jak to bywa z urlopem - niestety kiedyś się kończy :( - faktycznie tak jak pisałem w postach poniżej krótko pozwoliłem sobie odpocząć.
Obecnie nie będę się niestety mógł z Państwem komunikować, jak Państwo wiedzą powodem tego jest okres zamknięty przed raportem za II kwartał.
Mam nadzieję, że z kursem będzie jak najlepiej i oby tak jak Państwo wspominacie pewien złośliwy inwestor przestał nam wreszcie kurs dołować, każdego dnia w dogrywce... mnie by to nie bawiło - no ale cóż - może nie osiągnąłem aż tak wysokiego pułapu rozwoju w inwestycjach kapitałowych - tak czy inaczej pozdrawiam Cię inwestorze - my to przetrzymamy :)
Pozdrawiam też wszystkich poważnych inwestorów - odezwę się po opublikowaniu raportu,
Przemek Fuks
Moze gowniarzowi przestac byc wesolo. Sprzedaz 5-ciu czy 10-ciu szt akcji o wartosci porownywalnej z prowizja , ktora trzeba za taka transakcje zaplacic nie jest zabroniona. Jest to prywatna sprawa tego, kto chce w ten sposob sponsorowac biuro maklerskie. Mysle, ze jednak lepszy pozytek z tych pieniedzy bylby, gdyby przekazac je na jakis szlachetny cel, ot chociazby na fundacje TVN "Nie Jestes Sam". Tam naprawde kazda zlotowka jest wazna i moze pomoc chorym, badz niepelnosprawnym. Wracajac do gieldy; jesli ktos mysli, ze takie zlecenia jak dzisiaj np to cos zabawnego, to jest w bledzie. Zleceniem o wartosci 5 pln zanizono kurs akcji spolki o kapitalizacji ok 5 milionow pln, czyli wycena gieldowa spolki zostala obnizona o ok 1 milion zlotych!
Poniewaz, zrobiono to swiadomie, celowo i z pelna premedytacja, wiec nastapila jawna manipulacja kursem spolki notowanej na gieldzie. W zwiazku z powyzszym przesle niezwlocznie pismo do KNF z zawiadomieniem o w/w fakcie i zadaniem wyjasnienia kto i dlaczego manipuluje kursem akcji Eficom, oraz pociagniecie tej osoby (lub osob) do odpowiedzialnosci.
Ja się tylko pytam co robi Animator -to jakiś skandal że dopuszcza do takich spadków.
Od tego jest by blokować takich oszołomów co zbijają kilkoma akcjami kurs.A ta spółka jako Autoryzowany Doradca powinna mieć doświadczenie.2 tyś akcji załatwiło dzisiaj kurs a kilka na koniec o - 6%.
Nie popieram takiego zaniżania kursu, ale widocznie aktualnym akcjonariuszom nie zależy na kursie, skoro dopuszczają do tego typu sytuacji. Gdyby ktoś był zmuszony, w wyniku jakiejś nadzwyczajnej sytuacji do sprzedaży swojego pakietu, to nurkowanie byłoby jeszcze bardziej bolesne przy takim mizernym arkuszu kupna.
widocznie będziemy mieli jeszcze słabe wyniki za II kwartał - stąd nie podzielają "CI" którzy zaniżają kurs Eficom - ogólnego optymizmu zarządu - ot co
Ja się pytam: jakie ma znaczenie jeden kwartał? Patrzmy na co Eficom robi dobrego ostatnio, co zresztą zostało zauważone na tym forum. I miejmy na uwadze jakie wyniki Eficom pokaże na koniec roku! Nonsensem jest patrzeć na jeden tylko (obojętnie który) kwartał.
I sądzę, że warto zgłosić do KNF, żeby sprawdzili z czyjego rachunku poszło wczoraj zlecenie sprzedaży na 15 (!) akcji o 17:29:45 na -20%. Ja się też tym zainteresuję...