• chyba wiadomo kto trzyma Autor: ~michu [77.254.166.*]
    nawiązując do dzisiejszego komunikatu. Czytam to tak obecny główny akcjonariusz tj Manchester Securities Corporation dąży do przekroczenia poziomu 66% w kapitale akcyjnym jak przeliczyłem brakuje im tylko ponad 6% czyli z grubsza 8,6 mln akcji. CZy to chwycą ? myślę że bez problemu jeśli pójdą pakietówką dogadując się z jakimś ofe czy głodnym obecnie funduszem inwestycyjnym. Bedą pilnować kursu by nie zrobić zbyt dużej średniej 6-cio miesięcznej. Jednym słowem wiemy kto pilnuje kursu. Jedyny ratunek dla nas by zarobić- tak samo odczytają moje przemyslenia fundusze i nie oddadzą za bezcen posiadanych walorów albo zaczną śrubować kurs by wyciągnąc wyższą srednia 6-cio miesięczną a później oddadzą w pakietówkach co mają. MAnchester z ulicy takiej ilości papiera nie ściągnie. A nie odbierze teraz np po 6 zł bo tyle samo musiałby nam zapłacić. Czyli co kiszonka? Czy ruszą nasze orły z zarzadów funduszy by wykręcić maxy na naszych średnich?
  • Re: chyba wiadomo kto trzyma Autor: ~Napoleon Hill [89.75.88.*]
    według mnie to kiszonka, ale w dobrym towarzystwie,
    przy spadającym rynku papier wyjątkowo mocny,
    Amerykańce zakupy dokonali 04 sier wiec w dniu informacji o sprzedaży, ich pakiecik robi wrazenie, poza tym wydaje mi się że kilku pozostałych cwaniaków będzi chciało coś na tym ugrać i w tym nasza jedyna szansa, aby iść z kursem do góry i czekać na dywidende, ale może to by daleko i tak nudno że wielu (nie wiem czy nie ja ) już dawno odpadną i kiedyś przy okazji dowiedzą się że był odpał na 08
  • Re: chyba wiadomo kto trzyma Autor: ~Zemsta_pogan [83.11.20.*]
    Zwracam uwagę na podstawową rzecz - komunikat został podany dopiero dzisiaj. Dlaczego?

1) Po pierwsze widać było akumulację papiera w ostatnich dniach.

2) Po drugie komunikat został wydany teraz dlatego iż widocznie strona kupująca obawia się zwyżki kursu - mimo przeceny haha.

3) Skoro widzieliśmy akumulacje w ostatnich dniach i moim zdaniem wymianę pakietów na rynku to możemy się spodziewać kto wie może dalszych komunikatów.

4) Gra idzie o duże pieniądze i to wtedy gdy raczej ciężko je uzyskać gdzie indziej. Więc jedynym sensownym rozwiązaniem jest założenie zasadności rozgrywki o kilkaset mln zł w ten czy inny sposób przekładający się na notowania.

Pozdrawiam poważnych inwestorów!
  • Re: chyba wiadomo kto trzyma Autor: ~michu [77.254.166.*]
    wszystko się zgadza co napisałeś ale jeśli niestety pójdą kolejne komunikaty że zwiększają zaangażowanie to pewnie robią to z zamiarem przekroczenia poziomu 66% a czym skutkuje taki zaangażowanie każdy myślę wie- wezwanie z ceną minimalną średniej 6-cio miesięcznej. A jaki jest średni kurs z ostatniego półrocza 2,5....Pewnie tyle by nie zaproponowali a ja stawiam że zaproponują cenę taką jaka będzie podana w sprawozdaniu półrocznym w pozycji jakiej wiadomo.Taki ja przewiduję scenariusz.

Inne rozwiązanie pewnie dla nas korzystniejsze -oni jako główny akcjonariusz trzeba mieć świadomość ustalają warunki i z pewnością je już ustalili i ustawią się z poziomem max zaangażowania by nie przekroczyć progu owych 66% i zgarniają kasę z dywidendy jaką przeznaczą dla akcjonariuszy ,a że tak robią może ona pokaźna.

Tak czy owak wpływu na nic nie mamy..
  • Re: chyba wiadomo kto trzyma Autor: ~Zemsta_pogan [83.11.20.*]
    Wezwanie to nie koniec świata przecież i nie skutkuje automatycznie wycofaniem z giełdy, więc to nie koniec gry.

A po drugie sądzę iż sama perspektywa dywidendy podbic może kurs, poza tym ktoś większy może się włączyć do gry czytając komunikat. Zobaczymy...jednak ja wierzę że będzie wyżej. Gdyby nie ten krach to po takich informacjach mielibyśmy wyższe poziomy, no ale cóż....

Pozdrawiam poważnych inwestorów!
  • Re: chyba wiadomo kto trzyma Autor: ~exe85 [87.206.110.*]
    dajcie linka do komunikatu
[x]
08OCTAVA 0,00% 0,66 2026-05-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.