Za 800 mln to sobie mogą przejąć przyprawy do zupy kamisa a nie markową fabrykę opon o mocach proukcyjnych blisko 18 mln opon/rocznie. - i kosztach pracy 4-krotnie niższych niż na zachodzie.
Gdyby nie te ich 66% już dawno michelin lub bridgestone wezwał by po cenie równej lub większej niż 130-140 za papier.
To co wyprawia łysy broniąc się rękami i nogami przed wejściem BDO do spółki ŚWIADCZY TYLKO O JEDNYM - zaniżają rentowność ! ! ! - na rynku brakuje opon a gościu sprzedaje opony z rentownością 3,7% netto. - jak on wygląda w oczach mniejszościowych akcjonariuszy - idiota TO co mu najlepiej wychodzi to robienie dobrze - wiadomo komu.
Rentowność netto powinna sięgać co najmniej 8-10% .
i to ma być na pierwszych stronach........................Za 800 mln to sobie mogą przejąć przyprawy do zupy kamisa a nie markową fabrykę opon o mocach proukcyjnych blisko 18 mln opon/rocznie. - i kosztach pracy 4-krotnie niższych niż na zachodzie.
Gdyby nie te ich 66% już dawno michelin lub bridgestone wezwał by po cenie równej lub większej niż 130-140 za papier.
To co wyprawia łysy broniąc się rękami i nogami przed wejściem BDO do spółki ŚWIADCZY TYLKO O JEDNYM - zaniżają rentowność ! ! ! - na rynku brakuje opon a gościu sprzedaje opony z rentownością 3,7% netto. - jak on wygląda w oczach mniejszościowych akcjonariuszy - idiota TO co mu najlepiej wychodzi to robienie dobrze - wiadomo komu.
Rentowność netto powinna sięgać co najmniej 8-10% .
rentowność gdyby nie złodziejski goodyear z usa sięgałaby 30 procent. debica mogłaby to osiągnąć tylko wtedy gdyby kupowała wszystkie komponenty sama. goodyear sprzedaje debicy wszystko po zawyżonych cenach. takie są wstępne wnioski z dokumentacji. udowadnianie w sądzie w usa - 2 lata, potem mogą tak ustawić inwestycje że bedą jechać na stracie i tak się najprawdopodobniej bedą w sądzie bronić:
bo oni inwestuje itd itp... a sprzedawali drożej, bo koszty obsługi, sretetete itd.
jedyne wyjście to umówienie się z pzu jakichś 2 dużych funduszy aby podnieść cenę. szczerze mówiąc nie wiem czy ta firma jest na to na tyle inteligentna, czego nie można powiedzieć o przeciwniku.
bdo jest przegrane,goodyear moze kombinowac w kazdy sposob
pzu nic mu nie udowodni ,to jest nie do wygrania
pzu zapieprzylo sprawwe bdo oraz sprawe kursu .
Tu moze pomoc tylko podbicie kursu przez fundy
inaczej 50 zł a albo nizej .
i nie ma u znaczenia ze to dobra firma ,ze nie ma dlugow ,tu goodyear rozdaje karty
pzu wdupilo oraz drobni po calosci.
a tak między nami debica jest warta minimum 250 zł za papier, pytania:
- po co koszt KNFu w BSP?
- czymu by nie robić większych przekrętów?
- dlaczego PZU nie stać na zatrudnienie pryczka? :)
- czy już się nauczyliście być kapitalistami i czy zaczynacie rozumieć ten wyraz?
ile by byla warta debica to mozemy gdybyc .
wg mnie warta jest tyle na ile ja wycenia rynek a rynek ja wycenia nisko
a bedzie jeszcze nizej o wiele nizej .
ciekawi mnie co teraz zrobi pzu ,z bdo wtopilo ,kurs obnizony na maxa
i za co oni pieniadze dostaja,wrzucili se glaba do rady nadzorczej i gucio moga.
a swoja droga po co bdo,wystarczy zmniejszyc rade nadzorcza i zyski skocza o 50 %
rada nadzorcza zarabia tyle ile cala spolka to jakis obled .
ps)ale waldiemu to nie przeszkadza on ma 100 % zysku na akcjach debicy hehehe
praktycznie jedyne wyjście to popsucie wizerunku firmy goodyear z usa na arenie międzynarodowej i w polsce (co raczej mają w d..ie) przez akcjonariuszy mniejszościowych debicy, i ewentualne wstrzymanie lub zagrożenie wstrzymania produkcji w debicy przez służby skarbowe. to moim zdaniem jedyny sposób aby obecnie zamknąć ten spór.
wtedy zgodzą się i na wezwanie po 200 zł, a pzu z innymi funduszami musiałoby wbrew rynkowy utrzymać cenę akcji powyżej 150 zł. ale zwsze się mogę mylić.....
Bedzie finał juz nie długo ale najpierw trzeba zbić kurs do 45 zł i to jest mi bardzo na rękę,bo plewy trzeba oddzielić od ziarna.Tak jak pisałem mafia nigdy nie odpuszcza doi do konca ma jeszcze czasu sporo. Oszołom musi wszystko wytrzymać taka jest jego rola, tylko wielcy tego swiata rozdają tu karty i kwitują kase.
NIECH CI KTORZY WIESZCZA DALSZE SPADKI SPRZEDADZA SWOJE AKCJE I OCZYSZCZA ATMOSFERE JEZELI TAK ZROBIA ZNACZY ZE WIERZA W TO CO MOWIA I WTEDY SZACUNEK
ZRZEDZENIE JEST DZIECINADA
JEZELI MA BYC WEZWANIE PO 55 TO DLACZEGO SIE NIE UDALO PO 59?
OBECNE SPADKI DZIEJA SIE ZA PRZYZWOLENIEM PZU. WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE,JEZEZLI NOWY SZEF TFI NIE SPRZEDAL SIE.
O TERMINIE WEZWANIA NIE WIE NIKT NAWET MAFIA.
ZA DUZO KASY IDZIE W TE ZABAWE KURSEM, DLUGO TO NIE POTRWA, SWIADCZY O TYM CORAZ WIEKSZY WOLUEN I DYNAMIKA SPADKÓW
TROCHE PRZYPOMINA MI TO CEMENTOWE GORAZDZE I TO CO SIE DZIALO Z KURSEM TEJ SPOLKI.
KAZDY W TEJ DYSKUSJI MA TROCHE RACJI, NAWET OH OH.
POZDRAWIAM
PIOTR
PS. NIE UWAZACIE, ZE WYKRES JEST ZA IDEALNY DO POTWIERDZENIA HIPOTEZ AT?
CO DO WYCENY ZGODA, TYLE WARTY PAPIER NA ILE WYCENIA GO RYNEK. ALE ANALIZA FUNDAMENTALNA, KTOREJ JESTEM ZWOLENNIKIEM WSKAZUJE NA TO ZE AKCJE SA NIEDOWARTOSCIOWANE I TO MOCNO.
PZU REALIZUJE SWOJA STRATEGIE I NIE PODZIELI SIE INFORMACJAMI PRZEDWCZESNIE BR. NIE WIERZE IM JAK PSOM.
wiara to podstawa życia i trzeba wierzyć,tylko nie w cuda.
Dopóki nie będzie info o zmianie rozliczania się firmy i biegłego rewidenta nic sie nie zmieni.
Zanosi sie wezwanie jednak przeciągają sprawę obie strony w czasie to jest kwestia tylko czasu Sad musi jednak wydać postanowienie o BDO w tym albo przyszłym tygodniu a to rozwiązuję sprawę.
Kurs musi spaść do 45zł aby PZU mogło sie pochwalić,ze wywalczyło w wezwaniu 200% tak sie robi to są sprawdzone metody mafii.
Tak jest z naszym Prezydentem tylko czekałem kiedy będą podawane fikcyjne informacje czy nawet ustawy przez jego obóz aby on był innego zdania i nikt nie pomyślał ,ze jest Prezydentem z żyrandola.
Co nie którym tu jest daleko do normalnego myślenia jeszcze.
a czemu ma spasc do 45?
a moze spadnie do 30 ?
a moze do 20
a moze do 50
a moze do 47,50
pieprzenie o basenie ,nie wiesz nic chlopie i tylko zgadujesz i piszesz farmazony,
jakbys popatrzyl na kurs to bys zobaczyl ze pzu wdupilo sprawe bdo ,ale ty zyjesz w innym swiecie ,chwal dalej pzu to wlasnie przez ta firemke takie cyrki sa na debicy .
BDO Sąd powoła nie ma strachu z tym na razie to mają 4 rok z kolei żniwa i trzeba młócić ile się da ja bym tak samo postąpił.
Nie wolno dawać ludziom nie odpowiedzialnym dużo pieniędzy bo można nad nimi stracić ster.
Balcerowicz uczył jak w takich sytuacjach postępować,trzeba tworzyć rezerwy pieniężne na stagnację a nie bimbać w życiu i wierzyć w cuda. Wiecznie taki stan rzeczy na Dębicy nie będzie trwał kiedyś musi być rozstrzygnięcie a przyjdzie taki dzień jeszcze w tym roku.
Szkoda ,ze zablokowali spadek akcji Dębicy dużymi zleceniami kupna powinni zbić jeszcze akcje Dębicy do 45zł to by Tom przy tych wyborach jakie będą w październiku nie kierował się sloganami typu obciach,Rydzyk,kościół,państwo policyjne i psychiatryk Kaczyński haha tylko by wiedział w życiu żeby rano stać to trzeba najpierw jeść haha. i by podejmował właściwą decyzję już. Oj go przewieźli bardzo mocno przez te 4 lata chyba dostał nawet sraczki i ucierpiała nawet jego psychika haha teraz jak będzie podejmował decyzje to ją przemyśli aż 5 razy haha a nie lekkomyślnie.
Niestety to jest rynek i jest dozwolony każdy sposób na zarobek nawet w polityce.
Szanse obu stron są wyrównane teraz idzie walka o tych oszołomów co są wykluczeni z życia publicznego a jest ich przeszło 50%,kto będzie potrafił kupić i zbajerować z tego grona przynajmniej 5% ten wygra te wybory,tu idzie stawka o duże pieniądze przez 4 lata następne.
Nikt nie chce się pozbyć tak łatwo złotej kury.
Dla mnie to jest bez znaczenia kto wygra te wybory ale dla Toma nie haha bo ja sobie świetnie radzę za rządów masonów jak i za rządów państwa policyjnego, czuje się wspaniale na wszystko mnie stać haha.
Ja obstawiam krach na giełdach w tym roku. Dębica może i jest warta 140 zł, ale w czasie wszechobecnego optymizmu na giełdach. Dla mnie jest warta obecnie 55 zł a za rok 30 zł. Do tego czasu radzę trzymać pieniądze w skarpecie (banki będą upadać) lub kupować fizyczne złoto.
Krach to zacznie się na giełdzie w połowie września i będzie trwał do końca października.
Na Dębicy jest zawsze odwrotnie od dekady jak są wzrosty na GPW to Dębica stoi w miejscu a jak GPW spada to Dębica idzie w górę bo surowce tanieją,widzę,że źle się czujesz na rynku jaki by nie rządził rząd,też są tacy ludzie i to sporo ich jest co tak się czują
Teraz na GPW będzie ostra podbitka do góry do końca sierpnia, Wig20 przekroczy 3000tys.pkt. KGHM będzie po250żł a na jesieni spadnie do 120zł
Fakt ze ma czym sypac.
Ale nic nie trwa wiecznie Graf, nawet działalność którą opisujesz.
Odreagowanie bedzie bardzo gwałtowne.
Piotr
Ps. czytajac twoje wypowiedzi odnosze wrażenie, że zywisz podziw i szacunek dla drenażu finansowego Debicy jako koronkowej roboty. Podziwiasz złodziei, chyba że ci za to płacą.
Strasz dalej oh....az sie z......sz
Jak wyjdzie na moje to bedziesz musiał zmienić nick bo wszyscy uznają ze jestes tym co kon pod brzuchem nosi......
Buhahahahahh
No cóż, przynajmniej nie gubię się w życzeniowych spekulacjach ani nie wylewam żadnych żali z powodu spadku kursu akcji. Sprawa drenażu finansowego - skoro już o nim wspomniałeś - też nie wypłynęła wczoraj, znana jest od dobrych kilku lat. Niczyje wpisy na tym forum nie wpłyną na zmianę kierunku polityki firmy, ale o tym chyba już nie muszę Cię przekonywać.
Rozumiem Twoją frustrację, biorąc jednak pod uwagę sytuację fundamentalną, otoczenie rynkowe i porównując kilkunastoprocentowy spadek wartości rynkowej akcji Dębicy w okresie ostatnich 12 miesięcy z licznymi przykładami spadków kilkudziesięcioprocentowych, nie widzę żadnych powodów do paniki.
Radze wszystkim sceptykom to przeczytac i zapamietac ze obecnie przez kilka sezonów bedzie rynek producenta, nawet debicy drenowanej przez złodziei......
gooodyear zarobi a debica wtopi ,zgadzam sie z toba calkowicie
do tego niedlugo pzu peknie ,wiec nie zdziwie sie jak goodyear zarobi nawet potrojnie
a nie podwojnie ..
ps)jestem ciekaw jaka dole ,glaby z pzu wziely od goodyera pod stolem, i ile osob od nich na tym zarobila,badz co badz rada nazdorcza debicy sie powieksza ,a rada lacznie zarabia wiecej niz debica .
Koszt RN jest niewielki, srednio 10 tys od glowy.
To co ma miejsce teraz to kreatywna ksiegowosc-handel pomiedzy zaprzyjaznionymi podmiotami w celu wykazania maksimum zysku oraz wyleszczenia reszty.
Poza tym tom jest kilkadziesiat osob ktore bacznie obserwuja rynek i nie przepuszcza okazji do zarobku, kosztem PZU. Nawet sredni spekulant moze wywrocic stolik....
Czekam w bulu i nadzieji i zobaczysz ze oh zniknie na dobre...
Graf tez...
Piotr
Ps. jak wierzysz w to co mowisz sprzedaj akcje i nie czekaj na dywidende. Kupisz taniej...;)