Akcjonariusze oponiarskiej spółki wybrali nowy skład rady nadzorczej. Do nadzoru Dębicy trafiły między innymi dwie osoby zgłoszone przez akcjonariuszy mniejszościowych. Obok zasiadającego już wcześniej w nadzorze firmy Raimondo Egginka, do rady trafił też Aleksander Ferent, zatrudniony w grupie kapitałowej PZU.......................................................................................................................................................................................................TAK JAKBY KONFLIKT ZAKOŃCZONY
- ciekawe co do 16 czerwca.........decyzja sądu o BDO
Dywidenda uchwalona na 2,96 zł za akcje.
Wniosek PZU upadł na 100%dywidendy.
Co do wezwania na akcje Dębicy to nie było potrzebna WZA Dębicy aby Goodyear podejmował na walnym takie decyzje,może to zrobić w każdej chwili informując akcjonariuszy mniejszościowych w każdej chwili w raporcie oficjalnym.
Czekamy teraz do 16 czerwca na decyzje Sądu i sprawa powinna byc juz wyjasniona
nie mogło być dywidendy 6 zł na akcje bo znowu by pojawiły się komentarze że goodyear płaci byle tylko wyciszyć sprawę odnośnie cen transferowych. - CZYLI INACZEJ ROZUMUJĄC - kupowanie opon od DĘBICY PO NISKICH CENACH o inwestycjach robionych kosztem dębicy - no coment
Teraz decyzja sądu o BDO - 16 CZERWCA..................na co ten sąd czeka - to są prawa akcjonariuszy mniejszościowych ( zwołanie WZA i powołanie rewidenta )
Jeśli Sąd się pochyli nad wnioskiem PZU w dniu 16czerwca to wezwania już nie będzie na akcje Dębicy tylko firma Dębica połączy się z Goodyearem.
Tak jak Świecie teraz chodzi pod nazwą Mondi-Świecie.
To już jest pewne ,ze tak się stanie
załóżmy, że macie racje, ale co z potwierdzoną nawet przez pzu informacją sprzed tygodnia, że goodyear chce trzykrotnie zwiększyć produkcję. Tu chodzi o dogadanie ceny.
Czy ty nie rozumiesz ,że nawet jak sto razy zwiększą produkcję, to sto razy nas ( POLAKÓW) okradną? Tu właśnie widać słabość naszego Państwa i ( niby) instytucji finansowych ( takich jak PZU). Sprzedawczyki są wszędzie. Oni mają czas, im gorzej tym lepiej, ważne że zysk transferują za granicę. Prosta sprawa; dlaczego to jeb... PZU nie wniosło poprawek do walnego? W ten sposób jankesi podjeb... 40 baniek. itd.itp.A co na to pismaki-sprzedawczyki , ano nic. I tak nas jeb... bez mydła.
wszystko się zgadza, tylko nie są w stanie zwiększy mocy 3 x przy tych siłach co mają teraz, podcieranie dupy szkłem w pewnym momencie przestaje być możliwe.
ohoh to nie jest żaden przykład tacy ludzie tez są potrzebni.
Wiem doskonale na jakiej zasadzie mafia działa tam kazda sekunda jest bardzo starannie wykorzystana mają czas do jesieni więc nie muszą się spieszyć.
Nie ma tak za błędy własne trzeba płacic to jest rynek on niema litości dla biednego czy bogatego.
Wszystko zmierza do połączenia obu firm a kropke nad i postawi Sąd jak nie I instancji 16 czerwca to zrobi to Sąd II instancji jest jeszcze pół roku i kazdy musi to wykorzystać do maksimum
Wystarczy tylko prześledzić internet i TV co się dzieje na dużych inwestycjach krajowych typu autostrady czy stadiony jakie idą przekręty na żywca nikt już się nie kryje tylko ciągnie do siebie ile się da bo czasu jest bardzo mało.
Firma Dębica to jest kropla w morzu nikt takimi przekrętami nie będzie się zajmował szkodliwość jest znikoma i niska nawet Sąd to olewa.
Jak PO i PSL zrobią wspólną listę do wyborów to jeszcze będziemy czekać na sprawiedliwość kolejne 4 lat.
Dobrze ,ze zrobiłem rezerwy finansowe dzięki Balcerowiczowi bo mnie nauczył oszczędzać i jak wydawać pieniądze mogę jeszcze poczekać następne 4 lata bo jestem na to przygotowany
będą mieli znikomą szkodliwość jak UKS pociągnie do odpowiedzialności karno-skarbowej cały zarząd i radę nadzorczą, wtedy się obudzą z dobrą ceną dla akcjonariuszy, a np. BDO wspomoże dochodzenie.
br to Ty jeszcze słabo jesteś zorientowany co się dzieje w kraju tu są wszyscy umoczeni po uszy od instytucji państwowych jak US.po wszystkie już media jak TV i radio.
Ostatnio tylko Polsat wyjawiał prawdę na zewnątrz przez miesiąc ale już zaprzestał bo doszli do porozumienia Solorzem Elektrim wróci na GPW, spór rozwiązali bardzo szybko z dużą korzyścią dla Solorza bo nie mogli sobie rządzący pozwolić na dalsze ich przedstawianie w złym świetle w TV przed wyborami.
Solorz wykorzystał swoją szansę do maksimum a Ty br. nawet o tym nie pomyślałeś i na myśl Ci to nie przyszło.
Następna grupa to celebryci co jeszcze atakują rząd bo zostali przez nich oszukani ale ostatnio tez chciano ich przekupić orderami, Hołdys nie zjawił się u Prezydenta po odbiór orderu i ekwiwalentu finansowego za to odznaczenie widocznie uznał ,ze to jest za mało chciał więcej.
Nawet Tom już się zorientował ,ze PZU jest umoczone w machlojki z goodyearem, który jest bardzo twardo głowy parę lat temu jak bym napisał o tym to by mnie wyśmiał.
Dopiero przekonał się na własnej skórze, ze mu krzywda się dzieje a dla mnie to jest tylko cud,ze włączył dopiero teraz rozum.