akcji dla inwestorow finansowych, obligacje to zly pomysl bo trzeba obslugiwac kupon i splacac nominal nie mozna ciagle ich rolowac. a WDK narazie nie ma z czego... spolka fajna tak wiec glowa do gory. pojawie sie na kupnie jak bedzie ponizej 70 gr a jak nie to trudno zarobicie.
Pytanie, czy instytucje finansowe kupią te akcje na tym etapie rozwoju spółki, podejrzewam, że nie bardzo, dlatego Pani Prezes już mniej mówi o akcjach, a raczej o liniach kredytowych i obligacjach, a równocześnie starają się w szybkim tempie o te dofinansowania, żeby dynamicznie się rozwijać i to wszystko spłacać. Tu też jest spore ryzyko, bo jak im się noga powinie z tym dofinansowaniem, to klapa. Dobrze im życzę, bo rozwijają sie pod cholerną presją.
Mnie zastanawia inna rzecz: kto rzuca aż tak nisko, ze stratą? Rozumiem, że niecierpliwi i sama to piszę, ale bez przesady; dzisiaj rano ktoś kupił po 85 gr i zaraz ktoś rzucił taniej, zamiast poczekać na popyt, a teraz znów jest niżej. Czyżby aż tak niecierpliwi na tej spółce siedzieli?
popyt bedzie jak zaczna generowac przychody z produkcji energii i oby zyski :-) jest pozytyw nikt nie chce sprzedawac po 60 gr... no ja tez nie wiem kto tak sypie moze animator sobie handluje raz po 0.85 raz po 0.75 gr? finansowi sie zainteresuja, ceny energii napewno w gore. kto teraz to TANIO skupi to bedzie zarobiony. sprawdz w KRS Pania Prezes i innych wlasciceli wtedy zobaczysz, ze oni maja kase... i najwyzej wyemituja dla siebie akcje. spoko naprawde ponizej 70 groszy to bedzie inwestycja na 2x moze 3x
To są małe kwoty a że każdy liczy na innych to co zrobić. Wystarczyłoby żeby wszyscy kupili np po 1000szt i już mamy godna cenę. Ze strony firmy też nie widać reakcji dlatego mamy co mamy. Ogólnie dretwo :(
Ja dokupuje, ale nie mam kasy, czekam aż zarobię na CE, a tam dopiero dobijają do emisyjnej. Jak wyjde stamtąd to przejde tu, bo warto. Wczoraj kupiłam kilkaset szt. po 82 gr.
nie ma co sie licytowac ;-) ja tak jak napisalem, jak beda wymiekac ponizej 70 groszy to kupuje. ogolnie jakby akcjonaiusze chcieli zrowic przymusowy wykup i ich sciagnac z GPW to musza to zrobic powyzej ceny emisyjnej bo wtedy beda mieli kwas z mniejszosciowymi etc etc wogoe powinni wejsc na NC jak beda mieli przychody po co im to teraz ? musza o wszystkim informowac etc etc Gdyby wszyscy byli tacy jak Krecia to nie sprzedawaliby po 1,15 pln i wtedy kurs by sie trzymal a tak jest jak jest, dlatego nie mozna im dawac mozliwosci zeby sprzedawali po 1,15 pln tylko trzymac zlecenia ponizej 0.70 gr, jak nie wierza w Widok to i tak oddadza, po co im za ta niewiare godziwie placic
Staszek, skąd Tobie przyszedł w ogóle do głowy ten pomysł z przymusowym wykupem akcji? Przecież oni w ogóle mogą nie myśleć w ten sposób. To, że coś takiego stało się wczoraj na MMPPL nie oznacza, że u nas będzie to samo.
Ok. Sorry, że tak cie wypytuję, ale nie daje mi spokoju ta możliwość i dlatego się nad tym od wczoraj zastanawiam przed poważniejszym zainwestowaniem kapitału.
po co placic po 0,82 pln (moze to i dobra cena) jak sa tacy co oddaja po 0.75 pln a placili pewnie po 1,15 pln ... pomysl o tych ktorzy brali w debiucie.... nie wiem czy sie moje oczekiwania sprawdza bo jakby ktos juz mial naprawde dosyc to sprzedalby po 0.60 groszy i zapomnial o papierze ;-)
Nie wiem, czy uda ci się kupić taniej, bo zaraz ktoś postawił 76 gr na kupnie. Ktoś miał szczęscie kupić po 75, a tak generalnie to ciekawa jestem do ilu zejdą i co będzie dalej...
Ja dzisiaj odpuszczam, ale generalnie też jeszcze chce trochę uśrednić. Może na jutro znajdę jakąś kase na 1k. akcyjek.
Nie animator dziś to akurat na moje konto wpadły po 75gr, ale to dopiero jest 20% tego co chcę mieć, cały czas koszyk nastawiony. Spółka obecnie warta 19,4mln -sama maszyna do granulacji KAHLa nie mówiąc o całej linii technologicznej jest warta więcej. Przypomina mi to 1929 r i wielki kryzys, gdzie paniczna wyprzedaż dobrowadziła do przejęć za kilka dolarów dobrze prosperujących spółek naftowych.
s-blade, witaj. Zastanawiałam się, gdzie jesteś. Gratuluję zakupów i zazdroszczę! Muszę się od jutra bardziej postarać i wyciągnąc większy koszyczek. Pzdr.
Nie wiem czy jest czego (haha -żart), musiałem wyjechać na kilka dni i chyba wczoraj wieczorem nastawiłem K -1k i dziś wpadło, zobaczymy co będzie dalej narazie podaż nie duża i obroty -jak kolega staszek zauważył jak w wiejskim sklepie. Jeśli chodzi o ryzyko to zawsze jest, ale nawet na chłopski rozum to za dużo to nam nie poleci w dół, choć cicho liczę że może być te 60gr przy drugim dnie wig20.