Witam
Jestem na "papierku" od samego początku . Byłem na prezentacji Spółki w Katowicach i wszedłem w emisje, którą przeprowadzał Profescapital . Teraz pozostaje mi tylko naganiać na spadki :-) , bo cena ostatnimi dnami była bajka . Obawiam się , że już takiej nie zobaczymy , a jeśli tak to pozostaje trzymać gotówkę i kupować. Jeśli spółka wykona plan , który sobie założyła to jest warta kilka złotych , a nie te grosze po których się sprzedała . Jeszcze tu , do Szanownych inwestorów będę wpadał kilkakrotnie , po raz drugi pozwolę sobie zawitać przy 2 zł. Pozdrawiam
Badbed ja jestem na spółce od pierwszego dnia i sukcesywnie zwiększam zaangażowanie . Zaglądaj częściej , im więcej głów tym większa wiedza i łatwiej podejmować decyzje i wyciągać słuszne wnioski . Też wierzę że będzie to dobra i owocna inwestycja .
Oki . Już ciekawi mnie bardzo ,jak spółka się sprzeda na jesień? . No cóż , cały czas pozostaje jeszcze kwestia " szerokiego " , miejmy nadzieje że jakiś czas jeszcze wytrzyma . Pozdrawiam
Jestem na akcjach od początku. Moim zdaniem papier mocno perspektywiczny polecam lekturę Dokumentu informacyjnego. Sporo dokupiłem w przedziale 0,8-0,9 (naprawdę dziwę się ze ktoś wyrzuca takie akcje z 20% stratą w stosunku do oferty, kurde ten ktoś w ogóle nie czytał DI). Biznes fajnie się rozwija, plany na ten rok ambitne, na kolejne jeszcze bardziej, rynek na którym działają jest spory więc mogą je zrealizować. Nie wierzyłbym w te plany ale za spółką stoją osoby które już 20 lat robią w bankowości (np. Janusz Tchórzeski -kto nie wie niech poczyta). Jeśli zrealizują chociaż połowę z tego co mówią to będę zarobiony x6. Co najciekawsze ryzyko pożyczek (czyli tych które nie sciągają) jest na poziomie 8% to rewelacje, muszą mnieć rewelacyjny syytem do zarządzania ryzykiem. Odnośnie sprzedaży na jesieni, to piszą, że jak sprzedaż będzie iść tak jak idzie to będą robić drugą emisję.
p.s. jak opublikują dobre wyniki za II kw i podtrzymają porgnozę 2,1 mln zysku to ja dokupuję To nie jest starup, tylko pożądnie zarządzany biznes
Rozpoczęcie sprzedaży w sieci Kredytum.pl S.A.
Zarząd SMS Kredyt Holding S.A. (dalej "Spółka") informuje, iż z dniem 28 lipca Spółka zależna SMS Kredyt Sp. z o.o. rozpoczęła sprzedaż swoich produktów w sieci Kredytum.pl S.A. Rozpoczęcie sprzedaży jest związane z umową zawartą w dniu 1 lipca 2011 roku (Spółka informowała o umowie w komunikacie 5/2011). Kredytum.pl S.A. tworzy jedną z największych w kraju sieci agentów i agencji kredytowych (ponad 2500 agentów i agencji) działających w sektorze pozabankowym. Dla SMS Kredyt sp. z o.o. rozpoczęcie współpracy oznacza zwiększenie liczby punktów sprzedających pożyczki o ponad 500% w stosunku do jej liczby na koniec czerwca 2011r. Rozbudowa sieci sprzedaży ma ułatwić spółce osiągnięcie celu strategicznego jakim jest sprzedaż 17.000 pożyczek miesięcznie na koniec 2013 r. Rozpoczęcie sprzedaży pożyczek w sieci Kredytum.pl jest istotnym krokiem w realizacji tej strategii i oznacza przekroczenie planów powiększenia sieci sprzedaży na ten rok, co będzie miało wpływ na wyniki finansowe Spółki.
Gdyby tak każdy agent jak np mój znajomy , który mnie zachęcił do inwestycji chciał kupić pakiecik akcji jako polisę na przyszłe czasy to zabrakło by akcji . Oj będzie się działo a komunikat bardzo dobry bo tworzy fundamenty pod prognozy , które myślę będą jeszcze przekroczone .
moim zdaniem w tym roku nie przekroczą prognozy bo zwiększona sprzedaż to niestety na początku zwiększone koszty, ale w przyszłym roku prognozę przekroczą :)
My nie budujemy sieci więc kosztów przygotowawczych sprzedaż nie ma wcale . Działa to w ten sposób że sieć Kredytum.p od każdej sprzedanej umowy ma działkę , więc im też zależy aby sprzedać jak najwięcej kredytów .
Proszę zwrócić uwagę na cytat z komunikatu : ------------ Rozpoczęcie sprzedaży pożyczek w sieci Kredytum.pl jest istotnym krokiem w realizacji tej strategii i oznacza przekroczenie planów powiększenia sieci sprzedaży na ten rok, co będzie miało wpływ na wyniki finansowe Spółki -------- Czyli jest możliwość przekroczenia prognoz zaznaczam możliwość !!!!!!!!!!!
Dla SMS Kredyt sp. z o.o. rozpoczęcie współpracy oznacza zwiększenie liczby punktów sprzedających pożyczki o ponad 500% w stosunku do jej liczby na koniec czerwca 2011r. -------------------------- Czyli drugie półrocze może być hitem dla inwestujących w perłę .
Jak tam Pany samopoczucie ? Ja jak pisałem systematycznie zwiększam zaangażowanie nie chciałbym się przewrócić na tym walorze ale chcę zebrać w średnim terminie xxx xxx akcji .Drugie tyle kwotowo przeznaczę na kupno akcji po kolejnych pozytywnych infach . Zaznaczam pozytywnych . Kasiora czeka na realizację planu , Ech Pany komu udało się zamknąć większość pozycji przed wakacjami . Teraz czuję siłę swojego pieniądza .. Jeżeli ktoś myśli podobnie podejmę kontakt na priv po pokonaniu 1,50 Pozdrawiam .
Wczoraj nikt nie oddał ani jednej akcji , czy dzisiaj my akcjonariusze wykażemy się zdyscyplinowaniem i świadomością przyszłej wartości spółki . Przypominam że po zmianie sentymentu na giełdach kurs skoczy gwałtownie do góry .
Są już wyniki moim zdaniem optymistyczne!!. podtrzymali prognozę, co w połączeniu z podpisana umową z kredytum (miesiąc temu) dobrze wróży wynikom za III kwartał. W zeszłym roku mieli 20 tys zysk w II kw. a w całym roku prawie 600 tys. (więc kluczowy jest III i IV kw., co zresztą napisali). W tym roku mają ponad 100 tys zysk więc prognoza realna (przypomnę ponad 2,1 mln zysku) więc jak to zrealizują to wartość moich papierów będzie x2 lub x3
Prognozy stają się realne . Końcówka roku może być rajdem na akcjach . Raport EBI
typ raportu Raport bieżący
numer 11/2011
data dodania 2011-08-22 10:13:43
spółka SMS KREDYT HOLDING SPÓŁKA AKCYJNA
Osiągnięcie rekordowego poziomu sprzedaży
Zarząd SMS Kredyt Holding S.A. informuje, iż w dniu 19 sierpnia 2011 roku Spółka zależna SMS Kredyt Sp. z o.o. pierwszy raz w historii swojej działalności udzieliła pożyczek za kwotę ponad 1 mln PLN. W okresie od 01.08.2011 do 19.08.2011 Spółka zależna udzieliła pożyczek na łączną kwotę wynoszącą 1,013 miliona PLN. Zarząd SMS Kredyt Holding spodziewa się, iż Spółka zależna w miesiącu sierpniu udzieli pożyczek za kwotę 1,5 miliona PLN co stanowi ponad 50% wzrost w stosunku do miesiąca lipca 2011r oraz 223% sprzedaży z sierpnia 2010r. Zarząd Emitenta spodziewa się dalszych wzrostów sprzedaży w najbliższych miesiącach, co jest zgodne z realizacją przyjętej strategii oraz umożliwi wykonanie prognoz finansowych.
Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu “Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
Osiągnięcie rekordowego poziomu sprzedaży
Zarząd SMS Kredyt Holding S.A. informuje, iż w dniu 19 sierpnia 2011 roku Spółka zależna SMS Kredyt Sp. z o.o. pierwszy raz w historii swojej działalności udzieliła pożyczek za kwotę ponad 1 mln PLN. W okresie od 01.08.2011 do 19.08.2011 Spółka zależna udzieliła pożyczek na łączną kwotę wynoszącą 1,013 miliona PLN. Zarząd SMS Kredyt Holding spodziewa się, iż Spółka zależna w miesiącu sierpniu udzieli pożyczek za kwotę 1,5 miliona PLN co stanowi ponad 50% wzrost w stosunku do miesiąca lipca 2011r oraz 223% sprzedaży z sierpnia 2010r. Zarząd Emitenta spodziewa się dalszych wzrostów sprzedaży w najbliższych miesiącach, co jest zgodne z realizacją przyjętej strategii oraz umożliwi wykonanie prognoz finansowych.
Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu “Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
Widać wyraźnie ze spółka będzie zarabiać dobre pieniądze, teraz nie czytają o spółce, ale za 5-6 mc będą pisać jakie to super i tanie akcje a one będę już po 2 zł :) :)
Kolejna umowa tego się nie spodziewałem (miłe zaskoczenie) ciekawe jak będzie wyglądać prognoza na przyszły rok.
Podpisanie znaczącej umowy
Zarząd SMS Kredyt Holding S.A. (dalej "Spółka") informuje, iż w dniu wczorajszym powziął informacje o podpisaniu z dniem 8 września 2011 roku umowy agencyjnej między spółką zależną SMS Kredyt Sp. z o.o., a firmą Fines Sp. z o.o.
Fines Sp. z o.o. jest niezależnym operatorem bankowym współpracującym z 1.500 agencji kredytowych na terenie całego kraju oraz kluczowymi bankami i instytucjami finansowymi w kraju. Obecnie Fines jest liderem rynku pośrednictwa kredytowego w kanale agencyjnym, wdrażając nowe standardy jakości w sprzedaży produktów finansowych, w szczególności pożyczek gotówkowych i konsolidacyjnych w oparciu o wszechstronną platformę informatyczną.
Nawiązanie współpracy z Fines Sp. z o.o. jest elementem realizacji strategii rozwoju Grupy SMS Kredyt. Strategia zakładała rozwój kanału dystrybucji poprzez pozyskiwanie agentów i agencji. Zarząd SMS Kredyt Holding S.A. jest przekonany, iż Fines Sp. z o.o. dzięki swemu doświadczeniu, pozycji rynkowej, infrastrukturze informatycznej oraz dużej sieci współpracujących agencji jest idealnym partnerem do rozwoju sprzedaży. Dla SMS Kredyt podpisanie umowy oznacza istotne zwiększenie dostępności produktów SMS Kredyt w sieci agencyjnej, a tym samym możliwość dotarcia do szerszej rzeszy klientów. Spółka planuje dalsze pozyskiwanie agentów i agencji do współpracy.
Czyli mamy łącznie : Kredytum.pl S.A. tworzy jedną z największych w kraju sieci agentów i agencji kredytowych (ponad 2500 agentów i agencji) -------------------------- Fines Sp. z o.o. jest niezależnym operatorem bankowym współpracującym z 1.500 agencji kredytowych na terenie całego kraju oraz kluczowymi bankami i instytucjami finansowymi w kraju. -------TE DWIE UMOWY DAJĄ 4000 AGENTÓW I AGENCJI .A przypomnę że : . Strategia zakładała rozwój kanału dystrybucji poprzez pozyskiwanie agentów i agencji. Celem Spółki było pozyskanie 2000 agentów, agencji do 2013 roku.CZYLI NA JUŻ MAMY 200 % PLANU .
Spółka ostro się rozwija , oto następny komunikat . Raport EBI
typ raportu Raport bieżący
numer 16/2011
data dodania 2011-09-27 11:26:08
spółka SMS KREDYT HOLDING SPÓŁKA AKCYJNA
Rozpoczęcie sprzedaży w sieci Money House Sp. z o.o.
Zarząd SMS Kredyt Holding S.A. (dalej "Spółka") informuje, iż z dniem 26 września Spółka zależna SMS Kredyt Sp. z o.o. rozpoczęła sprzedaż swoich produktów w sieci Money House Sp. z o.o. Money House Sp. z o.o. tworzy sieć agentów i agencji kredytowych działających w sektorze bankowym oraz pozabankowym (500 agentów i agencji). SMS Kredyt Sp. z o.o. oraz Money House Sp. z o.o. wspólnie wprowadzają na rynek produkt pod nową marką. Produkt będzie oferowany wyłącznie za pośrednictwem Money House Sp. z o.o. Jednym z elementów strategii rozwoju SMS Kredyt Sp. z o.o. jest dostarczanie sieciom dystrybucji produktów finansowych i umożliwienie ich sprzedaży pod markami własnymi tychże sieci. Rozpoczęcie współpracy z Money House Sp. z o.o. jest potwierdzeniem realizacji tych planów.
Rozpoczęcie sprzedaży w sieci Fines Sp. z o.o.
Zarząd SMS Kredyt Holding S.A. (dalej "Spółka") informuje, iż z dniem 13 października 2011 r. Spółka zależna SMS Kredyt Sp. z o.o. rozpoczęła sprzedaż swoich produktów w sieci Fines Sp. z o.o. (o podpisanej umowie Emitent informował w raporcie bieżącym nr. 15/2011)
Fines Sp. z o.o. jest niezależnym operatorem bankowym współpracującym z 1.500 agencji kredytowych na terenie całego kraju oraz kluczowymi bankami i instytucjami finansowymi w kraju. Obecnie Fines jest liderem rynku pośrednictwa kredytowego w kanale agencyjnym, wdrażając nowe standardy jakości w sprzedaży produktów finansowych, w szczególności pożyczek gotówkowych i konsolidacyjnych w oparciu o wszechstronną platformę informatyczną.
Nawiązanie współpracy z Fines Sp. z o.o. jest elementem realizacji strategii rozwoju Grupy SMS Kredyt. Strategia zakłada rozwój kanału dystrybucji poprzez pozyskiwanie agentów i agencji. Zarząd SMS Kredyt Holding S.A. jest przekonany, iż Fines Sp. z o.o. dzięki swemu doświadczeniu, pozycji rynkowej, infrastrukturze informatycznej oraz dużej sieci współpracujących agencji jest idealnym partnerem do rozwoju sprzedaży. Dla SMS Kredyt podpisanie umowy oznacza istotne zwiększenie dostępności produktów SMS Kredyt w sieci agencyjnej, a tym samym możliwość dotarcia do szerszej rzeszy klientów. Spółka planuje dalsze pozyskiwanie agentów i agencji do współpracy.
To jest duży krok do przodu , który się przełoży na przyszłe wyniki finansowe spółki . Nastąpi to już w raporcie za pierwszy kwartał 2012r . SMSKREDYT RB 0001/2012 Rozpoczęcie sprzedaży w sieci General Finance Sp. z o.o.
Treść raportu pod adresem :
http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=25829&id_tr=1
sieć 760 placówek kredytowych ładnie wygląda i może się przełożyć na ładny wzrost przychodów .
Dzisiaj widziałem raport marki (podobnej spółki) oto wnioski:
coś u nich nie tak nie liczą na bieżąco ryzyka, sprzedali za 50% wartości niespłacone pożyczki, które są przeterminowane 2 lata! Po pierwsze 50% wartości, coś nie za dużo jak na takie pożyczki rynkowo płaci się 10%. Po drugie w wynikach nie ma ujętych kosztów ryzyka za 2 ostanie lata, a to patrząc historycznie na wartość przychodów 3-4 mln zł strat. Śledzę tą spółkę oraz sms kredyt i naszczęsciesms wychodzi zdecydowanie lepiej, ponieważ co kwartał rozlicza ryzyko i faktycznie wiem ile zarabia (i niestety zarabia lepiej oraz ma lepsze prognozy na 2012).
Witam
Z uwagi , iż wspomniałem o pojawieniu się na wątku przy osiągniętym poziomie 2 zł, jestem ;-). Niestety , ale tak jak wspominałem , "szeroki " dopiero teraz pozwolił na osiągnięcie takich pułapów , a dokładnie 27 i 28 luty. Odnośnie jak to nazwałem " sprzedaż spółki " miała zostać przeprowadzona jesienna emisja akcji , lecz z uwagi na panujące wtedy warunki nie doszła ona do skutku . Myślę , że zostanie ona przeprowadzona w tym półroczu , ale oczywiście to jest moje zdanie jeśli ktoś ma inne niech się nim podzieli , chętnie poczytam. Oczywiście cena emisji będzie odbiegać od emisyjnej z zeszłego roku , w danej chwili myślę ,że będzie to poziom ok 1,5 zł, ale cena aktualna akcji jeszcze może ulec zmianie , co diametralnie zmienia postać rzeczy. Myślę ,że niebawem cena ulegnie zmianie , dlatego kolejny post przy 3 zł.
Co do emisji z wypowiedzi prasowych PREZESA wiemy że przełom roku wchodzi w gre . Czekam na czat z p. Marcinem Tokarkiem który ma być niebawem . Dużo pytań do zadania a przede wszystkim potwierdzenia słuszności kierunku rozwoju i nowe plany .
Emisja według słów Prezesa jest uzależniona od warunków rynkowych , czyli nie musi jej być jeżeli arunki nie będą korzystne . Ja rozumiem że kurs musi być znacznie wyżej . -------------Czy firma planuje nową emisję akcji, czy cały rozwój planuje oprzeć na finansowaniu dłużnym?
Marcin_Tokarek: Kolejną emisję planujemy przeprowadzić w połowie 2012 r. Oczywiście to, czy emisja dojdzie do skutku, jest uzależnione od ogólnej sytuacji na rynku finansowym. Obecnie planujemy pozyskiwanie środków z emisji obligacji.
Czy kolega Badbed zapomniał o swojej obietnicy czy nie ślidziłkursu bo nie spodziewał się że będzie tak silne parcie na spółkę o tak silnych fundamentach .