tyle co mogę powiedzieć to to , że banan rysuje się na twarzy :))
tak szybkiego obrotu sprawy nikt by się nie spodziewał.
Musze przyznać że sam wątpiłem , no ale każdy ma prawo się mylić .
ciekawe gdzie się podziały akcje IZNS i PTI brakujące , jeśli ktoś umie liczyć ? ,
kto odkupił pakiety ? , kto się ujawni ??
sprawdźcie ile główni sprzedali ostatni , porównajcie z raportem rocznym ??
ale chyba zdajesz sobie sprawe że potwierdzasz posiadanie informacji nie jawnych ?
jeżeli sypniesz zródło to sprawa dla prokuratury tak jak zatajanie przez zarząd faktu złożenia wniosku o upadłośc przez 16godzin -za co na pewno oni bekną a prezes to ma to już jak amen w pacierzu - przerąbane
kto wie , to wie , a jak umiesz liczyć to sam się doliczysz , ja oficjalnie żadnych informacji nie przekazałem ;)
więc po niusie można będzie moje wywody traktować jako przewidywalne , nic więcej .
Ale będzie jazda , z wideł nie zejdziemy przez pare dni , może na 2 zł ktos dokupi , jak mu sie uda oczywiście .
załóżmy czysto hipotetycznie , że należności zostały zwrócone , po czym okaże się że ktoś się ujawni z pakietem , może nawet zostanie zmieniony profil działalności na np. fundusz inwestycyjny , spółka pozbędzie się działek w zamian za należności wobec banków (zabezpieczenia kredytów) czysto hipotetycznie , mogę przecież snuć wywody , wolność słowa i wypowiedzi panuje i nikogo nie zachęcam do kupna ani sprzedaży akcji .
po co zmiana profilu skoro ten jest bardzo dochodowy tylko trzeba miec jaja biznesowe i mózg w głowie (a nie maślanke jak obecny zarząd ) i można kosić kasiore z rynku i to hurtowo - ale jak napisałem trzeba myśleć głową a nie d...pą
wiem co pisze bo widze jak sie w tym profilu spółki rozwijają w moim regionie ( górny śląsk )- nowe bmw-ice słżbowe 6-tki , powiekszający sie ciągle park maszynowy i transportowy , recykling pojazdów i sprzetu agd .............. itd
Każdy chciałby by rosło ale... trzeba patrzeć na całą sytuację z dystansu. To, że główni udziałowcy się wycofali to jedna strona medalu - takie rzeczy się zdarzają i nie oznaczają zawsze najgorszego. Druga strona jest taka, że wyjście IZNSu w tym wypadku jest bardzo znaczące bo panowie siedzą biurko w biurko, mając siedziby w tym samym miejscu na bieżąco są z każdą informacją i każdym możliwym scenariuszem. Promet nie byłby pierwszą firmą dogadującą się z bankami, mógłby pójść na układ z dowolnym wierzycielem, łącznie z urzędem - tak by zwolnić przynajmniej część pieniędzy. Mógłby przy tak niskim kursie skupić swoje akcje "w celu przekazania ich przyszłym inwestorom itp." a sprzedać je przy wyższej cenie, co jest całkiem prawdopodobną sytuacją w momencie przekazania choćby namiastki dobrej informacji, przesuwając zysk na poczet zobowiązań - nawet wychodząc z długami na zero. To tylko hipotezy, mniej lub bardziej realne. Tyle, że tu nie dzieje się nic - nie dlatego, że nie ma możliwości ale dlatego, że jest to najwidoczniej czyjaś intencja. Bo na zgliszczach starego można postawić nowe - już bez długów i z czystym kontem przy dalszej zabawie.
Możesz mieć dużo racji. Nie wiem dlaczego nie ma żadnych informacji ale sądzę, że brak informacji to dobra informacja.
Kurs dawno poszedłby w górę jakby nawet spekuła się zainteresowała ale teraz pewnie siedzą na IWSA, AAE, czy też IZN.
Dobre czasy na PMT wrócą tylko trzeba cierpliwości. Jeśli będziecie słuchać naganiaczy typu: US siadł na konto, trup itd to oddacie za darmochę ze stratą i po wzroście będziecie płakać. Zastanówcie i nie oddajcie akcji nisko.
Pozdro
na złodzieji nic nie poradzisz pti,izns to szulernia ,a prezes szkoda gadac sam działa na szkodę akcjonariuszy ,dostałem wypis z knf ,celowo ukartowana zagrywka tylko my nic nie wiedzieliśmy ,dla inwestorów nic nie zostanie ,dobrze ze urzad skarbowy zablokował konta bo tak nic by nie dostali ,proponuję zajecie konta prezesowi to odrazu ,będzie wiedział gdzie są pieniądze ukradzione ze spólki ,zeby zarzad do tego dopuscił to działał na szkodę spólki,pieniądze są w szwajcari na kontach i cul im zrobicie.