• czy warto? Autor: ~gizmo [87.239.216.*]
    Czy w ogóle ma sens kupowanie akcji w pp po 38 groszy jak zaraz po tyle samo albo niżej będą notowane na giełdzie? Może ktoś wie? A co będzie jak odwołają emisję? Albo jak się nie powiedzie?
  • Re: czy warto? Autor: ~haro [89.78.158.*]
    Gizmo jak fajnie że żyjesz ! a co sugerujesz? Warto czy nie warto?
  • Re: czy warto? Autor: ~gizmo [87.239.216.*]
    Nie wiem dlatego pytam. Najlepszy pomysł według mnie na dzisiaj to odwołać emisję z pp. Kurs powinien skoczyć, ale pozostaje pytanie czy bez tych pieniędzy spółka przetrwa
  • Re: czy warto? Autor: ~haro [89.78.158.*]
    Pomysł najlepszy z możliwych ale czy faktycznie te darmozjady przetrwają.Byłem w oddziale banku w Krakowie na Kazimierza Wielkiego i pytam sie, komu albo czemu ma to służyc?Zero ruchu i miejsce do dupy ale czemu tu się dziwic jak prezesem PBS jest tfuuu! biel !!!
  • Re: czy warto? Autor: ~gizmo [87.239.216.*]
    Argumentacja słuszna ale niepotrzebne wycieczki personalne. Wcale nie wiem czy zmiana prezesa coś by dała.
  • Re: czy warto? Autor: ~sadownik 30ha [91.94.90.*]
    wiesz haro,

- bezpośrednie sąsiedztwo (prze ścianę) z multibankiem, którego oddział wygląda dużo skromniej.
    - budynek konstelacji może się podobać,
    - w dalszym sąsiedztwie oddziały ma bz wbk, alior bank, ing bank, bank pocztowy, city handlowy, pko sa, money expert,
    - na kazimierza wilekiego mieści się stowarzyszenie księgowych w polsce,
    - rozbudowa krakowa idzie w kiwrunku krowodrzy
    -naprzeciwko oddziału pbs spory parking,

nie jest to może ścisłe centrum, jednak obecność pozostałych banków w okolicy...

a notowania.... no cóż, każdy widzi co na WIG-ach...

pozdr
  • Re: czy warto? Autor: ~koliber [83.11.226.*]
    dawno sie nie udzielales :)
    ale pewnie jak spora grupa sledzisz uwaznie co tu sie dzieje,
    serio uwazasz ze wig za to odpowiada? ;)
    nie sadze:)
    ja zaluje ze nie wskoczylem na gape do rollercoaster
  • Re: czy warto? Autor: ~sadownik 30ha [31.60.240.*]
    nie WIG... ale sytuacja ekonomiczna na świecie...
    kolejne bankructwa państw Starego Kontynentu i słabość Ameryki...
    zachowanie giełd, w tym GPW i jej głównych indeksów jest wynikową...

spadki WIGów wywołane są wycofywaniem się z rynku akcji podmiotów instytucjonalnych (fundusze emerytalne, lokacyjne), banki, corporate treasurers(w rozumieniu zarządzania środkami pieniężnymi firm)... po prostu PANIC :)

a na to... NIE MA MOCNYCH :)

działnia firm typu PBF nagle nie uległy zmianie, ona jak i wiele jej podobnych funkcjonuje swoim rytmem... realizuje założenia strategii z 2009 r...

sam fakt, że te oddziały powstają... bardzo dobrze... ludzie potrzebują gotówki, zwłaszcza w kryzysie... jak mają pozaciągane kredyty np. w dużych bankach (pomijam czy we franku czy w PLN) a przypili, to albo konsolidacyjny albo szukanie innych rozwiązań... i wtedy takim rozwiązaniem może stać się np. mały lokalny bank z Pipidówka Górnego... a ten mamy tuż za rogiem...

zmieniły się uwarunkowania zewnętrzne...i trudno oczekiwać gwałtownej poprawy sytuacji w nadchodzących miesiącach...

pozdr
  • Re: czy warto? Autor: ~janusz61 [83.25.46.*]
    wiesz sadownik
    w takim towarzystwie PBS Finanse nie ma co szukać.W takim miejscu otwiera się oddział albo dla konkurencji albo dla prestiżu,Jaką dla wymienionych banków konkurencją jest PBS? żadną bo klienci i tak go ominą ,a na oddziały oddawane dla pestiżu i wysokie koszty po prostu go nie stać i nas akcjonariuszy też.Powinni otwierać tam oddziały gdzie są rozpoznawalni i gdzie PBS ma mocną pozycję.Pracuję od 20 lat w kilku dużych bankach i coś o tym wiem.
    pozdrawiam
    J
  • Re: czy warto? Autor: ~sadownik 30ha [31.60.240.*]
    panowie X czy Y w latach .... otwierali sieci kantorów nie w wielkich miastach, bo tam ich było od groma, ale w pipidówkach typu Bezledy, Gronowo, Gołdap, Zubki, Hrebenne, Zosin czy Chyżne... nie można mówić, że tam byli rozpoznawalni i mieli mocną pozycję :)

oni otwierali je tam, bo tam było wąsko, a gotówka ta sama tamtędy płynąc trafiała do dużych miast... dziś idea jest taka, że geszeft robi się na sieciach...

nie sztuka zarzucić sieć na małym akwenie i łowić rybki zagęszczając oka sieci... bo wtedy ciągle w te sieci wpadają te same, te niewymiarowe... i co je wywalimy za burtę to znów wpadną... tylko dlatego że oka małe, a węzłów od groma... :)

dobrze zwiekszyć lub zmienić akwen, wypłynąć łódeczką na większe wody, bo wtedy nawet kiedy sieć ma większe oka i rzadziej węzły to może się okazać, że wieksze ryby w nią wpadają... jak łódeczka silna to byle wiater jej nie obali, arybak ma szansę na obfite połowy, nawet wtedy kiedy po wodach tego akwenu krąży sporo statków...

Po co budować 73 KFC w Wawce jak lepiej 10 w stolycy, a pozostałe 63 w innych lokalizacjach? Klient który kupił w Wawce, w Krk też kupi, a jest szansa, że i miejscowe centusie zaglądną. A jak pobudujemy tylko w wawce to co? Tylko luźniej przy kasach się zrobi, a obroty niekoniecznie wzrosną... Jakby RIP colonel Harland Sanders myślał w ten sposób, żeby tworzyć swoje restauracje tylko tam gdzie znają jego szpiczastą bródkę, to smak kurczaka w 11 ziołach i przyprawach Sandersa znali by tylko mieszkańcy Corbin, w stanie Kentucky w USA... A tak kurczaka KFC wpylimy w 9400 lokalizacjach na całym świecie i popijemy zimną pepsi :)

pozdr
  • Re: czy warto? Autor: ~jj [83.7.171.*]
    BS-y są teraz jedną z najmocniejszych grup wśród banków. Wśród moich klientów jest co najmniej kilku, którzy mają kredyty w tych bankach i to na warunkach o jakich gdzie indziej nawet by się im nie śniło. A Sanocki bank jest jednym z najmocniejszych BS-ów w Polsce.
  • Re: czy warto? Autor: ~kubuś fatalista [83.21.144.*]
    Gizmo odwołanie emisji z pp to najgłupszy pomysł na jaki mogłeś wpaść. Emisję z pp zarządziło WZ i do czasu zwołania nowego nikt i nic nie może zmienić ich decyzji., a przypominam ustalenie dnia pp to 12. A na koniec skąd by wzięli kasę na odszkodowania ?
    Na przyszłość pomyśl.
    Pozdrawiam
  • Re: czy warto? Autor: ~antoni009 [91.94.250.*]
    jakie odszkodowania ?
    przypomnij mi proszę kiedy w historii jakieś były?
    ja mam prawa poboru pewnej spółki już blisko 3 lata i ?
  • Re: czy warto? Autor: ~kacmac [81.95.206.*]
    Jedno co warto, to napić się warto !!! :)
  • Re: czy warto? Autor: ~marre [85.238.222.*]
    jak malo chetnych na NE to ja sie zapisuje na dodatkowe :)
[x]
PBSFINANSE -1,41% 0,70 2026-04-24 15:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.