.. do bądź co bądź marginalnej działalności związanej z OZE. Upadnie parę spekulanckich firm typu Photon i nikomu więcej oprócz pracowników się krzywda nie stanie. Niestety w dobie kryzysu finansowego są inne priorytety niż nabijanie kabzy paru oportunistom chcącym wykorzystać absurdalny system dopłat.
Oczywiście, jeśli tak się stanie, będą procesy, ale ile potrwają?-nie wiadomo. Wiadomo za to,że UE najprawdopodobniej odejdzie od wspierania OZE w tak newralgicznym momencie i ja to rozumiem. Czas skończyć z EKOGŁUPOTĄ.
rwpae pisales o koronie i kiepskich perspektywach dla waluty dzis kiedy krew sie leje na rynkach kurs korony ma się dobrze http://stooq.pl/q/?s=eurczk&c=1d&t=l&a=lg&b=0
pisałeś o umowie z chińczykami ale na mój argument o zabezpieczeniu umowy siłą wyższa (wprowadzeniem podatku) nie odpowiedziałeś
piszesz teraz o likwidacji dopłat a właśnie to próbuje uczynić rzad czeski wprowadzając podatek 25% a ustawa ląduje w tk..to jest faktyczna próba ominięcia dopłat innej drogi nie ma rząd nie może ich zdjąć
wszystko co pisałeś to bełkot oprócz jednego ....faktycznie jedziemy na 2 zł
No cóż. Kurs korony nie idzie po mojej myśli, ale moim zdaniem co się odwlecze to nie uciecze.
Co do umowy z Tianwei, to wybacz, ale nie przyjmuje takiego argumentu. Siła wyższa i co? Powinni poinformować rynek oficjalnie o losach tej umowy.
Nie rozumiesz kwestii odejścia od dopłat - po prostu nie będzie na to ludzi stać- jest kryzys i będą kolejne ciecia- Myślisz,że naród czeski będzie stać na dziesiątki miliardów wydane na dopłaty do OZE kiedy UE się posypie? To będzie dopiero siła wyższa. Musisz być bardzo naiwny.
Cena 2pln jest już w zasięgu reki, mimo,że byłem opluwany i wyśmiewany za taka prognozę, to jednak postanowiłem się powstrzymać od komentowania w ostatnich dniach, bo rozumiem,że dużo osób jest w bardzo złym stanie psychicznym. Ci jednak, co bezczelnie naganiali naiwnych(forum parkietu), są w rewelacyjnych nastrojach. Na ich miejscu nie spojrzałbym sobie w lustro.
sprawa jest prosta TK wszystko wyjaśni - a u kurs u booka mówi że wygrana jest bardzioej prawdopodobna
równie dobrze możesz napisać że ze względu na kryzys będą nacjonalizować prywatne majątki...
w południowych regionach Włoch jest już grid partiy, co oznacza że dopłaty od państwa nie są tam potrzebne, choć dzięki nim firmy więcej zarabiają ,ale wraz ze spadkiem cen paneli z każdym rokiem te zyski bez dopłat państw będą coraz bardziej pokaźniejsze...