• ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~frank [82.198.140.*]
    ZM INWEST ZWIEKSZYL ZAANGAZOWANIE!!!!!!!!!
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~TERESA [82.198.140.*]
    dobry ruch niech kupuja
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~burak [82.198.140.*]
    buractwo pan prezes i reszta
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~bob [82.198.140.*]
    zm inwest musi zarobic na tej inwestycji cena min 40pln
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~jolka [178.36.72.*]
    dajcie linka do tej wiadomości
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~daros [89.72.6.*]
    KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 15 / 2011
    Data sporządzenia: 2011-06-30
    Skrócona nazwa emitenta
    ROPCZYCE
    Temat
    Zawiadomienie o nabyciu akcji spółki
    Podstawa prawna
    Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
    Zarząd Zakładów Magnezytowych ROPCZYCE S.A. podaje do publicznej wiadomości, że otrzymał od ZM INVEST S.A. zawiadomienie o następującej treści:

Działając na podstawie art. 69 ust. 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej, Spółka ZM INVEST S.A. z siedzibą w Ropczycach, zawiadamia o nabyciu akcji zwykłych na okaziciela Zakładów Magnezytowych "ROPCZYCE" S.A.

Według ostatnio przekazanego komunikatu, spółka ZM INVEST S.A. posiadała 2.284.298 akcji zwykłych na okaziciela Zakładów Magnezytowych "ROPCZYCE" S.A., które stanowiły 49,59% kapitału zakładowego Spółki i dawały prawo do 2.284.298 głosów na Walnym Zgromadzeniu, co stanowiło 49,59% wszystkich głosów.
    Data i rodzaj zdarzenia powodującego zmianę udziału: zawarcie w dniach 09.06.2011-30.06.2011 r. transakcji nabycia akcji spółki Zakłady Magnezytowe"ROPCZYCE" S.A. na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.
    Liczba akcji przed zmianą udziału: 2.284.298 sztuk akcji, tj. 49,59% w kapitale zakładowym, 2.284.298 głosów na WZA, tj. 49,59% głosów na WZA.
    Liczba akcji po zmianie udziału: 2.304.298 sztuk akcji co daje 50,03.% w kapitale zakładowym, 2.304.298 głosów na WZA co daje 50,03% głosów na WZA.
    ZM INVEST S.A. nie posiada podmiotów zależnych.
    Nie występują osoby o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej.
    Ponadto ZM INVEST S.A. informuje, iż powyższa transakcja ma charakter inwestycji długoterminowej i strategicznej, a także że w okresie 12 miesięcy od daty niniejszego zawiadomienia, zamierza co najmniej utrzymać posiadany obecnie udział kapitałowy w firmie Zakłady Magnezytowe"ROPCZYCE" S.A.. Decyzja w tej sprawie zależeć będzie od sytuacji na rynku kapitałowym a także od zdolności finansowej ZM INVEST S.A.

http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=257568&_DocID=479495&_Site=ESPI&_CheckSum=-1584011016
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~jolka [178.36.72.*]
    dzięki!
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~jolka [178.36.121.*]
    widzę że dobre wiadomości nie są w cenie na tej spółce
    Do czasu jolu, do czasu. Jak kurs w jakims momencie eksploduje to nie będzie to 10-20% zwrotu z inwestycji tylo kilkaset%:))
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~tomaszek [82.198.140.*]
    nie w tym zyciu!!!!!!!!!!
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~szymek [31.63.129.*]
    ale obroty !!! moze invest zwieksza pakiet? bo kto inny by chcial to brac po takiej cenie?
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~olo [178.36.67.*]
    znalazło się kolejnych dwóch "wielkich" znawców .................
    .............którzy pewnie nie maja pojęcia co to jest wartośc księgowa!
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~clif [31.63.143.*]
    obroty mizerne... jak w 2009 przed odpałem;)
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~olo [178.36.83.*]
    cały czas ktoś ktoś obniża kurs..............
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~BOREK [82.198.140.*]
    ZM INWEST NIE MA JUZ GOTOWKI!!!
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~olo [178.36.92.*]
    nawet jeżeli nie ma to co ma to wspólnego z tym że ktoś specjalnie obniza kurs wczoraj 20 szt ustawił na 14,70 dzisiaj na 14,60
    niestety zachowanie na ropkach utwierdza mnie tylko w tym że mam racje o jakości akcjonariatu na tej spółce
    główny akcjonariusz zwiększa zaangażowanie przekraczając 50% a Wy co? a na 14,45 cały czas ktoś ustawia po 100 po co? brak racjonalnego myślenia na tej spółce
    brawo brawo za"madre posuniecia"
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~Qaq [217.117.140.*]
    Sorry, ale jakby akcjonariat myślał logicznie, to nie odpisywałby sam sobie, bo to sprawia wrażenie zupełnej frustracji.
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~olo [95.41.187.*]
    no co Ty poważnie? a zachowanie części ludzi na tej spółce uważasz za normalne? to gratuluje hehe
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~george [83.21.60.*]
    nie możesz zabraniać sprzedaży akcji zawsze znajdzie sie ktoś kto potrzebuje pieniędzy a podaz na tej firmie jest bardzo mała. Problemem jest tu prawie zupełny brak popytu więc może zamiast płakać zaczął byś kupowac skoro uważasz że cena jest za niska
    powiem tak jakbym miał kasy jak lodu to kupowałbym cały czas a takk to kupuje na ile mnie stać a kupowałem od poziomy ok 7 zł do ok 16 różnica taka że ja inwestuję długo terminowo ale wkurza mnie jak narzekają a sprzedają wbrew logice!
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~xtx [77.237.3.*]
    Dnia 2011-07-07 o godz. 12:38 ~olo napisał(a):
    > powiem tak jakbym miał kasy jak lodu to kupowałbym cały
    > czas a takk to kupuje na ile mnie stać a kupowałem od
    > poziomy ok 7 zł do ok 16 różnica taka że ja inwestuję długo
    > terminowo ale wkurza mnie jak narzekają a sprzedają wbrew
    > logice!
    Tak jak pisałem wielokrotnie,Ropczyce po wynikach za trzeci kwartał będa wyceniane spokojnie po 30zł,ale to nie koniec jest uchwalona nowa emisja akcji bez prawa poboru i ona dojdzie do skutku ale przy kursie np.50 zł dla przypomnienia z statnich wiadomości perspektywiczny kontrakt z Rosją wysoko marżowy,dalsze zwiększenie staanu posiadania przez ZM.INWEST,TERAZ kurs szoruje po dnie ale powdów tej sytacji nie ma co szukać w samej spólce.Powtarzam 3 kwartał.
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~Qaq [217.117.140.*]
    Olo, chodziło mi właśnie o to, co już napisali ludzie przede mną. Problemem jest zupełny brak popytu. Zawsze się znajdzie jakaś osoba, która musi sprzedać, albo akurat danego dnia straciła cierpliwość. Zresztą w większości to chyba animator, bo kto kupuje/sprzedaje po 20 akcji? Sam jestem drobnicą, ale nie kupuję akcji po 300 zł. Bez przesady.
    czy ktoś z Was wie dokładnie po co jest animator? czy w jego zadaniem jest obniżanie kursu? jestem bardzo ciekawy
    pozdrawiam
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~Qaq [217.144.220.*]

Teoretycznie, o ile dobrze wiem powinien zwiększać płynność. Np. gdy na takich Ropczycach gdy na k jest powiedzmy 14,20, a na S 14,90, to animator wstawia (powinien) zlecenia k 14,45 i S 14.75, żeby trochę zmniejszyć spread i umożliwić chcącym sprzedać sprzedać nieco drożej a kupującym nabyć trochę taniej.
    Animator działa na podstawie umowy ze spółką.
    Dlaczego na Ropczycach tak beznadziejnie to wygląda, nie mam pojęcia. Może niekorzystnie zawarli umowę a może rzeczywiście chcą trzymać kurs. W końcu podmiot dominujący ostatnio dokupywał, może chce jeszcze za śmieszną cenę?

• Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~clif [31.63.150.*]
    ale zauwaz ze tez nie pozwalaja spasc ponizej 14 zeta....chociaz grube pakiety ktos od jakiegos czasu wywala....tysiace akcji z rak do rak przy sredniej 14-15 zeta....czyli co to moze znaczyc? chca jak najwiecej jeszcze poubierac leszczow?
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~BOLO [82.198.140.*]
    POCIGNELI LADNIE
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~olo [178.36.101.*]
    nio ale dzisiaj znowu to samo czyli zbijanie w dół szkoda slów
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~wk [83.10.9.*]
    ktosik bardzo sprytnie zbiera :)
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~olo [77.112.92.*]
    gdzie ten popyt no i skąd ta mega podaż kto nadal oddaje po tej cenie ?!
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~olo [178.36.117.*]
    no ale dzisiaj to już przesada żeby spadało więcej niż wiele śmieci cały czas szokuje mnie głupota na tej spółce
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~olo [178.36.83.*]
    i co taka cisza
  • Re: ROPCZYCE-ZM INWEST Autor: ~ciekawy [82.198.140.*]
    czy oni maja jaszce gotowke?
[x]
ROPCZYCE -0,84% 23,60 2025-10-10 15:18:04
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.