• bez rewelacji Autor: ~grosik [79.185.239.*]
    Na razie komunikat z rozbudowanej strategii spółki nie wnosi nic nowego czego wcześniej nie było wiadomo. Niby sieć w budowie ale brak informacji o postępach. Ducatto jakie jest to każdy widzi, pilotażowy projekt pewnie wkrótce będzie zamknięty jak się pożądnie za niego nie zabiorą - chociaż mi się wydaje że ta szansa została juz zmarnowana.
    Pewne jest jedno że księgowi z PBS to magicy i ten rok może być zamknięty na plusie a tu już małe coś.
  • Re: bez rewelacji Autor: ~zbiórka:) [89.73.47.*]
    a jak dla mnie wygląda to bardzo dobrze, nieznacznie się uniosłem ostatnimi czasy, ale widać co się dzieje. Powtórka z rozrywki?? wakacje idą:) jak ktoś się interesuje to pamięta summer 2010 na beefsan-ie:)
    Pozdrawiam
  • Re: bez rewelacji Autor: ~grosik [79.185.239.*]
    Nie chciało mi się już pisać ale jak poruszyłeś temat powtórki z rozrywki to wydaje mi się że też może być mała jazda. Jak ktoś już pisał papier sukcesywnie wyleszczony w przedziale 1,20-1,30, łykną każdą ilość tylko Ty odkupisz drożej bo taniej nikt Ci nie sprzeda. Może jakiś rajd bedzie i w tym roku pytanie tylko czy przed czy po PP.
  • Re: bez rewelacji Autor: ~eb [46.112.174.*]
    informacja oczywiscie pozytywna ale ze kursem nic nie zachwialo:((: to szkoda... liczylem na jakis chociaż marny plusik 2 procentowy a tu sie nikt nie zachwycil.... ciesze sie ze cos sie robi w dobrym kierunku i ze pomysly sa... jak tak dalej bedzie to uda sie wskoczyc na czołówkę jeśli chodzi o banki spółdzielcze... jednym slowem powstaje nam drugi getin:) ale szkoda ze tak dlugo na to trzeba czekac bo przeciez jedna placowka to miala juz byc otworzona w katowicach jeszcze w tamtym roku...trzeba zatem dalej być cierpliwym choć nie ukrywam że wakacje 2010 mogłby się powtórzyć jak zobaczyłem co się działo rok temu to az miło było na to patrzeć ..
  • Re: bez rewelacji Autor: ~antoni009 [91.94.251.*]
    przeczytałem strategie , brzmi jak niekończąca się opowieść , niczym z tolkiena.
    nie wątpie , że spółka osiągnie finansową stabilizacje a pewnie sukces w ciągu 3 -7 lat.
    jednak nas chyba interesuje zachowanie kursu w horyzoncie max 1 rok.
    fundamentalnym wydaje się dzień pp czyli 12.08 .
    czy rynek będzie brał udział w nowej emisji? czy też może ma już dość i będzie sprzedawał pp , wyłożenie nowych pieniędzy jest zawsze trudną decyzją , nie wątpie oczywiście , że pbs wyłoży .

np . scenariusz , gdzie nagle przez kilka dni notowań prawa poboru pojawi się podaż kilkunastu milionów pp niepokoi mnie bardzo.
    jakoś pesymizm mnie ogarnął . możę , mam nadzieje ktoś myśli odwrotnie?
  • Re: bez rewelacji Autor: ~marre [85.238.222.*]
    no widzisz... punkt widzenia zalezy od horyzontu przyszlego siedzenia, Ciebie interesuje max 1 rok mnie kilka lat takie jak do tej pory gdy wszedlem w Beefsan a nie ukrywam ze i 7 wytrzymam bo nigdzie mi sie nie spieszy

a czy tak bedzie? wszystko sie moze zmienic... na razie plan mam dlugoterminowy
  • Re: bez rewelacji Autor: ~antoni009 [91.94.251.*]
    ok , przyznaje rację i podziwiam za wytrwałość , ale ja to już za 7 lat mogę korzystać z kwatery w którą dawno już zainwestowałem

ale proszę napisz czy podzielasz moje obawy co do najbliższych miesięcy?
    zawsze jest obawa... i ja nie twierdze ze bedzie pieknie bo tego nie wiem, tylko przypuszczam i roznie moze byc
    to jest gielda i tu zawsze jest ryzyko, mniejsze lub wieksze ale jest... ja staram sie myslec optymistycznie a ze nie chce mi sie latam po spolkach to siedze tutaj na spolce moim zdaniem z potencjalem ponad przecietnym co tez mnie zadowoli ;)
  • Re: bez rewelacji Autor: ~eb [188.33.151.*]
    ja mam wrażenie że ci co bali się praw poboru to uciekli, a ja raczej nie sądze żeby prawa poboru były tutaj jakimś problemem przecież kilkanaście milionów mają pbs sanok i brodnica zatem tych akcji wcale nie ma tak dużo w wolnym obrocie przecież ilości są tak marne w obrocie że czasem nie ma na co patrzeć. a jak się pojawiają duże ilości to zazwyczaj jakieś transakcje umówione - wg mnie ktoś poprostu wchodzi nowy do gry i szykuje się pod pp a ci co mają większe ilości to pewnie trochę sprzedali papieru żeby móc objąć prawa... czas pokaże mamy jeszcze prawie półtoramiesiąca czasu do tych praw a kurs akcji jaki jest taki jest szkoda że obroty mizerne...
  • Re: bez rewelacji Autor: ~eb [31.174.194.*]
    nie ma chetnych do pisania....a ktos sypie i sypie i konca nie widac.... jednak sie mialo nosa i sprzedalo polowe:) dobrze ze nie odkupilem.... ktos z papieru wychodzi i tyle a chetnych nie ma ... a czasy byly takie fajne:) szkoda ze nie wroca....
    wyrzuc to druga polowe i bedziesz mial z banki... po co sie masz meczyc
  • Re: bez rewelacji Autor: ~zbiórka:) [195.210.25.*]
    Ciekawe wypowiedzi pojawiają się na wątku... Nie kieruję się emocjami tylko zdrowym rozsądkiem:) Dołączyłem do Was niecały rok temu i aż miło patrzeć co na Spółce się działo, przeżyłem "białą gwiazdę" na prawie 2PLN i spadek na 1,17:) Jak dla mnie zarówno rozwój jak i ruch są FENOMENALNE.
    Parę dni temu poruszyłem kilku krzykaczy, wybacz marre ot taka ciekawość ilu ich tutaj jeszcze siedzi i ku mojemu zdziwieniu owy marre mało miał wpisów "uspokajaczy";) a to jest jak dla mnie świetny wyznacznik.

Fundamentalnie PBS Finance przypomina nieznacznie wymieniony przez kogoś Getin w mniejszej skali.
    Ducatto - i to jest moja zagwozdka:) Nawet jak portal się nie dźwignie z letargu to i tak nakład na owy nie był duży, utrzymanie serwera, administracja, wykonanie strony itp. to nie kilka mln PLN:)))))

Czytając pewne wypowiedzi widać kto potrafi wyciągać wnioski bądź kto ma z tym "nieznaczny" kłopot.
    Pozdrawiam człowieka (nicka nie pamiętam), który musi wyjść i pisze, że wychodzi czapka z głowy + ukłon :D

Osobiście serce mnie boli bo sprzedałem kilka kilo, firmę trza utrzymać, ale dalej robię wszystko, zeby nie było potrzeby wywalać dalej.

aaaaaj jak się nastrój poprawia przy winku czytając ohy ahy:)

Pozdrawiam wszystkich z naciskiem na marre, sadownika (coś nie widziałem teraz jego wpisów) oraz antonio (czytajcie ze zrozumieniem, rzeczowy nick, niezwykle pomocny w myśleniu)

btw
    Czy wiertło nie był kiedyś akcjonariuszem Spółki? Teraz czytam, że wychodzi wielce rozżalony??? Chyba, ze ktoś sie podszył...

Zbiórka:) - nick zaczerpnąłem z tematu pewnej wiadomości :)))))
    wiertlo nie wiem czy byl ;) co prawda wpisow pare zrobil ale bardziej mi podpada pod podszywanie sie pod "wiertare" tu i tam sie udziela i mniemam ze dalej jest akcjonariuszem, a wiertlo cos tam dla zabawy klepnie przy kiepskich nastrojach... ale juz jutro wychodzi :D jak ma wogole z czym

pozdr
  • Re: bez rewelacji Autor: ~antoni009 [91.94.91.*]
    widze po sesji dzisiejszej , że niektorzy robią skrót z pozycji , ja tez minimalnie to wykonałem , to chyba dobry pomysl , szykuje nam sie kryzys tak myślę ,

te strategie ciągle ogłaszane te same to jakaś dziwna sprawa ,

przy takich cenach to mozna powolutku myslec aby zaczac minimalnie (jak sie bedzie osuwac) zwiekszac pozycje, a nie robic skrot...
    ...ale kazdy robi jak uwaza, a i nie wiem o co Ci chodzi z ta strategia? jaka dziwna sprawa? bo nie widzialem wzmianki jakoby PBS sie wycofywal a wrecz przeciwnie zaciesnia wspolprace a tak wogole niech kazdy sobie przeczyta strategie i sie zastanowi czy warto siedziec....

bo jak czytalem dla niektorych rok na spolce to jak wiecznosc i chcieliby zostac milionerami w miesiac a najlepiej w tydzien :D
    chodzi mi o to , że ona ciągle jest taka sama od ponad roku , a nie ma komunikatów o konkretach , jesteśmy obaj na tym papierze od dawna , ja kupuje od 03 do 1,7 zl , więc powoli się skracam bo coś mi tu się przestaje podobać ,

jesli się okaże że zarząd naprawdę coś ciekawego pokaże to będę kupował dalej , tyle tego mam , że mimo skracania i tak jestem i bede niemały
    przeciez po to jest m.in. ta emisja aby sie cos szybciej zaczelo dziac.... wiec mysle ze zobaczysz jeszcze komunikaty
    to prawda ale to przyszły rok , wtedy spólka dostanie środki , a do tego czasu zawierucha a i tak mało wiadomo jak je wykorzystają , troche śledze finanse publikowane i dochodze do wniosku , ze prezes to jest miesny gość , najchętniej obligi i lokaty ,
    gdyby go zmienić na jakiegoś menago to bym patrzył z optymizmem w przyszłość
    nie tylko on steruje tym grajdolem... przeciez mamy wiekszosciowego GA i to On mysle umiejetnie i spokojnie wprowadza nowa strategie
    marre , mój kolego , wybacz ale chyba z choinki się urwałeś ,

spółka giełdowa prezesem stoi , na co jest wiele przykładów na gpw ,
    historia 19 lat to pokazuje ,
    ten pan nie spelnia kryteriow , co mam więcej napisać?
    ale komus ten Pan odpowiada jak widac... GA nie ma zastrzezen a kasy ma kupe wwalone w spolke, wiec nie wiem co masz do niego
    masz duzy pakiet to na Walne i zgloszenie propozycji odwolania

strategia Ci nie pasuje, prezes tez nie... to opusc spolke bo widze ze sie meczysz tylko i nie masz wiary w to co zainwestowales
  • Re: bez rewelacji Autor: ~grosik [79.185.240.*]
    ale ktoś pięknie upierdziela kurs, pytanie czy wyprzedaje czy ma zamiar dobierać?
  • Re: bez rewelacji Autor: ~antoni009 [91.94.136.*]
    rewelacja to to chyba jest jest średnia ,i jak tu patrzeć w przyszłość?
  • Re: bez rewelacji Autor: ~grek [213.134.180.*]
    a może nie ma już tu przyszłości ...?
  • Re: bez rewelacji Autor: ~zofkol [178.36.31.*]
    Marre , do ilu to moze być nisko, kupilabym w przyslowiowym dolku. Pozdrawiam.
  • Re: bez rewelacji Autor: ~baraka [94.75.121.*]
    0.94
[x]
PBSFINANSE -4,84% 0,59 2025-11-07 15:24:00
2025-09-30
Wyniki finansowe
2025-09-25
Informacja o przetargu
2025-07-14
Obwieszczenie o przetargu.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?