No ładnie sobie utyskujecie. To jeszcze ja do was dołączam ze średnią 3,32 PLN, absurdalną jak na obecną wycenę. Tak więc u mnie to chyba dopiero wnuki na zero wychodzić będą, o ile to ścierwo moich wnuków doczeka. Bo kupować to nikt tego nie chce. Trzeba było z honorem (lecz stratą) po 2,30 PLN wychodzić zamiast bredzić o dobrych wynikach, perspektywach itd.
Teraz to już jestem upokorzony. Więc tylko dlatego jeszcze tego nie sprzedałem. Żałuję tylko że tak dużo wsadziłem. A więc i dużo umoczyłem. Dziękować Bogu, że nie mam noża w tej chwili na gardle. Ale małżonce już o tym nie powiedziałem. Zwyczajnie mi wstyd.
zastanawiałem się, czy jeszcze na tym siedzisz.
prawdę mówiąc to mnie trochę pocieszyłeś, że nie jestem sam, niestety baranem
a pisałem ci kiedyś ,chyba przy poziomie 2,9,że stratę trzeba ciąć jak jest jeszcze wmiarę niska,taki byłem mądry a sam siedze na 2,7
masakra
życzę
cierpliwości
sprzedaż teraz to chyba błąd
Cierpliwości to ja mam nieprzebrane pokłady. Tyle, że zawsze może się zdarzyć tak, że kasa będzie potrzebna na gwałt, a wtedy kiepsko będzie ze mną i z Wami (Tobą) również, bo zmasakruję kurs jeszcze bardziej, a wtedy.......
Dobrze, że napisałeś chyba. Żeby się przy 1,50 PLN nie okazało, ze dzisiaj jest wyjątkowa promocja. Haha.
Oczywiście żartuję. Nie mam potrzeby sprzedawać, więc nie będę sprzedawał. Czekam na lepsze czasy. Nawet już sie nie denerwuję. Po prostu musi przyjść na PRD koniunktura i ja postanowiłem na nią poczekać. Wyniki i wskaźniki już mnie nie interesują. Nie mają przełożenia na kurs. Trzeba czekać. Fortuna kołem się toczy, ale zapowiadam przy 4 PLN wywalam do 0. Nie będę czekał na 10 PLN, które kiedyś wieszczył Czapajewo. Skromne zyski będą dla mnie satysfakcjonujące.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Szkoda ze Kruty nie wyskoczyleś ze mną - stary wiem co czujesz - kolejna zmiana warty - wcześniej tj 2007 inne niki teraz znowu inne - pewno znowu komus się uda zarobić bo uchwalą skup czy nowy Władek wzrostotworca się trafi a może i wyniki bedą juz przyzwoite a jak wiemy kasy maja troszke na dywidendy.. Ja pamiętam tu gości z 7 PLN na liczniku co dla wnuków trzymają i z ta myśla o nich tą dyszkę umieszcalem na parkiecie :(
W obecnej sytuacji nie ma co myślec o spektakularnych wzrostach. Musi powrócić płynnośc i permanentne obroty powyżej 100 tys. PLN. Wtedy pojedyncze zlecenia nie będą miały wpływu na kurs. Dzisiaj ja sprzedając swój pakiet zapewne sprowadziłbym kurs poniżej 1,60 PLN.
Czekam na te czasy i czekam na 4 PLN. Boję się tylko że te 4 PLN to PRD osiągnie wtedy kiedy inne spółki będą w szczytowych cenach i nie będzie się na co przesiadać. No cóż taki los po złej inwestycji.
Nic tylko siąść i płakać.
Średnią mam trochę niższą niż Ty, ale też niezbyt bogato. I małżonka też się nie dowie.
A pomyśleć, że ustawiłem na celowniku 4,20 i po tyle bym sprzedał. Było bardzo blisko, a teraz zostało mniej niż 50% z tego.
Tez nie planuję sprzedawać i będę trzymał ile się da.
nie moge sie doczekac az spadnie na dno zupelne. Bo potem powinno juz byc tylko lepiej. Teraz ta agonia jest meczaca, trwa i trwa i trwa.
Jest chyba jakis poziom, ktory zrobi sie niebezpieczny dla wspolwlascicieli - dla zarzadu i dla samej wiarygodnosci spolki? Nie chce powiedziec "poziom wstydu" ale tak to zaczyna wyglądać...
ja jestem - ostatnio trochę dobrałem za 1,84 zastanawiam się czy więcej nie dobierać jak będzie spadać i pytanie do jakiego poziomu bo jak 1,8 się nie utrzyma to mamy opór gdzieś w okolicach 1,65, oczywiście średnią mam w plecy, giełdą się bawię od 1993 r.
widzę, że jest to moja inwestycja długoterminowa a to taka, która w krótkim okresie nie wyszła.
Tak na marginesie obecnie kopalnie węgla są wycenione przy P/BV 2,3 a PRD (sektor informatyczny-dystrybucja) 1,0. Ciekawe czyja inwestycja licząc od dnia dzisiejszego będzie lepsza np. za dwa lata?
Pamiętam 2008 r. kupowałem w listopadzie Immoeast po 1,60 zł a w lutym 2009 zjechał on do 0,8 zł i nie było mi wesoło. Za pół roku sprzedałem po około 4 zł za wcześnie ponieważ pod koniec 2009 Immoeast był po około 10 zł.
Myślę, że to jest za duża dynamika na PRD a jak np. w 2014 będziemy mieli następny pewnie korekcyjny szczyt na gpw to w perspektywie np. 2 lat i pod warunkiem poprawy wyników może być od dzisiejszego poziomu kilkaset procent zysku na PRD tylko pytanie od jakiego poziomu ten papier zrobi zwrot na N ? może wy wiecie napiszcze ?
Polecam przyjeżeć się sektorowi informatycznemu w Polsce, a w zasadzie całemu Wig-Info...
... O ile spółki jak KGHM omijać szrokim łukiem to Procad Assecopol uważam za strzał w dziesiątkę. Sygnity omijam, bo spartoli spółkę jak się da...
DO rzeczy. Świetnym wyznacznikiem jest tutaj C/WK. Spółki informatyczne to specyfika. Te spółki nie mogą być tanie, ponieważ mają swoje patenty ich wartością nie są komputery, a to co i jacy ludzie na tych komputerach robią. Liczy się zespół.
Procad idzie w kierunku spółki informatycznej ze spółki handlowej. To dobrze... Ale C/WK mówi nam, że spółka może jeszcze spaść...
Gdyby to była typowa spółka....
Moim zdaniem sektor IT w Polsce jest niedoszacowany.... Assecopol powinno być 8 krotnie droższe, a procad mógłby być wschodzącą gwiazdką..... Zdecydowanie nie jest teraz dobry okres na kupowanie. Mimo, że mam akcje i tracę to osobiście wstrzymuję się przed dobraniem....
Bo ja mogę pisać swoje teorie, ale rynek tego nie potwierdza. Mamy silny trend spadkowy. Mówiłem, że osiągniemy 1,9 i niestety osiągnęliśmy, ale się nie zatrzymaliśmy......