Wszystkie akcje Yureco serii A mają lock up na 6 miesięcy.
Ale jeszcze ciekawszą informacją jest to, że w serii B (czyli tej sprzedanej w private placement) jest 1 323 526 akcji, w tym 1 089 950 akcji tej serii ma też lock up na 6 miesięcy! Pisze o tym w swoim wątku prezes Yureco.
To znaczy, że przez najbliższe 6 miesięcy w obrocie bedzie tylko 233 576 akcji!
Przy tak małej ilości akcji w obrocie jest pewne, że szykuje się niezły rajd do góry jak tylko na rynku będzie mniej nerwowo
No to pięknie, bardzo nawet pięknie...! Będzie ostre grzanie. Wszystkie spółki które miały małą emisję lub miały tak mało akcji w obrocie były pompowane. Tu też tak będzie
233 576 akcji po cenie emisyjnej to jest tylko 320 000 zł!
To fantastyczne. Jak tak mało jest akcji w obrocie to muszą być takie wzrosty jak na Teliani, IPO i innych. Tu wcale Patrowicza nie trzeba. Ja jestem pewien, że zgłodniali spekulanci się dołączą niezależnie od ogólnej atmosfery na rynku. Właśnie dlatego, że są zgłodniali zysków, o ktore teraz trudno. A poza tym to Yureco to dobra spółka fundamentalnie
Podciągną...? Kto? Jakiś magik? Ktoś już tu napisał, że realnie jest w tej jeszcze mniej niż te 233 576 akcji. A dlaczego? Bo ci, ktorzy nabyli akcje w ofercie, a nie mają lock up'ów zapewne nie będą sprzedawali przy takich poziomach. Jestem przekonany, że dopiero przy 10 złotych zacznie się prawdziwy ruch ta tej spółce.
Ciekawe czy już większość wywalona. Sypacz przestał sypać. Jest bardzo duże wyprzedanie na wskaźnikach więc może porządnie odbije. Cena emisyjna była 1,37 bodajże.
to są ostatnie próby odebrania akcji przy spadkach na szerokim, ale teraz to już tylko dołowanie kursu bez konkretnego wolumenu, bo nikt już nikt juz nie sprzeda większej ilości, a cena jest już naprawdę śmiesznie śmieszna
Cena jest smieszna i to strasznie...Chyba emisja byla po 1.37 jak sie nie myle? Debiut byl udany ale to co pozniej sie dzialo to miazga...RAczej watpie aby ktos sprzedal wieksza ilosc akcji az z taka strata;o. Ja trzymam. Fajnie jak by niedlugo sie troche odbil od dna;p Bo codziennie jest na minusie...Nie bylo ostatnio dnia plusowego...;/
Wedlug mnie jest to kwestia kilku sesji kiedy uderzy zdrowo w górę. Zainteresowanie może i jest ale sytuacja na giełdzie sprawia, że ludzie boją się inwestować... Szczerze to się nie dziwie.
myślę, że pomimo niepewności na szerokim kurs powinien iść w górę ponieważ tak mała ilość akcji w obrocie pozwala na wyciągnięcie ceny akcji spokojnie do kilkunastu złotych - pod warunkiem systematycznych wzrostów rzędu 10 - 20% Zaczynajmy bo już Makora a potem AV Tech mogą nas przyćmić...
przy takiej przecenie na szerokim to naturalne że trzeba spróbować zdołowania kursu, ale ten kto chciałby sypnąć może jedynie sam sobie akcje przerzucić z konta na konto - w innym wypadku zostanie bez nich... Obstawiam krótkie przystanki i chwilową czerwień poprzedzające skoki na wyższe poziomy
tylko twarde kupno ma sens - przerzucanie akcjami i liczenie na kilka % powoduje jedynie kiszenie kursu - akcji w obrocie jest tak mało, że tu można podbić kurs do kilkudziesięciu złotych ....
no to co z tymi 233 tysiącami....? Wszystko idzie w górę a tu coś kiszonką zapodaje. Jezeli tu sama leszczyna siedzi to kurs raczej nie wyskoczy ponad 1,5. Sam juznie wiem...
zbieranie jeszcze trwa - bo leszcze to chyba nie nie kupują po 1 akcji - wszystko pod wykresik i zniechęcenie, ale już godziny nas dzielą od płaczu tych co bez akcji.Przypomnę się jeszcze...
no i po co tak tracić czas, oddawać nie ma komu bo tu jedynie kilkunastu leszczyków zostało, a wszystko na szerokim zielenieje...no chyba że nikt z grubasów nie ma zamiaru podbitki robić tutaj bo tu nie ma grubasów.......szczerze mówiąc nie widziałem tu testowania większych pakietów jeszcze.