• kończy sie fala podaży Autor: ~jacek z Grochowa [89.72.103.*]
    klasyka n-c, przy obecnej korekcie z wielu spolek zeszlo powietrze, ale nadal jest masa balonow. Balticon jest obecnie sredniakiem, nadal drogi i biorac pod uwage nadchodzaca recesje istnieje p-stwo, ze spadnie do nominału i tam sobie pobuja dłuższy czas do poprawy koniunktury. na nc bessa zapukala od podlogi stosunkowo wczesnie, ale spodziewam sie tu korekcyjnego odbicia do 37 gr. i dopiero ponownej fali spadkowej. P-stwo takiego scenariusza oszacowalem na blisko 70 %. Wyznaczam stale czasowe (1-e^-1) dla okresow nie nieskonczonosciowych, ale roku i 2 lat. Poniewaz spolka tyle nie jest notowana musialem to aproksymowac, stad rachunek jst obarczony znacznym uchybem. osobiscie rozpoczalem podbieranie papierow liczac na odbicie. Jesli nie nastapi przy 27 gr należy akcje wyrzucić gdyż będzie to potwierdzeniem jednostajnego trendu spadkowego.
    Zrobiłem wyjątek, gdyz zazwyczaj moje umiejętne inwestowanie polega na skupie w 3-4 transzach w okolicach dołków i trzymanie do punktu przegięcia, a następnie wyrzut w rynek. Tu z uwagi na specyfikę, ustawiłem się sztywno po stronie kupna na 29 gr.
    Pozdr. roztropnych co mam w zwyczaju czynic i polecam ostrożne skubanie z ciasnym S-L czy palcem na enterze
    J.
  • Re: kończy sie fala podaży Autor: ~balticon [82.139.164.*]
    może powiesz, kto stał za rzucaniem 3 milionowych bomb w rynek kupujących gdy poziom był niedawno 60 groli? Od tego właśnie zaczęło się schodzenie do grobu. Prezes nawet wyskrobał wyjaśnienie dotyczące spadku kursu.

Tak więc napisz, czy któryś z wykresów, któraś z analiz zapowiadała taki scenariusz, t.j. sromotną wyrzutkę w głębinę ustawionych na kupnie - wyrzutkę bez opamiętania, dodam.
  • Re: kończy sie fala podaży Autor: ~Fabio Murana [91.224.104.*]
    O ile mogę zrozumieć tych co sprzedają, to co za interes mają kupujący to gówno?
    Skoro brali po0.10 to dlaczego nie walą tego po 0.29? przecież mają zysk, mało im???
  • Re: kończy sie fala podaży Autor: ~Jacek z Grochowa [89.72.103.*]
    Jak dla mnie sprawa oczywista, ze z akcji wychodza Ci ktorzy objeli je po 10gr. Imienni podmioty nie są ważne. Co wiecej nadal im sie to oplaca maja w chwili obecnej ok. 300 % zysku. Jeśli rok czasu wymęczą łapaczy na poziomie konsolidacji 18-22 gr. zbiorą spokojnie połowę tego co średnio wyrzucili po 63 gr. Tak mi wynika z obiczeń, porównując wolumen i bilans skuulowanych obrotow sprzedazy. Co ciekawe wiekszosciowymi udzialowcami zostana, zwiekszy sie z czasem FF, choc jesli dobrze gracz umie grac krotko to nie musi dojsc do publikacji komunikatow i przy nie wiele zmienionej liczbie akcji zarobi na zniżce. Sam gram tak często, ba nawet uwielbiam spadki gdzy zwyczajnie sobie z nimi radzę, a to dzięki mózgowi i silnej woli cierpliwości. 60 gr. za tę spółkę to jakas magia, nie sądzę by odpowiedzialny inwestoor zaczął zbierać tak napompowanego balona. Teraz jest jeszcze drogo, choć bardziej średnio i można coś pomieszać. Należy się nauczyć zasady, że mediana spadków od debiutu na nc po 2 latach to 75-80 % w zależności od spółki, z mediany odcinamy skrajne wybryki. Caly sens kupna na tym rynku to umiejetnosc czekania i gry na znizke :)
    Jeśli koledze powiem, że mam 107 % zysku na PPG, gdzie kurs szura po dnie - kolega powie pewnie - niemożliwe, a moge to dowieźć i mało tego nie był to przypadek tylko świadoma strategia zakopow - odkupienia z wyczekaniem. Na innych spolkach podobnie. Sztuka jest miec zysk, gdy caly index sie obsuwa, a nie liczyc na wzrosty. Nasz kraj wkrótce będzie miał obnizony rating, prawdziwa bessa dopiero nadejdzie, na nc- jest jej piekny poczatek, mimo korekt i na razie braku ostrych spadkow. 40 kilka punktow na indeksie nc w ciagu roku prawie pewne
    Pozdr. J.
  • Re: kończy sie fala podaży Autor: ~Jacek z Grochowa [89.72.103.*]
    przepraszam za pomylke - 200 % zysku, nie 300
  • Re: kończy sie fala podaży Autor: ~motyl [87.205.199.*]
    Ale mina Szkoda slow TO NASZA GIELDA
  • Re: kończy sie fala podaży Autor: ~Grzanka [79.184.152.*]
    Dnia 2011-07-07 o godz. 12:50 ~jacek z Grochowa napisał(a):
    > klasyka n-c, przy obecnej korekcie z wielu spolek zeszlo
    > powietrze, ale nadal jest masa balonow. Balticon jest
    > obecnie sredniakiem, nadal drogi i biorac pod uwage
    > nadchodzaca recesje istnieje p-stwo, ze spadnie do nominału
    > i tam sobie pobuja dłuższy czas do poprawy koniunktury. na
    > nc bessa zapukala od podlogi stosunkowo wczesnie, ale
    > spodziewam sie tu korekcyjnego odbicia do 37 gr. i dopiero
    > ponownej fali spadkowej. P-stwo takiego scenariusza
    > oszacowalem na blisko 70 %. Wyznaczam stale czasowe
    > (1-e^-1) dla okresow nie nieskonczonosciowych, ale roku i 2
    > lat. Poniewaz spolka tyle nie jest notowana musialem to
    > aproksymowac, stad rachunek jst obarczony znacznym uchybem.
    > osobiscie rozpoczalem podbieranie papierow liczac na
    > odbicie. Jesli nie nastapi przy 27 gr należy akcje wyrzucić
    > gdyż będzie to potwierdzeniem jednostajnego trendu
    > spadkowego.
    Zrobiłem wyjątek, gdyz zazwyczaj moje
    > umiejętne inwestowanie polega na skupie w 3-4 transzach w
    > okolicach dołków i trzymanie do punktu przegięcia, a
    > następnie wyrzut w rynek. Tu z uwagi na specyfikę,
    > ustawiłem się sztywno po stronie kupna na 29 gr.
    Pozdr.
    > roztropnych co mam w zwyczaju czynic i polecam ostrożne
    > skubanie z ciasnym S-L czy palcem na enterze
    J.

czyli lecimy na nominał jak rozwaliło 27 groszy?
  • Re: kończy sie fala podaży Autor: ~Fabio Murana [91.224.104.*]
    Coś im to słabo dzisiaj idzie,miałem nadzieję że dziś rozmienią dwudziestkę, może jeszcze..........damy radę!!!!!!!!!!!
  • Re: kończy sie fala podaży Autor: ~bbb [91.149.173.*]
    Nie tak szybko Panowie-musi byc wycisniety kazdy grosz!!!
[x]
BALTICON 0,00% 19,60 2025-11-14 13:51:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.