Czytam sobie raport roczny tej perły i tam Szanowny Pan Prezes pisze, że (cytuję):
"Prognozowane przychody w 2011 wyniosą nieco ponad 38 mln zł. Prognozowany zysk netto wyniesie ok. 1 mln zł."
No to teraz liczymy kapitalizację: ok. 300 mln akcji razy 30 groszy równa się 100 mln.
Czyli C/Z wynosi równe 100. Słownie: 100.
No więc teraz pytanie do akcjonariuszy:
czy wyście się z ch...jem na łby pozamieniali, żeby kupować tego balona? Przecież to nawet po 3 grosze będzie miało C/Z równy 10, a jest sporo spółek na NC z niższym wskaźnikiem!!!
I jeszcze się gamonie dziwią, że kurs spada... no a co w tym dziwnego, że się urealnia?
Ciekawy to od czego jest taka instytucja jak KNF, która reguluje takie sprawy. To znaczy, że każdy może założyć firmę, wejść na NC i powiększyć jej wartosć 10-krotnie?? Ludzie zostali oszukani przez tą śmieciówkę. Na rynku jest wiele spółek przewartościowanych i jakoś się trzymają swoich zawyżonych poziomów a tutaj ciągle zwała. TO JEST MANIPULACJA!!!
"...I jeszcze się gamonie dziwią, że kurs spada... no a co w tym dziwnego, że się urealnia?"
Ludzi, którzy cały czas słyszą o nowych kontraktach...świetlanej przyszłości spółki nazywa Pan gamoniami ? Proszę darować sobie takie opinie.
W normalnych warunkach cena akcji osiągałaby coraz to wyższe poziomy...a tu wszystko, odkąd pamiętam, zmierzało w odwrotnym kierunku do przewidywanego !
Każde dobre info ze spółki powodowało spadek kursu - chyba niewiele jest takich spółek, które mają tak nietypowe zachowanie.
Zaniżanie kursu jest tutaj ewidentne i każdy średniobystry obserwator może to potwierdzić.
Nawet prezes ( o ile mówił to w dobrej wierze ) był zaskoczony takim obrotem sprawy przy okazji wyrażając obawę, że może to mieć związek z wrogim przejęciem.
Jakie znowu wrogie przejęcie, o czym wy ludzie bredzicie?
Ponad 90% akcji posiada balticon, więc nawet gdyby ktoś skupił cały ff to g.... mógłby sobie przejąć.
Ale już pomijając powyższe to przecież żeby cokolwiek przejąć trzeba by SKUPOWAĆ akcje, a nie je WYWALAĆ!
I doprawdy nie rozumiem na jakiej podstawie twierdzicie, że spółka powinna rosnąć, pokażcie mi drugą spółkę na polskiej giełdzie z C/Z wynoszącym 100.
Ciekawe ile takich jest...
3 grosz tu będzie i to jeszcze w tym roku - wspomnicie moje słowa.
Witam mam tylko jedno pytanie i z gury zaznaczam że mogę się mylić , proszę o odpowiedz . W wolnym obrocie powinno być około 9% akcji - 30.000.000 w dniach 10,11,12-05-2011 ogulny obrót wyniusł 41.326.967 czyli ktos kupywał by natychmiast sprzedać taniej - jeżeli tak - to dla czego tak nie jest codziennie ? dziękuje za odpowiedz zaznaczam to nie złośliwość tylko pytanie.