Dnia 2011-07-22 o godz. 19:14 ~adam napisał(a):
> kiedy wkoncu skoncza sie te spadki?
Posiadam spory pakiecik akcji Teliani i jestem spokojny. Kurs odbije niebawem calklem pokaznie. Najgorszym byloby teraz sprzedawac. W pierwszej kolejnosci traca niecierpliwi. Oczywiscie nie jestem wrozbita, lecz kazdy inwestor powinien byc przekonany do swojej oceny i decyzji. Byl moment rozpoczecia spadkow gdy pisalem ze uwazam ze spadki beda i byly .... Wielu mi wowczas nie dawalo wiary. Na teraz moja ocena jest taka iz nalezy spokojnie czekac - kurs wroci do trendu wzrostowego - jestem co do tego spokojny. Rozumiem ze wielu oddaje papier obecnie po niskich cenach, ja obecnie z wolnych srodkow jeszcze dokupuje, bo wierze w ten walor. Jak bedzie to przyszlosc pokaze. Ponizej 2.5 pln nie zamierzam oddawac. Pozdrawiam i zycze dobrych decyzji.
Wystarczyło wysypać akcji za kilkanaście tys aby zbić cenę o prawie o 8%. Nie trzeba byłoby dużo więcej włożyć zbierając po prawej aby tę cenę podbić podobnie do góry. Jak na razie jest za mało zleceń kupna, bo te po kilkaset sztuk nie tworzą oporu przed spadkiem, dlatego tym, którym zależy na zbiciu ceny, łatwo to przychodzi niewielkim kosztem.
KTOŚ EWIDENTNIE GRA NA SPADEK/ ALE PRZY TYM KURSIE WIELE NIE ZBIERZE. MYŚLĘ / ŻE TERAZ BĘDZIE KONSOLIDACJA I ZBIERANIE W CENACH - 1.25 DO 1.40 ALE POTEM NASTĄPI WYBICIE POD POŁĄCZENIE Z TELLIANI GRUZJA . JESZCZE W TYM ROKU 3-4 ZŁ.