co tam sie dzieje, jedni chca emisję inni nie chcą. wieć w czym problem zeby zebrac z rynku(bo ff 44%) wiec duzy sporo akcji i przeglosowac co sie chce.
Midston sie kłuci niech zrobi wezwanie na akcje i zadzi , Perła chce czego innego , niech kupi na rynku w pizd... akcji i ma załatwione, problemem jest tutaj ze kazdy chce czego innego, a jak wielu chce tych akcji to powinni zbierac akcje z rynku a kurs powinien rosnac a tutaj co urosnie to spadnie.
wiec o co tutaj chodzi, bo jqk widac nie koniecznie o kase, bo nie zalezy im na wzroscie cen akcji, nie zalezy na zgodnych, prowadzacych do poprawy kondycji polki decyzji, wiec kur... o cooooo
co TY pitolisz, my tu siedzimy od 0.50 groszy, przynajmniej ja zbieralem od tego pułapu
a piszesz ze nie chca zeby roslo, gdzie wtedy byles, widac ze dopiero nabyles bezcenny walor .....?
co nie znaczy ze akcje sa drogie , bo dalej sa niedowartosciowane /////
nastepnie byl zjazd i 3 m-ce konsolidacja przed nami duzo waznych wydarzen
a co za tym idzie pociag ruszy na polnoc ...............
ale co ja pitole nie twierdzę, że akcje są drogie czy tanie, tylko pytam o sytuacje w spółce, która jest wyjątkowo skąplikowana, inna kwestia ceny, walor kupilem po 1 zł
taka sytuacja jest od kilku lat ze sie kluca ....,
a jak nie wiadomo co chodzi to chodzi o kase a przede wszystkim prawo głosu ...
ale to nie bedzie trwalo wiecznie, spolka wyszla na prosta i bedzie jeszcze lepiej
14.07 sad wyda decyzje ponoc ma byc ostateczna, wiec moze w koncu sie dogadaja....
jestes tutaj dużo dłużej i wiesz dużo więcej o spółce niż ja, powiedz jaki werdykt sądu będzie lepszy dla akcjonariuszy i lepiej wpłynie na wycenę akcji, dziękuję
wedlug mnie lepszy by byl ze midston nie ma prawa glosu,
wowczas nie bedzie mial wyjscia i w koncu sie dogadaja
a to juz byl by sukces.... drugie wyjscie jezeli nie to zacznie zbierac z rynku aby
nie utracic wiekszosci po emisji bez pp dla rubiconu celem znalezienia inwestora branzowego ....
natomiast jezeli sie okaze ze ma prawo glosu to juz zapewne postawi swoje warunki
i bedzie sie domagal emisji z pp a wtedy to sie przeciagnie bo przeprowadzenie emisji
z pp moze potrwac nieco dluzej ...
rozumiem, a uczciwie pisząc , jakie są podstawy prawne zeby uniwaznić głosy z posiadanych akcji, na walnym??? przeciez oni maja akcje i maja prawo głosu, to jak mozna je unieważńić???
bo faktycznie spólka mam dobry okres przed sobą i wrpadzie wzrosla jak piszecie z 50gr na 1 zł, ale stac ją na duzo wiecej złasza wtedu gdy wigi ida na szczyty
możłiwe ze skup trwa bo obroty okrsowo sa duze choc na razie sie nikt nie ujawnia
tak prawdę powiedziawszy przegrana Midsona może spowodować iż będzie chciał się pozbyć akcji z których nie ma prawa głosu.
jeśli to uczyni na giełdzie to kiepsko widzę kurs, jeśli sprzeda poza rynkiem to trudno powiedzieć co będzie z kursem.
zjeść cukierek i mieć cukierek?
Midson jest postrzegany jako wróg obecnego zarządu który jednak ma najwięcej akcji.
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę, po sprzedaży 100 baniek poszło na skup zamiast na inwestycje, teraz ci sami ludzie krzyczą o emisjach?!
Wszystkie te zagrywki są kosztowne i to za pieniądze spółki.
Czas leci jest dobra koniunktura która tylko częściowo przekłada się na kurs akcji, to wkurza i ....
niech się w końcu coś wyjaśni .....
jeżeli sąd uzna że midston ma prawo głosu to niech zrobia emisje z pp i wtedy kurs skoczy do góry i wszyscy zarobimy, bo kurs już powinien oscylowac w granicach 1,8-2,2zł przy takiej koniunkturze na rynku skrobi. może faktycznie będzie wezwanie i robia zamieszanie aby cena była jak najnizsza?
" tak prawdę powiedziawszy przegrana Midsona może spowodować iż będzie chciał się pozbyć akcji z których nie ma prawa głosu. "
co Ty człowieku bredzisz !!!! pusci w rynek po 0,97 przy wk 1.02 he
taki pakiet pusci w rynek he, he
wiesz ile by mu to zajelo czasu, nawet jak by to sie robi pompe kursu do gory
i wowczas sie ubiera ......
midston nie ma zamiaru wyjsc ze spolki tak przynajmniej powtarzal w prasie
a nawet gdyby to nie sadze aby to zrobil po tak smiesznie niskiej cenie
koniec kropka.
Jest bardzo proste wytłumaczenie tego, co dzieje się w Pepeesie i pisałem to tu juz nie raz. Zobaczcie jak działa Gierowski. Pepees - świetna spółka, ale wenętrzne kłótnie ograniczają jej rozwój, a powodem kłotni jest cypryski Midston za którym stoi Gierowski. Perła - dokładnie takie same cyrki, z powodu których Browary nawet jak maja szansę na rozwój to nie mogą jej wykorzystać, a powodem wszystkiego jest Marconia z Cypru za którą stoi Gierowski. facet mysli, że można prowadzić biznes rodem z Rosji, czy Ukrainy i gdzie się nie dotknie to spółka nawet jak jest świetna to ledwo zipie.