Ja rozumiem sprzedawanie za wszelka cene balonikow typu Nicogames, Petrolinwest, lub innego badziewia. Tam jest w miare plynnie i mozna pokusic sie o odkupywanie na nizszych poziomach, albo przerzucic kase na inne "spadajace noze". Ale niech mi ktos powie jaki jest sens sprzedawania akcji Eficomu teraz po np 0,85 groszy , tak jak to dzisiaj ktos zrobil? Wiadomo, ze to jest malo plynny papier i zlecenia tez malutkie, i kasa tez mala w obrocie. Jakie wiec sa przemawiajace za takimi ruchami argumenty? Czy tylko strach, czy cos innego? Bede wdzieczny, jesli ktos sie odezwie, np kto dzis sprzedal akcje. Ciekawi mnie tez co o tym myslicie. Takie spadki na malych obrotach nie powinny macic w glowie posiadaczom kilkuset czy nawet paru k akcji. Ale ci co maja spore pakiety i patrza na to musza sie chyba wqrwiac. A moze tu nie ma nikogo kto ma zanaczaca ilosc papiera, moze sam jestem? Piszcie prosze, ciekawi mnie wasze zdanie
ja se kupilem po 1,01zl kilka dni temu i spokojnie czekam do ok 1,50zl mze byc nawet jeszcze dzis wszystko mozliwe wystarczy troche zieleni na wig20 a kurs po tym infie o dotacji na 8baniek powinien urosnac. Nie rosl tylko przez mega spadki na gieldach inaczej juz by kosztowal ok 1,50 a nawet i 2,00zl !
kapitalizacja spolki 4melony a dotacja az 8melonow! ! ! lol
i tak dlugo to trwa po takim infie co bylo juz dawno ok 2zl powinno to latac a nie po nizej 1zeta heh smiech na sali paru leszczy za kilka tys zl zanizyli dzis kurs na -24% jeszcze dzis pewnie na zielono a jutro mocna zielen(bo dzis juz chyba nie zdazymy?) ;)
To sie okaze czy beda wzrosty czy pikujemy w ciemna dupe. Stracilem wiare w EFICOM. Kupie dopiero jak wylize sie z kanalu spadkowego tzn 2,10 up.
Powodzenia
Max
Sprzedawali frajerzy i tchórze, czyli tak zwane słabe ręce przerażone globalnymi spadkami.
Spółka ma za kilka dni podać wyniki za drugi kwartał. Myślicie, że przezes Fuks kupowałby akcje gdyby wiedzial, że zysk za drugi kwartał będzie kiepski? Fuks od kilku dni nie kupuje i siedzi cicho, bo mają okres zamkniety. Wniosek: Eficom zaskoczy nas dobrym wynikiem, ktory bedzie tylko wstepem do świetnego wyniku na koniec roku. I oczywiście ta dotacja na 8 baniek do tego się też przyczyni. Ale nie tylko ta dotacja, wystarczy poczytać ich inne ostatnie pozytywne komunikaty