OK, zostawmy rozważania baśniopisarzy. Skoro pod nickiem Zarząd Cerabud rzeczywiście stoi Prezes (musimy przyjąć to założenie) to może na spokojnie zadajmy poważne pytania bez spinania się i wszelkiej dziecinady.
W raporcie z wynikami za I kwartał pojawiła się informcja (zresztą później powielona na forum) że firma planuje uruchomienie kolejnego zakładu. Jak ta sprawa wygląda? Czy sa na to szanse i kiedy mogłoby to zaistnieć? Oraz skąd firma miałaby na taki zakup srodki?
proszę również o informacje jak wygląda produkcja w Faustiance (z tego co pan pisze jest OK) oraz w Rudniakch?
Mam jeszcze inne pytania oraz szereg propozycji, ale to moze później, gdy faktycznie zdoła Pan odpowiedzieć na niniejsze kwestie.
Pozdrawiam
Witam,
Przeczytałem wszystkie Pan pytania obawiam się jednak że odpowiedź na nie wprost tu na forum może stanowić naruszenie przepisów prawa.
Czekam na ogłoszenie raportu rocznego, chciałbym wtedy też napisać komunikat z informacją na temat stanu spółki.
Ale zawsze można do mnie zadzwonić i porozmawiać
Rozumiem, w takim razie dwa pytania.
Kiedy spodziewany jest raport roczny oraz kiedy mozna się z Panem kontaktować telefonicznie?
Może warto przeznaczyć czas na cykliczny kontakt z zainteresowanymi akcjonariuszami?
Na przykład: wtorek/czwartek pomiędzy 16 a 17 (lub pomiędzy 8 a 9 - to tylko przykłady)
Witam,
Proszę dzwonić dziś mam wolniejszy dzień. Nie odbieram gdy jestem na spotkaniu ale jeśli tylko pozostanie nagranie na sekretarce lub otrzymam smsa to oddzwaniam. Dwie osoby z forum dzwoniły do mnie w ostatnich dniach i mimo pozostawienia wiadomości nie oddzwoniłem (miałem po kilkadziesiąt połączeń wiadomość skasowałem i nie jestem w stanie odtworzyć numeru telefonu)- proszę o ponowny kontakt.
Kilka spraw.
Otóż osoba podpisująca się jako "Zarząd Cerabud" to faktycznie prezes Marciniak.
Telefoniczny kontakt z Prezesem giełdowej firmy raczej nalezy do rzadkości, a w tym przypadku jak się okazuje jest jak najbardziej możliwy.
Oczywiście trzeba pamiętać o tym, że pan Marciniak ma więcej zajęc niż tylko Cerabud, więc jeśli nie odbiera telefonu to nie znaczy że firma unika kontaktów z akcjonariuszami...
Rozmawialiśmy kilkadziesiąt minut, głównie o przyszłości firmy. Prezes ma swoje cele, które stara się realizować. Cegielnia Faustianka (jak to było opisane w tym wątku) pracuje pełną parą.
Mam nadzieję, że tym wpisem rozwiałem część Waszych wątpliwości. Tych, którzy mają poważne pytania do prezesa zachęcam do kontaktu telefonicznego z nim osobiście.
(Jeśli to kogokolwiek interesuje - swój pakiet akcji zostawiam licząc że plany prezesa w stosunku do Cerabudu uda się urzeczywistnić - proszę tego nie brać jako naganianie)
Dnia 2011-07-01 o godz. 15:27 ~gandalf napisał(a):
> Niestety muszę być lakoniczny.
W tej sprawie wciąż aktualna
> jest informacja firmy przekazana w jednym z raportów.
> Rozmowy wciąż trwają...
Gandalfie bohaterze tolkena co ty pier..isz jesteś z zarządu czy od panów mitrowskich?
Czy wy naprawdę uważacie że macie na tym forum idiotów. Kiedy będzie raport, kiedy będzie odp. na wcześniej zadane pytania . Jeżeli zbankrutujecie zainwestuje z kumplami w prawników i cytuję "zrobię wam z dupy jesień średniowiecza". Cytat z filmu jakże wymowny .
Ludzie, inwestorzy i Pan Panie Prezesie.Kazdy ponosi ryzyko inwestycji, sa lepsze i beznadziejne spolki....... z nieudacznym zarzadem, ale bardzo spekulacyjne, i chyba na to Panie i Panowie inwestorzy z forum liczyli.... ja sie juz pozbylem , kupilem po 12 , sprzedalem po 9 i mam to gdzies. Odrobie gdzie indziej:)
pozdrawiam,wytralosci :)O
Panie Prezesie,
prosiłbym o napisanie co się dzieje z cegielnią w Chotyłowie?
Czy pracuje, a jeśli tak, to jakiego typu cegły są tam produkowane?
Z poważaniem,
Maciej
Zgadzam się z Panem w zupełności każda inwestycja jest obarczona ryzykiem pod warunkiem że to są moje błędy i mój pech. Ale jeżeli ktoś mnie oszuka będę dochodził swojego. Napisałbym dosadniej ale mecenas , który przygotowuje dla mnie dokumenty zasugerował wstrzemięźliwość . Jeżeli giełda zawiesi notowania Cerabudu dam na każdym dostępnym forum informację która kancelaria przyjmie roszczenie i wystąpimy z pozwem zbiorowym. Jesteście jedyną spółką która nie przestrzega terminów publikacji raportów ( w tak drastyczny sposób) , które jak wszyscy wiemy mają charakter cenotwórczy. Czujecie się tak nietykalni? Prawo jest podobno ślepe. Ludzie zainwestowali bo spółka rokowała. Pokażcie że to nie była ściema. Jeżeli biznes nie idzie , zdarza się, jeżeli jest niefart - zdarza się ale nie róbcie z nas idiotów. Jak będzie trzeba są wśród nas ludzie , którzy zainwestują. Ale traktujcie nas akcjonariuszy poważnie. I mam w dupie że IP się panu nie podoba .