Na spółce marazm - jak w filmie Rejs - nic się nie dzieje. Myślę że kupiłem na spadkach. Kurs średni z ostatnich 6 miesięcy jest już niższy niż obecna cena akcji spółki.
Spodziewałem się gorszego scenariusza na dzień dzisiejszy. Uważam że jest lepiej niż przed ostatnim WZA - wiadomo że Midstone nie ma prawa głosu, za chwile powinni podać prognozę roczną.
Indeksy spadły już 20% pora odpocząć, to co najwięcej spadało będzie najbardziej rosło.
pozdrawiam
ja juz nie usredniam, i tyle, koniec 5 lat kiszenia, na rynkafh do du.. plus pan g i zele i zrobili z dupy jesien sredniowiecza a wyglada ze to nie koniec po prawej az grubo
Obecna cena nie odpowiada wartości spółki, ale to nic nie znaczy bo obecna sytuacja na rynkach ma się nijak do wyceny spółek.
Pepees ma się znacznie lepiej niż wtedy gdy kosztował 240 przed splitem. Na korzyść przemawia to że na rynku jest bardzo mało akcji - głupie kilkadziesiąt tysięcy wystarczy żeby zwalić kurs o 10% jak i go podwyższyć.
Jak znowu będzie spadał to znowu uśrednię, tym razem w okolicy 0,35-0,42
Tutaj być może jeszcze spadnie - ale nie każdy kupi na największym dołku, dla mnie ta cena jest odpowiednia żeby dokupić co zrobiłem.
Pytanie brzmi: czy znowu będzie ktoś, kto będzie chciał kupić akcje przed WZA.
Obecna cena jest śmieszna - nawet zakładając pesymistycznie zysk 10-15 gr na akcje rocznie przy cenie 60 gr.
Prędzej czy później korekta się skończy i nie starczy czasu żeby wsiadać.
pozdrawiam wytrwałych
No dobrze - ale co zrobisz jak ktoś kupiłby ten pakiecik ? Chyba że godzisz się ze stratą lub kupiłeś jeszcze niżej.
Dla mnie dalsze spadki to też dobra wiadomość - znowu dokupię i cena wyjścia się obniży. Po dniu dzisiejszym jestem gotów wyjść po 1,20, wczoraj było to jeszcze 1,80 - ale uśredniłem.
Przy optymistycznym wariancie zysków, cena akcji zbliży się do rocznego zysku na jedną akcję.
Błąd jaki zrobiłem to nie dokupienie akcji jak były w śmiesznej cenie typu 0,30 zł
Pozostaje czekać na wyniki 2Q.
Teraz czekam na 0,40.
Zastanawia mnie to czy midstone sypał z kieszeni do kieszenie czy rzucił na rynek.
Wiecznie rzucać akcjami w rynek przecież też nie będzie.
Prędzej czy później będzie rosło.
Autor: mietunek [213.172.178.*], 2011-08-08 17:12
No dobrze - ale co zrobisz jak ktoś kupiłby ten pakiecik ? Chyba że godzisz się ze stratą lub kupiłeś jeszcze niżej.
Dla mnie dalsze spadki to też dobra wiadomość - znowu dokupię i cena wyjścia się obniży. Po dniu dzisiejszym jestem gotów wyjść po 1,20, wczoraj było to jeszcze 1,80 - ale uśredniłem.
Przy optymistycznym wariancie zysków, cena akcji zbliży się do rocznego zysku na jedną akcję.
mietunek
jak by ktos kupil to co z tego... jak bedzie taniej, mialem dosc duzy pakiet
czesc zredukowalem jeszcze na odpowiednim poziomie,
po czym kilka razy dobieralem na nizszych poziomach,
mylse ze przy poziomach ok 50 groszkow mozna powoli zbierac .....))
mietunek 1.80 srednia/1.20 o siet ty to masz cierpliwosc
a z taka to miliony zarabiac trzeba tylko gdzie ta hossa uciekla i czy wroci ...)))
ooojjjj i stany coraz bardziej czerwone, jutro bedzie taniej .....)
misio
ciagle placzesz ale przeciez nie masz asz tak duzej sredniej ....)))
ile tego masz 50 kilo czy wiecej ....?
grandzi wiec sam zwaliles kursik i tyle ale na razie nie masz co zwalac bo sam leci, ehhh
a co do ilosci to mam tego sporo, ale mialo byc jako rakieta po wyroku a zj... sie az milo, no cos dla mnie 1,35 i jest ok:))))))))))))))))))))) na koniec roku
No..no..no..co za ciekawe dysputy!! Od razu, na kilometr wyczuwa się rekina giełdowego!
Kombinuj pan co dalej...bo stara nie będzie mieć tak jak ja litości!!! :-)))
...a'propos...a co to za słowo asz..:-)...czy to w narzeczu Urdu dla niepoznaki tak zapytane!!!?
Bardzo cieniutka riposta!! DNO!! Do złudzenia przypomina obecną grubość twojego portfela.
Bowiem nie tylko ja to wiem, że gdzie wdepniesz, tam polegniesz!!
A przy tym jestes ćwok...szydzący z lubością z niepowodzeń, zrolowanych na maksa,
nienajmądrzejszych, często biednych jak mysz kościelna rodaków!
Nie baw się tak bo to trąci wiochą!!!