• heh no nieżle ludiska się wysypuja i co dojdzie do 2 zł ?? Autor: ~Ludzik [80.48.158.*]
    ...multum powodów żeby sprzedać .....tylko ja jakoś nie widzę ich... hmm
  • Re: heh no nieżle ludiska się wysypuja i co dojdzie do 2 zł ?? Autor: ~MT [81.219.253.*]

JEŚLI ICH NIE WIDZISZ TO CI WYJAŚNIĘ:

START TELEWIZJI TO JEDNORAZOWY WYDATEK OK 20 MLN ZŁ. PÓŻNIEJ TRZEBA PŁACIĆ ZA UTRZYMANIE KILKA ALBO KILKADZIESIĄT MILIONÓW ZŁ MIESIĘCZNIE. ZYSK ATMG ZA 1Q WYNIÓSŁ 1,5 MLN ZŁ. ZATEM SKĄD WEZMĄ TĄ KASĘ ?????

KTO BĘDZIE OGLĄDAŁ TĄ TELEWIZJĘ??? OBCIE NIEWIELE OSÓB MA TELEWIZOR ODBIERAJĄCY W MPG4, A POZA TYM JEST SŁABY ZASIĘG TELEWIZJI CYFROWEJ. NA PLATFORAMCH CYFROWYCH I KABLÓWKACH SĄ DZIESIĄTKI MARNYCH KANAŁÓW, KTÓRYCH NIKT NIE OGLĄDA. WIĘC JAK PRZYBĘDZIE NOWY KANAŁ TO DLACZEGO LUDZIE MIELI BY GO OGLĄDAĆ???

KILKA LAT TEMU NIEJAKI MURDOCH KUPIŁ TV PLUS ALE SIĘ PRZEJECHAŁ I SPRZEDAŁ CHYBA TVN'ONI. NATOMIAST RTL ZAŁOŻYŁ RTL7 I TEŻ SIĘ PRZEJECHAŁ I SPRZEDAŁ DO TVN, KTÓRY ZMIENIŁ NAZWĘ NA TVN7. POZA TYM BYŁY CHUCZNE ZAPOWIEDZI O ROZWOJU TV4 I CO Z NEGO WYSZŁO??? NIC!!!!!

TAK WIĘC ZAKŁADANIE STACJI TV JEST KOSZTOWNE I BARDZO RYZYKOWNE, DLATEGO KURS SPADA. JA OSOBIŚIE OBSTAWIAM 1,5 ZŁ DO JESIENI.

CZY KTOŚ MA INNE ZDANIE??? BARDZO MNIE INTERESUJĄ RZECZELNE KOMENTARZE.

POZDRAWIAM,
    MT

• Re: heh no nieżle ludiska się wysypuja i co dojdzie do 2 zł ?? Autor: ~lejek [89.72.67.*]
    Posługujesz się pół prawdami więc cel Twojego wpisu jest jeden . Może od początku co to jest telewizja naziemna : DVB-T - Digital Video Broadcasting-Terrestial czyli naziemna telewizja cyfrowa to standard telewizji cyfrowej nadawanej z nadajników naziemnych. W Polsce do połowy 2013 roku telewizja cyfrowa zastąpi całkowicie telewizję analogową czyli tę odbieraną teraz za pomocą zwykłej anteny i telewizora.
    Tzn ,że wszyscy odbiorcy w całej Polsce muszą się do tego dostosować jeżeli chcą odbierać telewizję .Obecnie prawie wszędzie można odbierać tylko kanał TVP 1 i 2 . Jeżeli chodzi o RTL7 docierał tylko do kilku procent odbiorców i musiał paść
    Zobacz jakie koszty miesięcznie ponosi Polsat i TVN żeby dotrzeć do swoich odbiorców i nie jest to cała polska . W Polsce dużym powodzeniem cieszą się programy rozrywkowe tzn wszelkiego rodzaju tańce teleturnieje i programy tego typu ( życie zamiera w godzinach nadawania) . Uważam ,że ATM jest jedną z niewielu firm które dostarczą ten produkt odbiorcą od Szczecina po Rzeszów . (ciekawy jestem czy oglądalność Polsatu czy TVP była by taka bez ATM)
    Przyszłość ATM jest kolorowa i świetlana
    PS
    Ciekawy jestem dlaczego 1,5zł cena akcji a nie 0,49 zł. Moim zdaniem cena akcji w tym roku 6zł pod koniec przyszłego 12 zł
  • Re: heh no nieżle ludiska się wysypuja i co dojdzie do 2 zł ?? Autor: ~mt [77.222.226.*]

Cena akcji podąża zawsze za zyskami. Jak nie będzie zysków to wyceny będą niskie. Nawet same zyski nie wystarczą. AtmG ostatnio miało wysoki zysk EBITDA ale zysk netto był bardzo niski. Zatem kluczową sprawą jest tzw. wolna gotówka, która zostaje w firmie. Jeśli nie będzie zysków netto na poziome co najmniej 8 mln zł na kwartał to cena raczej będzie się mieściła w przedziale 3 - 2 zł. Jednak weź pod uwagę, że rozkręcenie tego biznesu telewizyjnego to ok 20 mln zł na start.

Masz racje, że akcje będą po 6 zł ale pod warunkiem, że telewizja ruszy, ludzie będą ją oglądali i będzie ona docierała do conajmniej 90% widzów. To niestety nie nastąpi wcześniej niż przed 2014 r., ale wtedy prawdopodobnie będzie trwała już kolejna bessa.

Obserwuję tą spółkę od pół roku i chyba zaprzestanę tego. Nie ma sensu zajmować się spółkami, które nie przynoszą zysków, albo przynoszą zyski niższe niż stopa wolna od ryzyka, czyli np. oprocentowanie obligacji.

pozdrawiam,

• Re: heh no nieżle ludiska się wysypuja i co dojdzie do 2 zł ?? Autor: ~tr [79.191.106.*]
    kolego a powiedz mi z kad Ty wziol 20ml hym?? moze mnie oswiecisz.
  • Re: heh no nieżle ludiska się wysypuja i co dojdzie do 2 zł ?? Autor: ~Ferdek [178.235.31.*]
    Jeszcze będziecie się rzucać na papier jak szczerbaty na suchary :) soon
  • Re: heh no nieżle ludiska się wysypuja i co dojdzie do 2 zł ?? Autor: ~mt [81.219.253.*]

Gdzieś na necie czytałem, że start telewizji to conajmniej 20 mln. Chociaż wydaje mi się, że jest to absolutne mininum, które starczy ma emitowanie sygnału ale bez interesującej treści. Murdoch wydał na tv puls 50 mln USD czyli 150 mln ZŁ i się wycofał. Czyli wydał prawie 10 razy więcej niż te 20 mln, o których ja wspomniałem.

Poczytaj w internecie to się dowiesz więcej... np.:

http://www.finanse.funday.pl/artykul,2232.html

pozdrawiam,

• Re: heh no nieżle ludiska się wysypuja i co dojdzie do 2 zł ?? Autor: ~lejek [89.72.67.*]
    Powiedz lepiej jaki zasięg miał i ma TV4 ,TV7,PULS ,RTL7 czy inne .Odpowiedź : tam gdzie były to były duże miasta.Zresztą kanał rozrywka będzie kierowny do widzów z niskim wykształceniem ( przepraszam za forme) a ATM GRUPA ten typ widza ma rozpracowany poprostu zna ich gusta ...czytając rankingi oglądalności . Gdzie jest ten widz . Odpowedź wieś i małe miasta poprostu prowincja Miał bym wątpliwości gdyby to był kanał typu historia itp. A o kase się nie martw to najmniejszy problem dla tej firmy.
  • Re: heh no nieżle ludiska się wysypuja i co dojdzie do 2 zł ?? Autor: ~mt [81.219.253.*]

Zgadzam się z Tobą, że ATMG celuje grupę docelową: wieś i ludzie z niskim wykształceniem. Rzeczywiście może to być nisza rynkowa, która może dać ATMG kilku-procentowy udział w rynku. Jednak każdy biznes musi przynosić dochody. Wiekszość TV jest adresowana do ludzi średnio-zamożnych, gdyż do takich jest skierowana większość emitowanych reklam. Reklama w TV może nie być wystarczającą formą dotarcia do mieszkańców wsi. Chłop jak sam nie wyprodukuje to stara się kupić jak najtaniej, a najlepiej na bazarze lub w Biedronce. Dlatego nie wybiera produktów markowych, które zazwyczaj są reklamowane w TV.

Tak naprawdę decydujące będą umowy jakie ATMG podpisała z Polsatem i TVP. Jeśli z umów tych wynika, że ATMG może ponownie sprzedać lub sama emitować wyprodukowane przez siebie programy to kanał TVMG być może będzie ponosił niskie koszty i przynosił minimalne zyski. Jeśli te umowy zabraniają ponownej sprzedaży albo zastrzegają wyłączność emisji jedynie dla Polsatu lub TVP to ATMG będzie bardzo trudno zarobić cokolwiek lub zdybyć chociażby 0,1% rynku.

pozdrawiam,

• Re: heh no nieżle ludiska się wysypuja i co dojdzie do 2 zł ?? Autor: ~utracjusz [85.128.75.*]
    Nie traktujmy uzyskania koncesji na nowy kanał jak jakieś potężny kłopot, który nagle pojawił się w firmie. Brali udział w konkursie na koncesję, wygrali - znaczy mają pomysł na program. Poza tym, gdyby brakowało im świeżej gotówki nie byłoby mowy o dywidendzie, tym bardziej że będzie ona w znacznej części finansowana z rozwiązania rezerw z lat ubiegłych (jeśli oczywiście walne przyklepie proponowane uchwały). Póki co nie słychać nawet o nowej emisji akcji, choć tego pod koniec roku bym nie wykluczał.

Moim zdaniem źle nie jest. Wprawdzie zyski mogłyby byc większe ale ... ważne że są. Obecnie ruchy cen wyznaczane są przez małych, bardzo małych inwestorów - 10 czy 20 tys obrotu. Nie chwaląc się już dziś mógłbym ruszyć kursem do 2.60 lub 2.30 choć nie jestem Solorzem. Zakładam dłuższy marazm w okolicach 2.3-2.6. Przy mocniejszych globalnych spadkach może 2.2. Kiedy wybicie w górę? Kto wie? Może po dobrych kwartalnych, może po oddaniu centrum filmowego, może po uruchomieniu kanału. Tymniemniej zysk będzie co najmniej 50% - nie wiadomo tylko kiedy, myślę że w ciągu roku.
    Jest 100 powodów ,żeby akcje wystrzeliły .Wreście wybicie z kilkuletniego trendu spadkowego ,niska wycena akcji poniżej wartości ,dobre pomysły na prowadzenie spółki dobra kadra ,doświadczenie , nowe centrum produkcji filmowo-telewizyjnej ( Gocław otwarcie w sierpniu), kanał telewizyjny rozrywka w perspektywie drugi kanał .,akcjonariat , TOPowe produkcje filmowe można wymienieć i wymieniać ale kiedy wybicie tego nikt nie powie .Mnie się wydaje ,że blisko albo bardzo blisko
  • Re: heh no nieżle ludiska się wysypuja i co dojdzie do 2 zł ?? Autor: ~Ludzik [89.230.107.*]
    20 mln ? hmm "Zadeklarowane przez Spółkę we wniosku terminy oraz przewidywania, co do daty zakończenia postępowania wskazują, że w przypadku otrzymania rozszerzenia koncesji Spółka najwcześniej rozpocznie nadawanie kanału na początku przyszłego roku. W związku z tym skutki finansowe związane z przyznaniem koncesji będą miały wpływ na wyniki spółki w roku 2011 w postaci konieczności wniesienie do KRRiT opłaty koncesyjnej w wysokości 10 000 tys. zł (istnieje możliwość opłacania tej kwoty w ratach) oraz poniesienia kosztów związanych z przygotowaniami do uruchomienia nadawania, których wielkość szacujemy na poziomie ok. 500 tys. zł do końca br. Postępowanie do dnia sporządzenia niniejszego sprawozdania jeszcze się nie zakończyło. Zadeklarowane przez Spółkę we wniosku terminy oraz przewidywania, co do daty zakończenia postępowania wskazują, że w przypadku otrzymania rozszerzenia koncesji Spółka najwcześniej rozpocznie nadawanie kanału na początku przyszłego roku."
  • Re: heh no nieżle ludiska się wysypuja i co dojdzie do 2 zł ?? Autor: ~pplk [85.219.230.*]
    A moze wasaty sprzedaje, bo kase zbiera. Cyfrowy sprzedaje, to czemu ytego nie mialby sypnac.
    2 zl moze byc, jesli to prawda.
  • Re: heh no nieżle ludiska się wysypuja i co dojdzie do 2 zł ?? Autor: ~reksio [83.30.127.*]
    Wszyscy widzą 2 zł ,,, 1,50 a 4 zl nikt nie widzi....
  • Re: heh no nieżle ludiska się wysypuja i co dojdzie do 2 zł ?? Autor: ~reksio [79.191.245.*]
    2 zl zapomnij
[x]
ATMGRUPA 0,25% 4,00 2025-10-24 15:56:07
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.