Panowie i Panie, mnie już nie jest do śmiechu, niestety. W najczarniejszych snach nie widziałem takich dramatycznych cen. Jestem mocno w plecy i to mi sie nie podoba. Nie chciałem wyjść po 2,30 bo myślałem że to dno. A tu dna nie widać. Prawdziwy Rów Mariański.
Pisałem, dno to 95groszy... Moim zdaniem jest dno teraz i trzeba kupować. Moim zdaniem spółka powinna być warta koło 3zł z haczkiem...
Zdaniem czapy lepiej olać Procad i wchodzić na MNI... Ale tam jest większa mafia niż tutaj.
Jak Ci się nie podoba masz AssecoPol, obojętnie po jakiej kwocie jest bardzo tanie.... Ale możesz kisić się tam rok/dwa lata/trzy....
.... Ale jak ruszy to będzie...
... Tu jest inna sytuacja, spółka też jest tania, ale potencjał wzrostu znacznie w bliższej perspektywie. Spółka mała i parę milionów załatwia Ci wzrosty rzędu 20%.... Na AssecoPol będziesz się kisił i spółka i do 40zł może spaść, będziesz się tam kisił, az wielkie fundy zrobią co chcą.
To prawda moja alternatywa okazała się większym wyzwaniem dla mnie niż sądziłem :( Oczywiście jestem pełen optymizmu bo na giełdzie trzeba być optymistą ale i ostrożnym.
Prawdopodobnie przezwisko Kowal dotyczy mojej osoby. Przypominam, że na stronie internetowej spółki ProCAD są informacje o moich udziałach. Na Forum Bankiera osoba podpisująca sie ~JurekQ rozpowszechnia na mój temat kłamstwa i insynuacje, rozpowszechnia fałszywe informacje, które szkodzą spółce.
Chciałbym przytoczyć tekst znajdujący się poniżej, którego być może nie czytają osoby piszące fałszywe informacje: "Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie."
Paweł Kowalski
no dobra obroty się pojawiły
tylko te poziomy niepodobaja mnie sie
ktoś ewidentnie wychodzi zpapiera
tylko teraz z jakiego powodu
czy żle sie dzieje w spolce
czy z innych przyczyn
Witam
Apropo pana Kowala -
Dobrze by było gdyby pan Kowalski Paweł publicznie określił się czy jest osobą powiązaną z Procad S.A a więc taką osobą, która ma dostęp do informacji poufnych czy też nie jest taką osobą i jest zwyczajnym akcjonarjuszem posiadającym pakiet >10%. Wtedy było by łatwiej określić czy Pan ten kupuje/sprzedaje. Jeśli jest zwykłym akcjonarjuszem takim co to nie ma dostępu do informacji poufnych w rzeczywistości może sprzedać pakiet poniżej 2% (o ile nie przekroczy wcześniej progów) i nie podawać żadnych komunikatów o tranzakacjach.
Nie o Pana mi chodziło.
...
Miło by było gdyby te udziały były na aktualizowane gdy ktoś zmienia progi, bo chyba nie były wtedy, z przecież spadł kurs z poziomu 3,6 do jak mnie pamięć nie myli 2,8 w ciągu tygodnia, a docelowo 2,3-2,5
2 lutego 2010 zmiana udziałów - komunikat zgrabnie opakowany w korektę w dn 25 maja 2010 roku... ku przypomnieniu wywołanego tematu.
Panowie nie dajcie się zastraszyć i nie mówcie że to " nie o Pana chodziło" .
Jest to spółka publiczna, w której powinny obowiązywać przyjęte zasady RK, a jeżeli tak nie jest, to niech osoby zarządzające nie dziwią się, że są póżniej różnego rodzaju komentarze...
Nazwa arkusza: RAPORT BIEŻĄCY
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 27 / 2010
Data sporządzenia: 2010-05-25
Skrócona nazwa emitenta
PROCAD S.A.
Temat
Zmniejszenie udziału o 2% w kapitale zakładowym Emitenta
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
"Treść raportu:
Zarząd PROCAD SA informuje, że dnia 24 maja 2010 r. wpłynęło do Spółki za pośrednictwem poczty elektronicznej (e-mail) zawiadomienie od Pana Pawła Władysława Kowalskiego, które w dniu dzisiejszym, z uwagi na zawartą pomyłkę, zostało przez niego skorygowane. Emitent podaje do publicznej wiadomości treść otrzymanego drogą elektroniczną skorygowanego zawiadomienia:
1) Dnia 2 lutego 2010 roku nastąpiła zmiana dotychczas posiadanego udziału o 2 % ogólnej liczby głosów przez zbycie do tego dnia 180400 akcji.
2) Przed zmianą udziału stan posiadania wynosił 1351759 akcji co stanowiło 14,98 % kapitału zakładowego spółki oraz 1351759 głosów co stanowiło 14,98 % ogólnej liczby głosów.
3) Po zmianie stan posiadania udziałów wynosi 1171379 akcji co stanowi 12,98% ich liczby w kapitale zakładowym spółki i 1171379 ilości głosów i 12,98% ich udziału w ogólnej ilości głosów. "
Jest jeszcze jedna sprawa bardzo interesująca moim zdaniem
Komunikat ukazał się zaraz po infie o przekroczeniu 10% przez Korzenia. Pewno przypadek jeśli ktos wierzy w przypadki - wiadomo że Kowalski nie był w tym momencie osobą mającą dostęp do poufnych informacji (inaczej musiałby meldować o każdej sprzedaży powyżej 5 000 Euro) . Całkiem możliwe więc że to przypadek że w dniu 24.05.2010 poinformował o zejściu o 2% i normalnie nikt z władz spółki nie informował go że Korzeń (no bo przeciez nie mógł mieć dostępu do informacji poufnych) w dniu 24.05 poinformował o przekroczeniu 10%. Jeśli natomiast pan Kowalski miał jednak dostęp do informacji poufnych to kolejna kara od KNF winna być zastosowana - ale pewnie KNF wszystko dokładnie sprawdził i musi KOwalski był w tym aspekcie czysty jak łza.