waluty i surowce mogą obecnie w końcu zacząć pomagać spółce, ale nie oszukujmy się do momentu połączenia to zarówno plastek jak i lentex będą się poruszały jak im zagrają... Zresztą widać już że obie spółki chodzą jak marionetki;)
No właśnie widzę że powymieniali się, ciekawe kto to złapał. Kurwa mogliby podać jakąś informację co do połączenia, no sam nie wiem czy chociażby tych negocjacji, czy one są czy ich nie ma z tym curverem a tu kurwa mać cisza jak makiem zasiał:) Wakcje, może na Ukrainie na Krymie siedzą:)
Ja powiem tak, to czy wzrośnie czy spadnie w tym momencie jest nie do przewidzenia. Tutaj drobni nie mają nic do powiedzenia, plastek ma się połączyć z leniem i dopóki to się nie stanie to kurs będzie ustawiany pod dyktando tych którzy mają na spółkę największy wpływ... Tak mi się wydaje. ja już nawet nie ślędzę bardzo tego co się dzieje na tym walorze przez cały dzień, nie ma to najmniejszego sensu:) Pozdrawiam
No to ja słyszałem tylko o splicie na leniu o plastku nic mi nie wiadomo i raczej wątpię aby coś takiego miało miejsce bo już nie ma sensu w obecnej sytuacji,
A jak to sobie wyobrażasz że połączenie w tym przypadku będzie 1:1? Akcje lenia są po 25 złotych a plastka po 12? To dostalibyśmy premię ponad 100%?:) Aż tak dobrze mój drogi to nie będzie:)
Wartośc Lentexu razem z Gamratem ,Novitą i Hygieniką-w części t.j ok 500 mln zł ,a Plast -boxu ok.100.Można więc mówic o wymianie Lentexu 1 do 1 ale po dokonanym wczesniej splicie na Lentexie 1 do 5.O takim parytecie wymiany można myślec i realnie zakładac ,że się spełni.
A to ciekawe, plastek musiałby po 5 złotych chodzić:) już to widzę jak Pawlaki, Moski i spółka idą na taką wymianę. Przy obecnych kursach obu spółek akcjonariusze Plastka za każde 2 akcje swojje spólki dostaną 1 akcję Lenia i tego się trzymajamy.
Sam kupiony Gamrat jest 3-razy większy od Plast -boxu [ 160 ha gruntu przemysłowego +naniesienia ,w tym roku przychód 250 mln zł].Póki co nie jest uwzględniany we wskażnikach Lentexu-a więc nie ma czego się trzymac,za rok bez splitu cena Lentexu śmiało może osiągnąc 75 zł za szt..Trzymając się analogii ,że akcje to cegiełki nie da się zbudowac z dwóch cegieł Plastoxu jednej struktury tej wielkości co Lentex nawet cudotwórcy Moska czy Pawlak.
Trudna dyskusja, nie chce mi się już tłumaczyć jak może wyglądać to połączenie. Przekonasz się niebawem, jeśli nie dojdzie wcześniej do splitu to akcjonariusze plastka dostaną za swoje dwie akcje - 1 akcję lenia i tak to będzie wyglądało. Jeśłi nie kumasz to kombinuj dalej:) Pozdrawiam
Ja rozumiem ,że tak byś chciał ale nie jest to wymiana ekwiwalentna i nikt na to nie pójdzie.To ,że Lentex w swej historii kosztował 3- lata temu 94 zł to nie znaczy ,że był tyle wart i nie ma co odnosic ceny do wartości akcji bo n.p. hutmen powinien kosztowac 30 zł a kosztuje 4,2 zł .Nasza giełda jest specyficzna i dlatego niektórzy zarabiają.
Dobre, Pawlak ze swoim pakietem już ręce zaciska na taki interes;) Przypominam że ostatnio w wywiadzie był za połączeniem Plastka. Zresztą bez potrzeby wdaję się w tą dyskusję . Pozdrawiam
Pawlak może kupowac Lentex przed wymianą ,aby zapewnic sobie pakiet kontrolny ,a w tej sytuacji dobrze wie ,że wartośc jego 10% pakietu Plast-boxu może jest równa 2% Lentexu i musi znac wszystkich pozostałych ,którzy potrafią liczyc i są w podobnej sytuacji.
Pawlak to nie za bardzo ma chyba możliwości aby mieć pakiet kontrolny lentexu:) W grudniu kupował plastka a już wtedy wszyscy wiedzili jakie plany ma Moska
Z takim pakietem jaki ty posiadasz zapewne to tak- musisz dostosować się do tego co zrobi taki Pawlak chociażby:) Bo powiem brzydko że gówno masz do powiedzenia a te twoje teorie dotyczące sposobu połączenia są tandetne...