• Tam gdzie kupi Fraktal-tam SPADA-buahaha Autor: ~ytong [89.231.105.*]
    Dlatego to zły znak dla sevenetu,bo z fraktalem tak już jest zawsze...
  • Re: Tam gdzie kupi Fraktal-tam SPADA-buahaha Autor: ~Fraktal [89.100.154.*]
    A skad wiesz po ile kupilem imbecylu? Wlamales sie na moj rachunek? Zglosze to na policje. Czy zawsze wierzysz w to co sie tu wypisuje. KRETYN !!!!
  • Re: Tam gdzie kupi Fraktal-tam SPADA-buahaha Autor: ~ytong [89.231.105.*]
    Dnia 2011-06-25 o godz. 20:24 ~Fraktal napisał(a):
    > KRETYN !!!!

Jak ty mówisz o swoim ojcu,co...??? To ja cię tutaj na forum przywołuję do porządeczku,a ty tak tutaj...Ojojoj,muszę ci dać klapsika,tylko najpierw wyjmij tą kupkę z majteczek,bo przynajmniej to mam nadzieję umiesz zrobić...
    Oj,kogo ja zrobiłem,chyba pijany byłem...
  • Re: Tam gdzie kupi Fraktal-tam SPADA-buahaha Autor: mieszkam_w_polsce [77.255.21.*]
    przestancie sie obrazac, bo to nic nie daje. patrzecie na fakty. a fakty są takie, że poki co nie poszło za wiele akcji z tej emisji. Ci co kupili w ofercie prywatnej, trzymają. Puscili ci, co potrzebowali kasy na inne inwestycje albo na zycie i nie doczytali, ze to inwestycja srednio-długoterminowa. Puszczać też teraz beda ci, co kupili w dołku. Debiuty na NC to loteria w duzej mierze, podobnie jak kurs akcji w krótkim okresie. Chcecie miec przewidywalnosc i patrzec na AT to idzcie na wig20.
    Spolka jest stabilna i godna zaufania. Jak ktos chce spekulowac na niej, za duzo nie wycisnie. To nie ta orbita. To inwestycja na rok-dwa bez panikowania i też pewnie bez zysków kilkusetoprocentowych, ale już pewnie o kilkudziesieciu bedzie mozna powiedziec.
    Jesli ktos jeszcze ma wątpliwosci i chce dowiedziec sie wiecej, zapraszam do dyskusji.
    Acha, i nie jestem co COA, jakby kto pytał.
    Dnia 2011-06-26 o godz. 19:11 mieszkam_w_polsce napisał(a):
    >
    > jest stabilna i godna zaufania. .

Nie wiem co bierzesz,ale nie wiem jak można aż takie głupoty pisać po skandalu sprzed kilku dni z tą spółką i z Capital One...
    Dlatego albo straszna desperacja spowodowana umoczeniem,albo jesteś z COA.
    Spółka należy obecnie do czołówki niegodnych zaufania,po ost. wydarzeniach,z wynikami i prognozami okazala się mega-kłamliwa,więc proszę tu nie gadać BZDETÓW,bo nóż się w kieszeni otwiera...
    Już wystarczy,że tu fraktal umoczył,więc w coś takiego nie ma co wchodzić,no chyba,że on sprzeda po 1,20,to wyedy się można zastanowić...
  • Re: Tam gdzie kupi Fraktal-tam SPADA-buahaha Autor: ~leon [87.206.51.*]
    A jakich to mega-klamstwach piszesz? Nie żałuj sobie, przecież to co najmniej giga lub tera klamstwa :))))))) Czytałeś DI spolki? Obiecywali, że akcje wzrosna na debiucie giga razy, a tu patrz spadly i cale kieszonkowe od mamy zamrozone i nie ma za co jechac na wakacje.
    Dnia 2011-06-26 o godz. 21:28 ~leon napisał(a):
    > A jakich to mega-klamstwach piszesz?

Nie wiem,czy kompletnie nie wiesz z czym ostatnio była burza z sevenetem,czy tak głupi jesteś,że niewiele z tego rozumiesz...
    W prezentacji z Capital One i w memorandum inf. zawarte były prognozy sporego zysku na rok obrach. kończący się w czerwcu 2011.W momencie private-placement musiały być już znane w spółce i w COA dane finansowe,które ciągle podtrzymywane,że są dobre. Tymczasem jak już sprzedali nowe akcje,to przeddebiutem na NC ukazał się raport finansowy, w którym ukazały się gigantyczne straty,więc ta super prognoza zysków okazała się obrzydliwym kłamstwem wobec nabywców akcji w ofercie prywatnej..Dalej nie kumasz,dale za trudne...???
    Jak tu tacy akcjonariusze,to nie dziwię się,że spada...
    P.S.Aha,jeszcze jedno,ja nie straciłem na akcjach,bo ich na szczęście nie kupiłem,ale widziałem ich prognozy,stąd piętnuję kłamców,,,
  • Re: Tam gdzie kupi Fraktal-tam SPADA-buahaha Autor: ~leon [87.206.51.*]
    W trzecim kwartale nie pierwszy raz maja strate (ksiegowe). Rok jeszcze sie nie skonczyl.
    Przeczytaj choć raz ze zrozumieniem DI wilku gieldowy.
    Dnia 2011-06-26 o godz. 22:56 ~leon napisał(a):
    > W trzecim kwartale nie pierwszy raz maja strate
    > (ksiegowe). Rok jeszcze sie nie skonczyl.
    Tak,jasne,po 3 kwartałach mają zero i nagle w jednym kwartale zarobią kilka mln...? Zejdź na ziemię. Poza tym w COA mówili,że w owym III kwartale miał być mały plus,a nie -q...rwa - ogromny minus...
    Czytaj co piszę ze zrozumieniem owco giełdowa...Oby cię za nadto nie ostrzyżono...
  • Re: Tam gdzie kupi Fraktal-tam SPADA-buahaha Autor: ~jomini [89.229.110.*]
    ytong spokojnie, czekamy na reakcję COA i zarządu wraz z komentarzem czy podtrzymują prognozy wyników na rok 2010/2011.

Został im IV kw. na zrobienie obiecanych milionowych zysków, też wydaje mnie się mało prawdopodobnym ale niech chociaż spełnią część tej prognozy...

Jeżeli nie to są na to odpowiednie przepisy kodeksu karnego oraz zawiadomienie o możliwych insaiderskich transakcjach do KNF. Jest tylko jeden problem, karę KNF nakłada na spółkę, czyli po kieszeni dostają ponownie obecni udziałowcy. Trzeba umieć wyważyć co jest najkorzystniejsze, a spółkę rozliczać można dopiero po wynikach za IV kw.

Inną bajką jest odpowiedzialność z kk ponieważ tutaj pozywa się co prawda spółkę ale odpowiedzialność ponoszą indywidualnie członkowie zarządu, tak czy inaczej rozliczać z obietnic można dopiero po wynikach za cały rok. Może faktycznie wszystko co dobre zaksięgują w IV kw., albo uda im się zrobić myk księgowy co jest bardziej prawdopodobne :p
[x]
SEVENET 1,11% 2,73 2025-12-12 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.