• Kowal się śmieje Autor: ~JurekQ [77.254.26.*]
    Sytuacja jest analogiczna po ostatniej zwałce. Potem, kowal dał info o zbyciu akcji.... no z pół roczny opóźnieniem...

Tak dołować spółkę no trudno.....
    ... Szkoda, że tak małą spółkę.
  • Re: Kowal się śmieje Autor: ~Profan [217.153.175.*]
    Pytanie jaki poziom jest dla niego opłacalny 0,10 gr ?
  • Re: Kowal się śmieje Autor: ~inwestor [109.243.229.*]
    ładny obrót jak na tę spółeczkę mieliśmy dzisiaj. Ciekawe kto sprzedawał kto kupował? i co z tego wyniknie
  • Re: Kowal się śmieje Autor: ~bobbot [91.196.109.*]
    na pewno Kowal na złość sprzedaje swoje akcje aby zrobić na złość
  • Re: Kowal się śmieje Autor: ~JurekQ [77.254.26.*]
    Jak potrzebujesz kasy to sprzedajesz. Proste?

Facet ma sporo kredytów.
    Opłacalny? Cóż niby każdy....

... Ale tak na moje oko to poniżej 1,5 to się nie będzie mu opłacać.
  • Re: Kowal się śmieje Autor: ~Kruty [212.180.191.*]
    Panowie i Panie, mnie już nie jest do śmiechu, niestety. W najczarniejszych snach nie widziałem takich dramatycznych cen. Jestem mocno w plecy i to mi sie nie podoba. Nie chciałem wyjść po 2,30 bo myślałem że to dno. A tu dna nie widać. Prawdziwy Rów Mariański.
    Pisałem, dno to 95groszy... Moim zdaniem jest dno teraz i trzeba kupować. Moim zdaniem spółka powinna być warta koło 3zł z haczkiem...

Zdaniem czapy lepiej olać Procad i wchodzić na MNI... Ale tam jest większa mafia niż tutaj.

Jak Ci się nie podoba masz AssecoPol, obojętnie po jakiej kwocie jest bardzo tanie.... Ale możesz kisić się tam rok/dwa lata/trzy....

.... Ale jak ruszy to będzie...

... Tu jest inna sytuacja, spółka też jest tania, ale potencjał wzrostu znacznie w bliższej perspektywie. Spółka mała i parę milionów załatwia Ci wzrosty rzędu 20%.... Na AssecoPol będziesz się kisił i spółka i do 40zł może spaść, będziesz się tam kisił, az wielkie fundy zrobią co chcą.
  • Re: Kowal się śmieje Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    To prawda moja alternatywa okazała się większym wyzwaniem dla mnie niż sądziłem :( Oczywiście jestem pełen optymizmu bo na giełdzie trzeba być optymistą ale i ostrożnym.
    może dlatego właśnie mam portfel 100% w MNI
    No i dlatego m.in. nie mogę teraz do was wpaść - co mam po stracie pojechać

Kudre zapatrzyłem się na optimuska jak smyrkał i widziałem analogie na MNI w tamtym okresie - ech a mogłem miec optyka po 1,30PLN
    To ja też się pochwale
    10% Procad
    10% Hydrobudowa
    25% MNI
    20% AssecoPol
    5% Tauron
    30% Kopex

-> 80% w akcjach vs 20% gotówki.
  • Re: Kowal się śmieje Autor: ~Kowalski [77.253.1.*]
    Prawdopodobnie przezwisko Kowal dotyczy mojej osoby. Przypominam, że na stronie internetowej spółki ProCAD są informacje o moich udziałach. Na Forum Bankiera osoba podpisująca sie ~JurekQ rozpowszechnia na mój temat kłamstwa i insynuacje, rozpowszechnia fałszywe informacje, które szkodzą spółce.
    Chciałbym przytoczyć tekst znajdujący się poniżej, którego być może nie czytają osoby piszące fałszywe informacje: "Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie."
    Paweł Kowalski
  • Re: Kowal się śmieje Autor: ~Profan [217.153.175.*]
    Panie Pawle Władysławie czy zatem to nie Pan dokonuje tak znacznych transakcji?
  • Re: Kowal się śmieje Autor: ~bandi [82.139.26.*]
    no dobra obroty się pojawiły
    tylko te poziomy niepodobaja mnie sie
    ktoś ewidentnie wychodzi zpapiera
    tylko teraz z jakiego powodu
    czy żle sie dzieje w spolce
    czy z innych przyczyn
    Witam
    Apropo pana Kowala -
    Dobrze by było gdyby pan Kowalski Paweł publicznie określił się czy jest osobą powiązaną z Procad S.A a więc taką osobą, która ma dostęp do informacji poufnych czy też nie jest taką osobą i jest zwyczajnym akcjonarjuszem posiadającym pakiet >10%. Wtedy było by łatwiej określić czy Pan ten kupuje/sprzedaje. Jeśli jest zwykłym akcjonarjuszem takim co to nie ma dostępu do informacji poufnych w rzeczywistości może sprzedać pakiet poniżej 2% (o ile nie przekroczy wcześniej progów) i nie podawać żadnych komunikatów o tranzakacjach.
    Czapa, kto robił zwałkę, pół roku temu i nie podał o tym info tak jak należy? Zdaję się była tu kara jakaś śmieszna od KNF?
    Nie o Pana mi chodziło.
    ...
    Miło by było gdyby te udziały były na aktualizowane gdy ktoś zmienia progi, bo chyba nie były wtedy, z przecież spadł kurs z poziomu 3,6 do jak mnie pamięć nie myli 2,8 w ciągu tygodnia, a docelowo 2,3-2,5
  • ...i jeszcze straszy akcjonariuszy SWOJEJ spółki ... Autor: ~merytoryk [95.51.198.*]
    2 lutego 2010 zmiana udziałów - komunikat zgrabnie opakowany w korektę w dn 25 maja 2010 roku... ku przypomnieniu wywołanego tematu.
    Panowie nie dajcie się zastraszyć i nie mówcie że to " nie o Pana chodziło" .

Jest to spółka publiczna, w której powinny obowiązywać przyjęte zasady RK, a jeżeli tak nie jest, to niech osoby zarządzające nie dziwią się, że są póżniej różnego rodzaju komentarze...

Nazwa arkusza: RAPORT BIEŻĄCY

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 27 / 2010
    Data sporządzenia: 2010-05-25
    Skrócona nazwa emitenta
    PROCAD S.A.
    Temat
    Zmniejszenie udziału o 2% w kapitale zakładowym Emitenta
    Podstawa prawna
    Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

"Treść raportu:
    Zarząd PROCAD SA informuje, że dnia 24 maja 2010 r. wpłynęło do Spółki za pośrednictwem poczty elektronicznej (e-mail) zawiadomienie od Pana Pawła Władysława Kowalskiego, które w dniu dzisiejszym, z uwagi na zawartą pomyłkę, zostało przez niego skorygowane. Emitent podaje do publicznej wiadomości treść otrzymanego drogą elektroniczną skorygowanego zawiadomienia:
    1) Dnia 2 lutego 2010 roku nastąpiła zmiana dotychczas posiadanego udziału o 2 % ogólnej liczby głosów przez zbycie do tego dnia 180400 akcji.
    2) Przed zmianą udziału stan posiadania wynosił 1351759 akcji co stanowiło 14,98 % kapitału zakładowego spółki oraz 1351759 głosów co stanowiło 14,98 % ogólnej liczby głosów.
    3) Po zmianie stan posiadania udziałów wynosi 1171379 akcji co stanowi 12,98% ich liczby w kapitale zakładowym spółki i 1171379 ilości głosów i 12,98% ich udziału w ogólnej ilości głosów. "

• Re: ...i jeszcze straszy akcjonariuszy SWOJEJ spółki ... Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    Jest jeszcze jedna sprawa bardzo interesująca moim zdaniem
    Komunikat ukazał się zaraz po infie o przekroczeniu 10% przez Korzenia. Pewno przypadek jeśli ktos wierzy w przypadki - wiadomo że Kowalski nie był w tym momencie osobą mającą dostęp do poufnych informacji (inaczej musiałby meldować o każdej sprzedaży powyżej 5 000 Euro) . Całkiem możliwe więc że to przypadek że w dniu 24.05.2010 poinformował o zejściu o 2% i normalnie nikt z władz spółki nie informował go że Korzeń (no bo przeciez nie mógł mieć dostępu do informacji poufnych) w dniu 24.05 poinformował o przekroczeniu 10%. Jeśli natomiast pan Kowalski miał jednak dostęp do informacji poufnych to kolejna kara od KNF winna być zastosowana - ale pewnie KNF wszystko dokładnie sprawdził i musi KOwalski był w tym aspekcie czysty jak łza.
  • Re: ...i jeszcze straszy akcjonariuszy SWOJEJ spółki ... Autor: ~gosc [89.230.85.*]
    Oj czapa nie masz szczęscia z tym MNI
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.