Coś mi się wydaje ,że szykuje się jazda bez trzymanki ale w dół na wszystkich giełdach. W TV zaczęli straszyć bankructwem Stanów, co może przerodzić się w niezłą panikę a może i powrót bessy.
Straszyli Włochami, że już dno i w ogóle. Bankructwo. Krach. Dolewka do kłopotów UE. A Włosi dalej dolce vita i w ciągu tygodnia temat przycichł.
Wszelkie ekonomiczne spekulacje w TV przypominają mi wielkie rozpętywanie paniki z chorobami. Nagle co wakacje pojawiają się informacje dotyczące chorych na coś tam komarów, boleriozy roznoszonej przez kleszcze, pneumokoki, menigokoki, aktualnie wchodzi w życie WZWB czy C.
Gdyby nie telewizja i jej pseudoopiniotwórczy wydźwięk, to ludziom na giełdzie lepiej by się żyło :)
A USA? Mają tak szeroki wachlarz możliwości rozwiązań ekonomicznych, że ze swoich ok. 12 bln długu mogą zrobić 6 bln w ciagu roku. Chiny mają od groma ich obligacji i każdy mówi, że Kraj Środka rozwali USA, ale ci wiedzą co robić, żeby do tego nie doszło. Oczywiście taka wiedza nie krąży w ogólnych kanałach informacyjnych, więc ciemne głupoty są ładowane do głów obywatelom.
Rynek słabiutki , Bipromet odwrotnie. Od kilku dni branie tylko z prawej , tanio bardzo ciężko kupić.Za kilka miesięcy obecna cena będzie nierealnym wspomnieniem..........................dlaczego nie brałem po 8,.. zł ?
ktos tu ostatnio pisal ze w niebezpiecznym czasie bankructw spolki malo plynne zleca na leb i mieli racje.ale sa wyjatki.jednym z nich jest bipromet-ktorego kurs pokazuje sile.a spolka matka kghm ktorys raz z rzedu podchodzi pod 200 zl.glowa mi podpowiada aby brac capital p.ktory ma 10 pr.biprometu w dodatku akcje jego ostatnio poparkowal i jest jeszcze b.tani-wrzucam go do obserwacji poki nie jest za pozno/pozdro
pozdro dla icm.mowilem tobie abys przewazal na dlugo raczej w porfelu bipromet niz bmp ag.choc ten drugi jest tez ok-ale niemilosiernie zlecial.wczoraj rano zrobilem blad sypnalem po 8 troche biprometu na rzecz innej zapomnianej perelki-elektrotim sa jest ponizej 10 zl i dzis dobralem.teraz zaluje tych akcji biprometu.nie umiem walczyc ze starymi nawykami-za duzo chce miec w portfelu dobrych tanich spolek/pozdro