xawery, ale teraz to pojechałes po chamsku, skoro po informacji o sprzedaży piszesz o upadku.
Dla mnie jestes podstawionym gosciem, kóry ma za zadanie obrzydzic spółke.
Co chwile wstawiasz informacje negatywne jak ta o konkurencyjnej technologii, która ma sie jak pieść do oka do naszej sytuacji.
Byc moze działasz na zlecenie podmiotu skupujacego, o którym mówiono na Walnym?
Gerg daj spokoj, przeciez to samo mozna powiedziec o Tobie, wypisujesz dziwne informacje, ktore nie maja za duzo wspolnego z rzeczywistoscia, nie wiadomo, czy to tylko twoje pobozne zyczenia, wybujała fantazja, czy tez moze prawda, to tylko forum bankiera, forum na ludzi, ktorzy łudzą się, że swoimi wpisami moga zmienic kurs
Czuję się dotknięty insynuacją, że nigdy nic dobrego o Spółce nie powiem ! Jestem zatwardziałym akcjonariuszem Atona, a nie naganiaczem. Siedzę na akcjach, jak kura na jajach. Może jestem nawet frajerem, który nie żeruje gdzie indziej. Jeśli coś piszę, to po to aby podzielić się informacjami, których ktoś inny jeszcze nie podał.
Wypraszam sobie. Kiedyś pisałem bardzo pozytywnie o atonie, a że było to 1,5 roku temu, kiedy jeszcze były wielkie plany to co innego.
Minęło niemal 2 lata i dalej tylko plany. Dlatego nie wiem za co chwalić firmę. Za plany ?
To pierwsze miejsce i to bezdyskusyjnie miałby oil.
Nie kompromituj się więc.
P.S.
Co do Gerga. Pisze gość że jest zawsze merytoryczny. Najzabawniejsze co do tej pory napisał to jak zaczęło lecieć z 6 zł w dół to co chwilę pisał i do tej pory to robi , że "gruby" uśrednia. A ile ...... można uśredniać ? Do 1 zł ? Na czym polega twoja merytoryka ? Na tym, że ma być dobrze ..... kiedyś ? Będą wyniki będzie dobrze, nie będzie wyników, będzie niżej.
wymieniliscie 10 osób zapewne każdy z nas jest "słupem" który ma po 4,99% akcji wiec razem mamy 49%......
a tak poważnie to miałem akcje atona ok.2 lat .....
ile oni już mieli pomysłów:
azbest Francja,
mos Czechy,
lotwa,
Bestmont,
montaż Befama,
aton Skandynawia,
wojsko,
czyszczenie zatoki Mex, USA (co sprzedali na tej licencji), Szwajcaria, Chorwacja
a kto pamieta debiut atona luty 2008, i prognoza 1 mln zysku, wypowiedź prezesa z czerwca 2008r. gdzie miały być jeszcze przekroczone,,,,
te sumiaste wąsy podnosiły sie tworząc literkę "U"
chyba wtedy jeszcze nawet gerga nie było (choć jego pamietam najwcześniej)
chyba jeszcze DEJW, Flugo
OK, ale spójrzcie na to z właściwej perspektywy.
Nie można mięć pretensji do firmy o brak realizacji planów i zamierzeń, bo nie od niej wszystko zależy. Gdyby Aton miał 100% decyzyjności pretensje byłyby uzasadnione, ale tak nie jest, nie było i nie będzie. Myślę nawet, że trudno oszacować w jakim procencie Aton ma wpływ na realizację swoich planów. I to jest jeden z powodów dla którego nikt nie wie (poza Xawerym) jaki będzie kurs akcji.
Do tego dochodzi czynnik, o którym już kiedyś wspominałem na forum (i nie tylko ja). Aton jest nową firmą z nową technologią i konkurencja będzie za wszelką cenę bronić swojej pozycji i dostępu do rynku. Jednym słowem firma nie ma lekko, ma plany, ale i bardzo duże przeszkody w ich realizacji.
Mnie optymizm jeszcze nie opuszcza :)
Od roku . hehe a za rok napiszesz ze dalej usredniasz i masz juz srednią na poziomie 1,5-2 złote, a ze kurs bedzie po zecie to ..... wazne ze srednia nie po 6 zeta tylko 1,5 zeta, no i plany rzecz jasna i technologia, i ....... dopisz coś
Ale co, martwisz się o mnie czy sam chcesz uśrednić ? A może bardziej interesuje cię zarobek od kilkunastu do kilkudziesięciu gr na akcji dziennie, znam takich co z tego całkiem dobrze żyją (pozdrawiam Xawerego i spółkę). Tylko widzisz mnie "łatwa" kasa nie interesuje, pozostawię to tobie i paru innym cwaniaczkom. Ja nie muszę budować dekoracji z papieru, żeby na krótko oszukać widza. I cieszy mnie to, bo mam czas na uczciwą pracę w codziennym życiu i jestem z tego dumny.