czytając to pismo wiele myśli przechodzi przez mą głowę, jednak nie sądziłem, że rezultat będzie tak straszny!
Po doglębnych analizach tekstu oświadczenia...nie wiem jak to wam powiedzieć moi drodzy...ale muszę
teraz wszystko jest jasne...
jestem zmuszony sprzedać akcje, które mam, gdyż nie do pomyślenia jest, że osobom którym powierzyłem moje zaufania do mnożenia pieniędzy, nie wiedzą że...
Chodzi o to, że nie będą musieli wykupywać swoich akcji od komputronika po 2,86.
A przypominam, że poręczycielem jest w tym przypadku także CCE i jako poręczyciel nie będą musieli też wykupować tych akcji za rok z hakiem.
Powołują się przy tym na decyzję sądową wcześniejszą.
Moim zdaniem szykuje sie sprawa sądowa za rok z hakiem jak zapadnie moment realizacji opcji.
Trudno powiedzieć czy to dobrze dla spółki czy źle. Jest jeden wielki bałagan w relacjach CCE i Komputronika. Obie strony grają na oszukanie przeciwnika ((Komp. gra wekslami, a Paszczaki uchylają się od skutków prawnych oświadczenia woli).
Przyznam że jestem w szoku. Pisałem wielokrotnie że te Paszczaki to niezłe szuje. Ale teraz to pokazali na co ich stać. Dla mnie jasnym jest że to banda gnoi oraz szambo bez dna. Kto pozwala takim ludziom przejmować spółki giełdowe?
Fundamentalną podstawą przejęcia Karena był wypowiedziany zapis. Tak na logikę czy ktokolwiek oddałby firmę giełdową bez korzyści? Paszczaki od początku miały na myśli przekręt i nic więcej. Dlatego również uchylają się od wezwania. W obecnej sytuacji proces będzie się ciągnął przez wiele miesięcy a może i lat. Co z nami będzie? Wiele pytań i żadnych odpowiedzi. Ciekawe co robi i na co czeka KNF?
Zwróćcie uwage, że komunikat ukazał się tylko na stronie CCE.
Nie było oficjalnego komunikatu poprzez ESPI.
Tak samo działo się odnośnie wezwania. Paszczaki informowali o tym , ze niemuszą ogłaszać wezwania tylko w prasie. W oficjalnych komunikatach tweirdzili , że wezwanie będzie miało miejsce.
Jak dla mnie to jest celowe zbujanie kursu.
Może pod wezwanie?? Zeby zebrać akcje od tych co niewytrzymają presji.
Dnia 2011-07-01 o godz. 09:08 ~lol napisał(a):
> Zwróćcie uwage, że komunikat ukazał się tylko na stronie
> CCE.
Nie było oficjalnego komunikatu poprzez ESPI.
Tak
> samo działo się odnośnie wezwania. Paszczaki informowali o
> tym , ze niemuszą ogłaszać wezwania tylko w prasie. W
> oficjalnych komunikatach tweirdzili , że wezwanie będzie
> miało miejsce.
Jak dla mnie to jest celowe zbujanie kursu.
>
Może pod wezwanie?? Zeby zebrać akcje od tych co
> niewytrzymają presji.
Jestem tego samego zdania. I widzę że zaczęli się za to zabierać- myślę że, zrobią podbitkę jakimś nagłym ssaniem lub plotką, później zwalą ponownie i potem wezwanie.
Podejrzewam że jeszcze w Lipcu.
jakie zbieranie oszaleliscie przy takich obrotach to z 10 lat musieliby zbierac zeby to mialo jakis sens zwyczajnie nikt tego nie chce i spada coraz nizej bo tacy jak wy co jakis czas za kilka tysiecy musza sprzedac a odbioru nie ma
Dnia 2011-07-01 o godz. 10:49 ~artudit napisał(a):
> jakie zbieranie oszaleliscie przy takich obrotach to z 10
> lat musieliby zbierac zeby to mialo jakis sens zwyczajnie
> nikt tego nie chce i spada coraz nizej bo tacy jak wy co
> jakis czas za kilka tysiecy musza sprzedac a odbioru nie ma
Zgadza się, obroty nikczemne ale na S stoi trochę i mogą wciągnąć lewą dziurką do 0,55-i nieco wyżej, wtedy zlecą się inni.
Te odstąpienie raczej powinno podziałąń dołująco na kurs Komputronika, a nie CCE.
Tutaj już chyba najgorsze newsy mamy za sobą, bo już gorzej być nie może (no chyba, że ogłoszą upadłość lub likwidację spółki - ale nie mogą tego zrobić bo nie mają prawa głosu z akcji bo nie wywiązali się z wezwania!!!). O CCE tak naprawdę decyduje Komputronik, a ten raczej nie uwali CCE bo przeciez spółka poręcza wykup opcji.
Paszczury zagonili się w ślepy zaułek swoimi kombinacjami i jedyne co mogą zrobić żeby się tego wyplątać to ogłosić wezwanie!!! Pytanie brzmi tylko kiedy?
Nie byłbym taki pewny czy nie wylezie jeszcze jakieś bagno ze strony Paszczaków. W/g mnie osoby przejmujące spółki giełdowe powinny być sprawdzane przez ABW. Ciekawe jak naprawdę jest z tym rzekomym majątkiem Paszczaków czy właściwie tak naprawdę coś mają własnego.
Mówisz i masz. Ogłaszam wezwanie po 21 groszy bo więcej to nie jest warte. A tak na serio to wygląda na to iż Paszczaki chciały szybko wyemitować i opchnąć 950 mln akcji a potem chodu gdzieś do raju. Sprzedając 950 mln akcji po 40 groszy mieliby ok. 140 mln dolarów. .Żyć nie umierać i po co pracować. Te gadki o kopalniach to było tylko ściemnianie i tyle.
ali myslalem ze jestes rozsadniejszy. ...bo raczej wiesz ze sprzedajac chocby kilkaset tysiecy akcji to zjezdzamy na 20 pare groszy .tutaj bez fundamentow, jakis super inf i ostrej roboty prasy i spekuly nie da sie sprzedac kilku milonow akcji bez zjazdu na kilka groszy,to nie kghm czy orlen .nie pisz wiecej glupot.
co wy gamonie mozecie wiedzieć o ilości akcji .w 2008 roku było ok 8,5 mln szt wszystkich z czego 2,5 mln posiadał techmex. a te które są teraz w takiej ilości to nie można ich sprzedać,polrest posiada tylko 6 mln.a jak zdołowali kurs.
a własnie co sie stanie z Techmexem została juz dziura w ziemni po nich czy co ?Jak Paszynscy kupili tego Techmexa to wtopili na nim chyba bo jak upadł to stracili to co za niego zaplacili - PROSBA o łopatologiczne wyjasnienie są tu osoby które mają duze pojecie