kto może przetrzymać i nie potrzebuje kasy nie powinien sprzedawać, ja dokupiłem dzisiaj mały pakiet choc mojej wielkiej średniej na tym papierze nie zmienia 18.64. bede czekał nawet z rok ale ze strata nie oddam
Dnia 2011-08-19 o godz. 10:21 ~JaArt napisał(a):
> kto może przetrzymać i nie potrzebuje kasy nie powinien
> sprzedawać, ja dokupiłem dzisiaj mały pakiet choc mojej
> wielkiej średniej na tym papierze nie zmienia 18.64. bede
> czekał nawet z rok ale ze strata nie oddam
mogę cie pocieszyć , że ja mam średnią 18,68 ,
i jeszcze chce na tym trochę zarobić , obawiam się że ten rok może nie wystarczyć ?!
wygląda na to, że ktoś rano przeleciał sie po stopach, zostawil wyleszczonych na peronie i zbiera papier. Jak sytuacja makro będzie dobra zobaczymy korbę na pólnoc, jak zła wywali wszystko i powtórzy operację niżej. Niestety możemy tylko próbować sie wstrzelić lub pilnować własnej taktyki. Ja staram się trzymać załozonego celu, zrealizowalem księgowa stratę i odkupiłem papier - przynajmniej zaoszczędzę na podatku w tym roku - pozdrawiam
posiadaczy
Dnia 2011-08-19 o godz. 13:48 maxks napisał(a):
> wygląda na to, że ktoś rano przeleciał sie po stopach,
> zostawil wyleszczonych na peronie i zbiera papier. Jak
> sytuacja makro będzie dobra zobaczymy korbę na pólnoc, jak
> zła wywali wszystko i powtórzy operację niżej. Niestety
> możemy tylko próbować sie wstrzelić lub pilnować własnej
> taktyki. Ja staram się trzymać załozonego celu,
> zrealizowalem księgowa stratę i odkupiłem papier -
> przynajmniej zaoszczędzę na podatku w tym roku - pozdrawiam
> posiadaczy
a co księgowa strata da jak oni liczą FIFO , "pierwsze przyszło - pierwsze wyszło"
teraz zaoszczędzisz a później stracisz , to na jedno wychodzi tylko przeciagnie sie w czasie
tak, przeciągnę w czasie płatność - jeśli mogę to podatek chcę płacić jak najpóżniej - mam troche zysku z innych transakcji i po prostu nadażyła się okazja na "optymalizację"