W liście od Prezesa Zarządu była mowa o planach inwestycji kapitałowych w branży. Czy ktoś wie na ten temat cokolwiek, swoją drogą to by nieźle podniosło wartość firmy
i pan prezes w tym liscie pisze tez ze martwi go kurs spolki ponizej ceny emisyjnej.
wspomina o nowym pr i informowaniu rynku w komunikatach - pozyjemy zobaczymy ale mam nadzieje ze to nie tylko takie gadanie, a bedzie mialo to konkretna forme
W sumie pieniądze są na przejęcia...W ogóle dużo gotówki mają...Ważne żeby coś się zaczęło dziać w polityce informacyjnej Zarządu, bo inaczej nikt nie zauważy tej spółki...Może czas pomyśleć o dywidendzie...Niech to nawet będzie 0,10 zł na akcję...wtedy wychodzi 440 tys. zł na podzielenie się zyskiem i 200 tys. zł zostaje jeszcze w kasie.
zwracam uwagę akcjonariuszy na fakt, że spółka zajmująca się PR'em w szerokim tego określenia znaczeniu nie potrafi skutecznie zarządzać własnym wizerunkiem...
dziwna sprawa, bardzo dziwna...
słuszna uwaga niestety...
dzisiejsze wzrosty mam nadzieję, że są pod coś czego jeszcze nie wiemy, ale nie oszukujmy się aktualna cena akcji nawet po tym dzisiejszym wzroście jest wciąż niska i ponizej ceny emisji.
mam nadzieję, że się mylę ale chyba coś ruszyło spółkę kiedy kurs zanurkował do 1,2x i postanowiła coś sama z tym zrobić.
ps. czekam na realizację założeń z listu pana prezesa do akcjonariuszy i ruszeniu w pr.
może też na jakieś przejęcia i poczekam jeszcze spokojnie jakiś czas
Większość traderów z New Connect nie zna pojęcia inwestycja...Mam nadzieję - trochę idealistyczne, ale że to właśnie MPL Verbum przywróci właśnie wartość pojęciu - inwestycja. Pocieszające jest to, że grono doświadczonych inwestorów zaczyna widzieć tu smakowity kąsek do wzięcia;)