• PEPEES----zamieszanie Autor: ~misio [89.191.152.*]
    co tam sie dzieje, jedni chca emisję inni nie chcą. wieć w czym problem zeby zebrac z rynku(bo ff 44%) wiec duzy sporo akcji i przeglosowac co sie chce.
    Midston sie kłuci niech zrobi wezwanie na akcje i zadzi , Perła chce czego innego , niech kupi na rynku w pizd... akcji i ma załatwione, problemem jest tutaj ze kazdy chce czego innego, a jak wielu chce tych akcji to powinni zbierac akcje z rynku a kurs powinien rosnac a tutaj co urosnie to spadnie.

wiec o co tutaj chodzi, bo jqk widac nie koniecznie o kase, bo nie zalezy im na wzroscie cen akcji, nie zalezy na zgodnych, prowadzacych do poprawy kondycji polki decyzji, wiec kur... o cooooo

ktos moze to logicznie wylumaczyc
  • Re: PEPEES----zamieszanie Autor: ~mm [213.172.178.*]
    skorzystaj najpierw z autokorekty bo nikt nie będzie traktował poważnie tego co piszesz.
  • Re: PEPEES----zamieszanie Autor: ~miso [89.191.152.*]
    przepraszam za błędy, za szybko i za ciemno, mam nadzieję, ze sedno sprawy jest do odczytania
  • Re: PEPEES----zamieszanie Autor: ~Grandt [194.126.238.*]
    co TY pitolisz, my tu siedzimy od 0.50 groszy, przynajmniej ja zbieralem od tego pułapu
    a piszesz ze nie chca zeby roslo, gdzie wtedy byles, widac ze dopiero nabyles bezcenny walor .....?
    co nie znaczy ze akcje sa drogie , bo dalej sa niedowartosciowane /////
    nastepnie byl zjazd i 3 m-ce konsolidacja przed nami duzo waznych wydarzen
    a co za tym idzie pociag ruszy na polnoc ...............
  • Re: PEPEES----zamieszanie Autor: ~misio [89.191.152.*]
    ale co ja pitole nie twierdzę, że akcje są drogie czy tanie, tylko pytam o sytuacje w spółce, która jest wyjątkowo skąplikowana, inna kwestia ceny, walor kupilem po 1 zł
    taka sytuacja jest od kilku lat ze sie kluca ....,
    a jak nie wiadomo co chodzi to chodzi o kase a przede wszystkim prawo głosu ...

ale to nie bedzie trwalo wiecznie, spolka wyszla na prosta i bedzie jeszcze lepiej
    14.07 sad wyda decyzje ponoc ma byc ostateczna, wiec moze w koncu sie dogadaja....

i na jesieni pojawi sie inwestor branzowy ......

ale wowczas kurs bedzie duzo wyzej ....)
    jestes tutaj dużo dłużej i wiesz dużo więcej o spółce niż ja, powiedz jaki werdykt sądu będzie lepszy dla akcjonariuszy i lepiej wpłynie na wycenę akcji, dziękuję
    wedlug mnie lepszy by byl ze midston nie ma prawa glosu,

wowczas nie bedzie mial wyjscia i w koncu sie dogadaja

a to juz byl by sukces.... drugie wyjscie jezeli nie to zacznie zbierac z rynku aby
    nie utracic wiekszosci po emisji bez pp dla rubiconu celem znalezienia inwestora branzowego ....

natomiast jezeli sie okaze ze ma prawo glosu to juz zapewne postawi swoje warunki
    i bedzie sie domagal emisji z pp a wtedy to sie przeciagnie bo przeprowadzenie emisji
    z pp moze potrwac nieco dluzej ...
    rozumiem, a uczciwie pisząc , jakie są podstawy prawne zeby uniwaznić głosy z posiadanych akcji, na walnym??? przeciez oni maja akcje i maja prawo głosu, to jak mozna je unieważńić???
    bo faktycznie spólka mam dobry okres przed sobą i wrpadzie wzrosla jak piszecie z 50gr na 1 zł, ale stac ją na duzo wiecej złasza wtedu gdy wigi ida na szczyty
    możłiwe ze skup trwa bo obroty okrsowo sa duze choc na razie sie nikt nie ujawnia
  • Re: PEPEES----zamieszanie Autor: ~solo1 [80.240.166.*]
    tak prawdę powiedziawszy przegrana Midsona może spowodować iż będzie chciał się pozbyć akcji z których nie ma prawa głosu.
    jeśli to uczyni na giełdzie to kiepsko widzę kurs, jeśli sprzeda poza rynkiem to trudno powiedzieć co będzie z kursem.
    zjeść cukierek i mieć cukierek?
    Midson jest postrzegany jako wróg obecnego zarządu który jednak ma najwięcej akcji.
    Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę, po sprzedaży 100 baniek poszło na skup zamiast na inwestycje, teraz ci sami ludzie krzyczą o emisjach?!
    Wszystkie te zagrywki są kosztowne i to za pieniądze spółki.
    Czas leci jest dobra koniunktura która tylko częściowo przekłada się na kurs akcji, to wkurza i ....
    niech się w końcu coś wyjaśni .....
  • Re: PEPEES----zamieszanie Autor: ~bert [95.49.113.*]
    jeżeli sąd uzna że midston ma prawo głosu to niech zrobia emisje z pp i wtedy kurs skoczy do góry i wszyscy zarobimy, bo kurs już powinien oscylowac w granicach 1,8-2,2zł przy takiej koniunkturze na rynku skrobi. może faktycznie będzie wezwanie i robia zamieszanie aby cena była jak najnizsza?
    " tak prawdę powiedziawszy przegrana Midsona może spowodować iż będzie chciał się pozbyć akcji z których nie ma prawa głosu. "

co Ty człowieku bredzisz !!!! pusci w rynek po 0,97 przy wk 1.02 he
    taki pakiet pusci w rynek he, he
    wiesz ile by mu to zajelo czasu, nawet jak by to sie robi pompe kursu do gory
    i wowczas sie ubiera ......

midston nie ma zamiaru wyjsc ze spolki tak przynajmniej powtarzal w prasie
    a nawet gdyby to nie sadze aby to zrobil po tak smiesznie niskiej cenie
    koniec kropka.
  • Re: PEPEES----zamieszanie Autor: ~bert [95.49.113.*]
    racja teraz ewentualne wyjście byłoby bez sensu gdy mamy buum na rynku skobi midston pewnie byłby zainteresowany wyjsciem ale po cenie 3-4zł
  • Re: PEPEES----zamieszanie Autor: ~ja [178.36.167.*]
    Jest bardzo proste wytłumaczenie tego, co dzieje się w Pepeesie i pisałem to tu juz nie raz. Zobaczcie jak działa Gierowski. Pepees - świetna spółka, ale wenętrzne kłótnie ograniczają jej rozwój, a powodem kłotni jest cypryski Midston za którym stoi Gierowski. Perła - dokładnie takie same cyrki, z powodu których Browary nawet jak maja szansę na rozwój to nie mogą jej wykorzystać, a powodem wszystkiego jest Marconia z Cypru za którą stoi Gierowski. facet mysli, że można prowadzić biznes rodem z Rosji, czy Ukrainy i gdzie się nie dotknie to spółka nawet jak jest świetna to ledwo zipie.
[x]
PEPEES -0,23% 0,87 2026-05-08 14:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.