cierpliwy kamien ugotuje.spolka matka kghm placi 14 zl dywidendy na akcje.bipromet ma w kasie ponad 10 mln gotowki i najlepsze lata przed soba.na wariata to na rynek new connect-serdecznie zapraszamy
Moim zdaniem żeby zniechecić drobnicę i zmusić ją do sprzedaży akcji. NIe chcą po prostu dać zarobić tym co twardo trzymają papier. Obwiam się że mają nad nami tą przewagę że są "lepiej wiedzący" więc wydarzenia związane ze spółką nie są dla nich zaskoczeniem.
Jeżeli o mnie chodzi to tego typu zagrywki+ to co się ostatnio dzieje w spółce utwieradzają mnie w przekonaniu że powinienem trzymać ten papier. Nie raz mi się zdarzyło wysokczyć z papieru przed prawdziwym ruchem w górę zadowolając się ochłapami. To są stare wygi i doskonale znają psychikę graczy
przestan pisac glupoty. Akcji jest tak malo w obrocie, ze takie dzialania nie mialyby sensu. Trzeba trzymac srednio terminowo tzn minimum do konca roku a ppotem sie zobaczy. Jesli sen o Indiach sie spelni to bedzie bardzo przyzwoicie gdyz zakladam, ze zlecenia z KGHM sa pewnikiem
a to, że polecą wszystkie akcje na gpw i na świecie. Bipromet nie będzie wyjątkiem. Juz teraz są spadki z powodu obaw o Grecję. Niestety tak to działa, momo że jedno do drugiego ma sie nijak.
trzeba tylko zrozumieć że nie da się przeżyć życia na kredyt , jest to problem ogólnoswiatowy i bardziej upatrywałbym go w stanach a nie w grecji, ponieważ roczny budżet grecji w skali swiata jest nic nie znaczący tak samo jak Polski ........... sytuacja ma znaczenie dla zjadaczy chleba , ponieważ niektórzy bardzo to odczuja na własnej skórze czyt. grecy ... jeżeli rząd słońca peru sie nie opamięta razem ze skarbnikiem rostowskim czeka nas to samo co grecje jest to pewne na bank !!!!! u nas kasę tez wydaje się na lewo i prawo , wszyscy sa zadłużeni , nikt nie mówi o budżetach samorzadów woj, pow, gminnych gdzie skala zadłużenia sięga zenitu ! ale to wszystko pikus ..... stany i chiny to jest główny rozgrywajacy na rynku światowym i tylko od kondycji tych rynków zależy czy i my dostaniemy zadyszki
pozdrawiam